Chci se zeptat čím jste mazali novorozenecké akné? Mám měsíčního syna a vyskákalo nám na čele a trochu tvářičkách. Přes den mi přijde že je to víc a pak zase míň a pořád dokola. Mažu po koupání měsíčkovou weledou. A někdo mi radil i řepík? Nebo to zmizí samo? Děkuji
@barmo já malého mazala bephantenem
nicim, prejde to samo...
Dostali jsme Holtuv krém, ale já s ním nemazala a rozhodla se to nechat zmizet a do týdne bylo pryč. Záleží, jak rychle se prcek vyrovná s tvyma hormonama v mlice.
Taky to malá měla. Nejvíc se nám osvědčilo potírat černým čajem. Nešel mi ale vyprat z oblečení, tak na to pozor. Zmizelo to tak po 5-6 týdnech.
Dr mi říkala hlavně ať upustím od olejíčků a takových mastných věcí. Mazali jsme excipialem u hydrolotio a podle mě pomohl
MUDr nám doporučila masticku Vitella Ictamo, párkrát jsme mazli, ale spíš to přešlo časem samo
Nám to začalo asi na 2 týdnech, potírala jsem to černým čajem i řapíkem, párkrát jsem zkoušela i Unguentum Leniens, ale když jsem viděla že v tom není rozdíl, tak jsem to nechala být, zmizelo to samo cca ve 2,5 měsících. Každé miminko to má jinak, kamarádka to třeba měla u dcery jen týden. Ale důležité je opravdu nemazat ničím mastným, aby se to nezanicovalo.
A je to opravdu akne? Ja si taky myslela, ze ma mala akne a nakonec to byla alergie na kravskou bilkovinu..
@barmo mesickovou weledou bych nemazala. Zkusit sudocream, rapik nebo nechat být úplně. Většinou se to srovná do tří měsíců. Poté doporučuju mazat LR Pose lipikar zůstane taková suchá kůže a on to vyhoji.
@jednaholkaa ano je potvrdilo mi to vice lidi a opravdu to vypada jako akne :(
Zmizi to samo, ani jedno dítě jsem nemazala ničím speciálním. Ale pokud jsi jooo aktivní, zkus replik, cerny caj, bepanthen sensiderm...