Nízká porodní délka. Někdo podobně?

katnessie
19. říj 2023

Ahoj, v květnu se nám narodil náš malý poklad, syn Míša. Narodil se 41tt+1 s váhou 3000 g a délkou pouze 41 cm.
Za chvilku mu bude půl roku a váží 5.1 kg a měří 55 cm. Je to naše Zlatíčko. Pohybově a duševně je naprosto v pořádku.
Celkové je to společenské a hlavně spokojené miminko 😍
Jediné co nás trošičku trápí je ta délka.
Chtěla jsem se zeptat, jestli se nenajde někdo, komu se narodilo podobné malé miminko?

patypresdevaty
19. říj 2023

Ta výška je fakt malá.
Doktoři to nějak komentovali, zkoumali..? Čekala bych nějaká vyšetření od genetiky, pres štítnou žlázu atd.
Pokud to mají lékaři "pod kontrolou", byly vyloučeny různé syndromy, zdravotní komplikace a je opravdu jen maly, tak asi v pohodě, ne? 🙂

elfka21
19. říj 2023

@katnessie slyšela jsem o možnosti podávat růstový hormon, ale nevím, v jakem věku se to dá. 🤷‍♀️

l_
19. říj 2023

Pokud je vysetrena stitna zlaza a prcek prospiva, asi bych to nehrotila.. vy jste jak vysoci? A vase rodice?

franerka
19. říj 2023

A co na to doktoři? Podívala bych se na výsledky vyšetření a na velikost dospělých jedinců na obou stranách rodiny. Třeba to doroste později anebo taky ne a bude malý. Jak by ses k tomu postavila?

izz76
19. říj 2023

A co říkají doktoři? Měří málo,ale za půl roku podle ne vyrostl normálně,tak třeba to postupně dožene. Obě moje dcery za první půl rok vyrostly 14cm.