Kolik cm měly vaše děti obvod hlavičky v 8 měsících? Moje malá na 8 měsíční kontrole měla 45 cm, doktor nic neříkal, prý je všechno v pořádku, ale našla jsem že u holčiček je horní hranice 45,5 cm, tak se obávám jestli je vše v pořádku...
44,5 cm. Řídila bych se tím, že dle doktora je to v pořádku. U nás byl zase nadprůměrný ve 3. měsíci a srovnalo se to.
@neomenia Rostla jí po 2 cm, teď od poslední kontroly 1.5 cm.
A ještě otázka jak má být velká fontanela? Do 4.měsíce měla 2x2, v 6 měsících 1,5x1,5 a v 8 měsících 0,5x0,5.
Dcera v 11,5 měsících má obvod 46cm a fontanelu 0,5
@klokanka31 moja mala mala terat v 8 mesiacoch obvod 45,5 a fontanelu 1,5x1,5. Vaha 10,5 kg a dlzka 71,5 cm
Na 8m 47.5 jsme často i mimo tabulku. Ale on měl už při narození hlavu 37cm a k.tomu ještě téměř srostlou fontanelu. Co se tě fontanely týká je to strašné individuální.
@klokanka31 nase deti byly pro zmenu na spodni hranici. Ve 2 letech kolem 40cm, nemohla jsem sehnat tak malou prilbu na kolo😅
Malej měl 45 cm
U syna mám 47 cm v 8 mesicich. A že má velkou hlavu do teď, pořád, už od narození, na 90. percentilu, budou mu 2 roky. V klidu, záleží, s jak velkou hlavou se narodila a jak ji rostla? Z jednoho údaje nikdo nic nevycte a nikdo z něj nedělá závěry, ani váš lékař. Důležitá je křivka růstu od narození, tzv percentilovy graf, kam se kromě výšky a vahy může zaznamenávat take OH ( obvod hlavy).