Hezký den holky. Mám 3mesíční miminko a od všech slyším jen ,,tak prijed na půl dne, já půjdu jezdit" to by v mém případě znamenalo vajíčko do auta, hlubokou korbu a konstrukcí, věci na prebalovani, věci na krmení, ohřívač lahví apod... máme velký prostorný kočár do terénu a je to fakt jít 4x do auta a vše tam natahat aby si mohli povozit... docela mi to vadí a jsem radši když přijedou oni na chvíli. Navíc doma je doma ze 😊 rodinu a příbuzné máme asi 30 min autem... oni se nějak nezdrahaji přijet a pak jen slychavam achjo my miminko ani nevidíme... jaký máte na to názor? Manžel dělá na směny takže jsem ráda když někam jedeme na delší čas že mi s tím pomůže... a dělá to i rád... jen ty delší návštěvy bez něj nemám ráda....
@natysnovec souhlasím... ale oni na mě civi jak kdybych dělala z komára velblouda a stěhovala se snad na severní pól 😂 .... paradoxně ani jeden z nich neměl ridicak když měli malé dítě...
Ja jsem s dvěmi malými dětmi jela samá, na návštěvy furt, a rozhodně mi to nevadilo. A to jsem jela i do Španelska
Taky bych nejezdila, by ses sedrela. At prijedou oni.
Tohle je tvoje věc. Když vás chtějí vidět, ať zvednou zadek a přijedou. Obzvlášť s tak malým dítětem by to měli chápat.
Tak asi půl roku jsem taky nejezdila a všichni se nakonec naučili jezdit k nám. Mě šlo i o to, že když jedu na návštěvu a oni jdou jezdit, tak mi to moc nepomůže. Když jezdili u nás a já zůstala doma, tak jsem si mohla jít lehnout, uklízet nebo cokoli🙂
Tak budu asi jediná, ale od konce sestinedeli jsem jezdila sama, s manželem, s babičkou, s kýmkoliv kamkoliv. S druhým dítětem prakticky hned, starší se nepta a nechce být rok zavřené doma, takže výlety atd. A v necelých 5m druhého dítěte jsme jeli do Itálie na dovolenou (s manželem a přáteli). Já v tom nevidím problém a ano, taky jsem vezla kočár, věci, jidlo, prebalovani atd., když mám auto, nevidím v tom problém.
Udělej to podle toho, jak se cítíš. Já taky nikam nejezdila, přišlo mi to komplikované a zbytečně mě to stresovalo, i když zpětně si říkám, že na tom zas nic moc nebylo, ale v tu chvíli jsem to tak cítila a hotovo. 🙂
Pane boze. Kocar date do auta. Dite ve vajicku, vezmete 5 plen a jedny ubrousky. Jidlo na par hodin (a pokud jsou diteti 3 mesice, tak bud kojite a nebo vezmete 3 davky UM) a mate jednu tasku...vodu si ohrejete v mikrovlnce, tak co resite? Neni to spis jen vymluva.....?
Za rodičema jezdím a jezdila jsem vlakem,taky 30 minut. Je pro mě pohodlnější naložit dítě do kočáru, na záda batoh než nosit 5x těžké veci do auta, mordovat se se skládáním a rozkládacím kočáru, řešit, jestli dítě v autě usne a co pak s ním... Autem jezdím jen s manželem.
Klidně se zbalím a jedu 😊 aspoň se nemusím doma o nic starat a nechám se obskakovat 😂 naházet pár věcí do auta mi fakt problém nedělá 😊 naši jsou rozvedení, takže jednou jedu k taťkovi, jednou k mamce, jsem tam jak doma, mám navařeno, s dětma mi pomůžou... Škoda, že to není úplně často... Klidně bych se balila každý den 😀
Kdyz oni se asi chteji predvest po okoli s kocarkem, ze? Tak se zkuste stridat. Jednou vy k nam, pak ja k vam.
Ja jsem miminko az skoro do roka nikomu nesverovala, starali jsme se jen s manzelem. Ta predstava, ze zacne plakat, a nekdo z pribuznych se ji bude snazit hodinu "utesovat" vozenim v kocaru me uvnitr pekne rvala. Takze ne. A v aktualni situaci omezit kontakt s lidmi na minimum obecne. A jeste abyste jezdili vy za nimi..
Taky mi jezdeni nevadilo, kdyz muz vedel ze v dany den nekam pojedu tak mi hodnekrat kocar rano nalozil do auta nez odjel do prace, ja pak vzala jen vajicko s mimi a prebalovaci tasku. Ale i kdyz jsem si kocar nakladala sama, tak hrozne mi to neprijde. A alespon jsem zmenila prostredi a nesedela porad doma. Spis ted jezdit s obema a se starsim kdyz na navstevy musime tahat krome kocaru pro maleho i milion veci jako odrazedlo, kolobezku, kufrik s hrackama, veci na prevleceni, svacinky a tisic dalsiho, tak to uz je narocnejsi 😂
Já jsem jezdila ráda. I po narození druhého dítěte jsem od začátku jezdila často. Zabalit a dostat z 11. poschodí v paneláku do auta novorozence, roční batole, dvojkočár a všechny věci sice nebyla sranda, ale nijak mi to nevadilo. Naložit věci do auta mi nepřijde jako tak velký problém, abych kvůli tomu někam nejela.
Tak v tuto chvíli bych to vůbec neřešila - rodiče jsme "zaparkovali" doma, zrušili i rodinnou oslavu narozenin. Máme v rodině zdravotníky a informace. Takže po příští 3 měsíce fakt není co řešit.
@alassel proč by to měla být výmluva? Máte malé miminko které ne vždy v autě spí? Takže proplace polovinu cesty? Jak často vy někam jezdíte s tou jednou taškou jak tomu říkáte? Není to jen jedna taška.. je jich více a i kdyby nešlo jen o skládání věci tak se mi nelíbí fakt že oni vzdychaji ze miminko nevidí ale sami nezvednou zadek a nedorazi... oni nemusí nic tahat a chystat... spíše jde o princip nehledě na to že oni chtějí 2 hodiny sami jezdit a to mě vůbec nepomůže... nemůžu si uklidit nic protože budu zavrena v cizím bytě a zírat na telku abych si přece ,,odpocinula"... takže netřeba utocit
@emamaira no přesně tak... já chápu že se chtějí predvest před okolím a zamachrovat s kočárkem... a mají pocit že pomůžou abych si odpocinula...ale to si tím tuplem neodpocinu....a to prosím pěkně vždy každému vycházím vstříc, jako bezdětna jsem jim vozila nákupy, výlety vyzvednout od lékaře, zajistit dárky k narozeninám...takže nejsem lakoma matka 😁
Já jsem jezdila minimálně 3x týdně někam do pryč už od narození miminka. A to byla zima, sníh. A problém mi to nedělalo.
Když se narodil syn, tak dceři bylo 18 měsíců, takže tahat 2 mrnata, byl taky celkem zážitek 😁 ale proč bych nezvedla ten zadek já? I teď vyrážím ráno v 8 a vracím se kolem 16-17hodiny. Tahám věci na 2 děti. To už je trošku jiný level. Je to na obě strany.
Přesně jsem asi nepochopila, co se ti vlastně nelíbí? To že musíš naložit věci? To že by sis chvíli sedla a zírala na telku? Že by si někdo vzal na procházku mimčo? Nebo že si stěžují že mrne nevidí? Jak moc je komplikované, pro ty co si stěžují, prijed k vám?
@anna189 Ja teda jezdila uz v sestinedeli a to se mala narodila v lednu. Kocar jsme kupovali mimo jine i s ohledem na to, ze se bude cestovat, takze aby sel snadno a rychle slozit. Malou jsem nechala v kolibce, nanosila veci a pak uz jen nasedla s mimcem. Kdyz jsem jela brzy rano, pripravila jsem si co slo do auta uz vecer, kdyz mala spinkala. Taky jsem si obcas pripadala jako dromedar, ale postupne jsem se smirila s tim, ze kdyz pojedu nekama sama s malou, batoh nebo jen prebalovaci taska to jisti, zadna kabelka a v ni zbytecnosti 🙂. Do prebalovaci tasky jsem dala termosku s vodou, plinku, mlicko aj.a jelo se. A to jsem casto musela takhle i s malou do prace, takze k tomu pribyla taska s notebookem, sanony, boty na prezuti aj. Da se. Ale chapu, ze ti jde o to, ze neprijedou k tobe, duvody jsem cetla. Mame to stejne, bydlime cca 40minut autem od mesta a taky se k nam na ves ostatnim moc nechce. Je ale fajn, ze maji o prcka zajem a chteji se starat, nam obcas pohlida jen moje mamca.
@miba10 je mi jasné že až bude druhé miminko tak nebudeme sedět doma kvůli novorozenci... ale zatím ta situace není no, máme první miminko.. upřímně mi vadí asi souvislosti všeho dohromady... to že mají potřebu mi pomáhat ale vlastně chtějí jen oni jezdit a pyšnit se miminkem, já jsem moc ráda že mají zájem, vážím si všeho od okolí opravdu moc ale spíše jsou už pohodlni mi přijde... a pak opravdu smutným výrazem mi vyčítají že už ho ani nepoznají a nevidí ho... samozřejmě že tam jezdíme s manželem 1x týdně, dáme kafe hodinku dvě a jedeme domů...ale to je pro ně velmi málo, chtějí jezdit, chovat ale u nich... není to opravdu tak ze by ho neviděli vůbec... ale jsou pohodlni na to jet k nám nejspíše... já jim kočár dám ale zároveň mám ráda svoji domácí pohodu, svůj režim a být půl dne u někoho s miminkem sama plus to tahání... no je to prostě jedno s druhým
@pabka já taky nyní jezdím kamkoliv kdykoliv... už od porodnice jsem jela 60 km... není to o o tom nikam nejet... než začalo s tím virem tak jsme chodili do restaurace na oběd s vajíčkem, výlety, nákupy.... ale vždy dva abychom si navzájem pomohli kdyby cokoliv... sama jezdím s miminkem na nějaké menší popojizdky... třeba i krátký výlet ale žádné tahání kocaru a věci
Nikam bych nejela!!!Moje mamka taky zacala jezdit k nam peotoze pobalit dve deti na cely den +noc je sileny!!!At peijedou oni pokud chteji.Ty se na ne vyprdni a rekni ze nikam jezdit nebudes.