Ahoj, malému je 8m. A cca před několika týdny jsem všimla, že si užívám mateřství.
Já jsem se strašně užívala začátek, prvních 4 měsíce, pro mě to byla taková hra: plínky, koupání, spaní, kojení...
Potom nastalo období, kdy už prcek víc byl vzhůru, ale jenom ležel, otáčíl se, ještě tolik nereagoval na hračky, na nás s přítelem, nesmal se tolik. Já jsem se začala bát, ze už to bude tak vždycky, ale potom se začala taková sranda s ním, i venku i doma, je strašně zvědavý a aktivní.
Měli jste také nějaké periody? Které období nejvíc vzpomínáte?
3-6m, uz je vypiplany z novorozeněte, a neuteče z hrací deky
Malej má pět a řekla bych, že teď už je to maximálně super, co může si udělá sám, pomáhá mi, když jsem unavená, nechá mě spát chodí se mnou do práce, a ještě pořád je mazlíček. Akorát narozdíl od miminka zlobí a vymrcuje si. Ale upřímně, já si mateřství užívám od porodu a každý den, týden, měsíc a rok byl super.
První rok, rok a čtvrt byl spíš trápení. Syn byl hodně uplakaný neodložitelný nezabavitelný, pak obrat a já si to začala doopravdy užívat. A baví mě to s nim snad víc a víc, budou mu 4r a i když má vlastní hlavu a dává rád najevo svůj názor na vše, tak je s nim sranda. Čekám teď druhého a chtěla bych si víc užít to období miminka, ale pokud to bude malá kopie staršího, tak si na užívání cca rok počkám…
@elizsebik ja si nejvic uzivala obeobi kolem roku☺️Pak ale prislo obdobi vzdoru ktere trbalo na muj vkus moc dlouho😂 ted jsou mu 3 a zatik je to nejkrasnejsi obdobi☺️ Takle by to mohlo zustat☺️
Urcite super bylo miminkovke obdobi od narozeni cca do 6 m , asi vlastne do roka. Pak uz to byl spis boj kdo z koho😅. Dalsi fajn obdobi je, kdyz uz jsoz relativne samostatni ve skole☺
Já zatím na to užívání čekám (děti 20m a 5m). Podle mě to přijde, až jim bude tak 3-4 roky. 🙂 Mimina holt nejsou nic pro mě. 😀 takže čekám, až to budou parťáci a pokecáme si. 🙂
@orisek56 a co je (bylo) v těhotenství, že ti to nedovolili užít na 100%? Určitě jestli to není moc osobní)
Já také první těhotenství nedokázala užít, prcek byl a teď furt je "netabulkovy" , takže ztravila jsem celé těhotenství na vesetrenich i když jsem se sama cítila perfektně). Naštěstí je všechno v pořádku, a teď si vyčítá té nervy.
Takže přemýšlím, jak to zařídit, abych si užila potom to druhý. ❤️
Holky, já vám děkuji moc❤️🙏
To je tak hezky, že každý má něco jiného...
Jak jsem poprvé máma, tak jsem se myslil, že je nějaká chyba spíš se mnou, že nedokážu si užívat to 24/7🌷.
@elizsebik Já nejraději vzpomínám na období od narození do 2 měsíců, a teď když jí bude 14 měsíců. Je nádherný jak pořád žvaní, a když se ke mě rozeběhne a snaží se mě obejmout ☺
Od tří let výš 🙂 To je věk, kdy jsem si uvědomila, že si lze mateřství i užívat...
U prvního syna od toho cca 1 roku, když začal pořádně sedět. Teď nám přibyl do rodiny mladší syn (2 měsíce) a těším se zase na to období, až bude začínat ťapat... To období malých miminek mě bohužel moc nebaví :-/
U všech našich dětí, nejlepší od těch 2,5 let cca 🙂)
Novorozence jsem si vylozene nějak neuzivala asi nikdy, pokaždé jsem si říkala, že rychle vyrostou, ale spis jsem se na to těšila 🙂)
Nejnáročnější - zejména u kluků, věk od 1 roku prave do těch 2,5-3 let 😃 casovane bomby ...
Každý věk má svoje 🙂 s dcerou už si popovidam o knížkách, zajdeme spolu ke kadernici, zahrát si tenis....
Prostřední ještě žije v takovém tom super dětském světě pohádek 💙
A nejmladší je velký mazlik 🙂
Vau 🌷 tak Poe vašich zpráv čím dál tím líp) doufám, že si to také budeme užívat kazdy den víc a vic🙏
Holky, moc moc děkuji 🧚♀️
Zajímava diskuze, upřímně mě bavil s detma každý věk, všechno má něco do sebe. Od bezbraneho miminka až po občas otravenou pubertacku.Mám už straší dceu 22letou a i teď je to super, nejen dcera, ale i kamarádka. Mladší je teprve 7let a ta je úžasná pořád, uvidíme jestli přijde nějaké období které mi vyloženě bude vadit. Samozřejmě bylo batoleci období kdy se vztekaly a neposlouchaly, no ale zase uměly být tak roztomilé. 🤩
Mně vždycky nejvíc bavilo období tak 11-17 měsíců a pak tak od 3 let. Úplně mě nadšením nenaplňuje období puberty.
Bohužel? Asi až po pátém roce a dále kdy už začal být víceméně samostatná jednotka kdy ráno vstane, SÁM se vyčůrá, SÁM si otevře lednici, vezme si jogurta, jde zase do pokoje a hraje si...a já jsem v posteli 🙂 Jo, je to takové nadnesené, ale bohužel první rok jsem měla poporodní silné deprese, vůbec si to nepamatuji, byl to můj nejhorší rok života...děsně mě to dítě štvalo, co nejdříve jsem chtěla do práce...takže ve 2,5 letech do školky...no a pak už to bylo čím dál tím lepší. Spousta maminek to bude jít jinak, na tohle se nedá říct nějaký vzorec.
Nejlepší od tak cca 5 - 8 let . Nejhorší 0 - 4.. První rok mám téměř milosrdnou amnézii 🙂)
S prvním synem jsem si absolutně neužívala ty začátky, ze všeho jsem měla stres a na něm se to také podepisovalo. Super mi to přišlo tak od 9 měsíců do roka a půl. Už začal trochu lépe spát, začal sedět a ťapat, říkat první slova. No bylo to prostě takový moje roztomilý miminko 😁 pak pomalu začalo období vzdoru, které teď teda je celkem drsné (2 roky a 8 měsíců) a moc si to teda teď neužívám 😭 spíš celé dny bojujeme akorát, ale je to hodně i narozením dalšího mimča 😥 naopak s druhým synem, kterému teď budou 2 měsíce, tak si hrozně užívám to miminko. Já jsem víc v klidu a on taky, je to takový zlatíčko a jsem z něho totálně poprděná. Ale už se take těším až začne lézt, sedět 😊
Moje topka je od narození tak do půli roka... to období miluju nejvíc. Ale každé má samozřejmě něco do sebe.
Pro mě od 2 let výš, kdy už oba spali celou noc, byli celkem samostatnou, vydrželi si hrát chvíli sami a mohla jsem je nechat déle a tatínkem a jít si třeba někam sednout nebo nakoupit.
@elizsebik no jako miminko si moc nepamatuju, uz je to dlouho, ale krasny obdobi bylo treba kolem ctyr peti let, kdy jeste nebyl zatizenej skolou a delali jsme dobrodruzny vypravy, ruzny honby za pokladem, celodenni vylety, cundry a jeste byl tulitko 😂 ted je mu 13 a je taky uzasnej jenom jinak zase 😊 ted si uzivam hovory H o holkach a o kamosich a situacich s nimi, kdy je občas nekdo na nekoho nastvanej, nebo mu nekdo nesedi a muzem na ty potize spolu koulat z různých uhlu pohledu, to je zase krasa materstvi v puberte 😊
Musim říct, ze první 3 měsíce jsou docela divny, takovej kolotoč stereotypu. Od 4 měsíců do roka to je nudný, ale lepší se to. A pak už to začíná být zajímavější. Pro mě je to zajimave od 15 měsíců, když začal dělat první krůčky a rozchodil se. :D
Mě moc nebavilo to miminkovské období. Užívat mateřství jsem si začala až tak kolem 4. měsíce prcka, kdy začal být více interaktivní :D. A od té doby to už jde jenom nahoru. Teď mu je 20 měsíců a je to vtipnej roztomilej božan. Těším se, co přinesou další měsíce a roky! 🙂
@elizsebik tak mě přijde hrozne a nudné období teď.. Synovi je 5mesicu a jen leží, kope nohama, zkouší se prevalit na bok.. Jinak nic moc zábava, všude vydrží 5minut, na břiše, na zádech a pak začne kňourat a chce vzít 🤷prvni tři měsíce byly hrůza, to mám tak nějak v mlze, tříměsíční kolika a rev od raná do večera a to mám k tomu ještě staršího syna, teď zase v září škola, mám úplně hrůzu, jak to zvládnu. Mimi je zatím takové neodlozitelny a pořádně nevím, co s ním celý den dělat, hrozná nuda, každý den stejný 🤦nic neudělám, vařím po večerech, když přijde chlap, přes den je to nemožné
Tak to asi záleží u jak kterého dítěte. Já mám dvě holky a každá byla v daném období tak jiná, až hrůza. První dcera paradoxně kdy jsem siela užívat prvni miminko v 6 neděli, tak to bylo peklo, protože holka byla a je pro pokročilejší a já trpěla frustraci a nenaplnenosti že jsem si naplno neužila ty první týdny. Pak jsem si užila to období od půl roka do roka nejvíce, pak byl útlum, asi i kvuli mladší a pak zasevzestup. Naopak mladší byla za odměnu a s ní je vše obracene a první týdny byly nejlepší a zase to co bylo u první dcery lepší, bylo u druhé horší. Teď je to vůbec "nejlepší" Teď se ty potvory proti nám spikly a zkouší hranice hůř jak puberťáci obě najednou. Starší má 4 je svehlava a uminena a mladší ji samozrejme úspěšně kopíruje. (Jo mám věkový rozdíl 22 měsíců) no se třetím mě už šlehne. Co mě spíše trápí víc, že ani jedno vyloženě těhotenství jsem si neužila, a ani teď na potřetí to není tak jak bych si přála.