Ahoj maminky, vcera jsem prosila detskou o doporuceni k fyzioterapeutovi, protoze se mi zda, ze se moje miminko, ted skoro 5 mesicu, spatne drzi na brisku, proste neumi se na dlouho udrzet, porad vyndava rucicku a tim spadne me strane. Ale normalne se pretaci, je akcni, myslim ze jen potrebuje posilit svaly zad a ja nevim jak. Napsala mi zadanku na neurologii ze nejdriv tam. Je to normalni postup? Prijde mi to ztrata casu. Kdyby nebylo vysetreni fyzio tak drahe, jako samoplatce bez doporuceni od doktora, tak jdu hned.
Dekuji, to jsem potrebovala slyset. Ona si nase pediatricka mysli, ze to moc resim, u ni v ordinaci se mala na ty tri vteriny udrzi. Takze to nevidi. Na neurologii dostanu termin nejdriv za mesic, ach jo. Asi budu muset jit na reha jako samoplatce.
My nejdrive zacali chodit na RHB, na neurologii nas poslali pak, podle me bezny postup, pripadne nechteji nic zanedbat
To co pise priefi neni pravda. Sestra mela problem s chlapeckem, tak sla na kontrolu hned na rehabku (musela jsem ji k tomu donutit) a pani ji rekla ze musi cvicit a ze pokud je nejaky problem,tak je dulezity kazdy tyden, myslim tim zacit co nejdrive. Rikala ze pokud je problem,neurolog stejne odešle na rehabky,akorat to pak trva o to dele nez se spravi. Sestra byla v Tisnove u pi. Vallove, ta je vyborna,jezdi k ni lidi zdaleka. Moje děcka jen chvilu sledovala, nastesti cvicit nemuseli.
Jo a pro zadanku si zasla az bylo jasny ze bude muset cvicit,takze nic neplatila. A za to prvni prohlidnuti nic neplatila. A jeste je nutny vybrat fakt dobry rehabky. Cvicit zdrave dite umi kazdy trouba co ma 10 lekci rychlokurzu,ale pokud to dite treba pul roku cvicite spatne,tak se hrozne tezko dava dohromady a takove pripady jsem taky videla.
@pribylovapetra ja mam bohuzel v rodine holcicku, kterou poslali na rehabky misto na neurologii a dopadlo to hodne spatne. Dnes je jiz slecna, ale hodne postizena. Dr.na neuru rikal, ze chyba byla v tom, ze prisli hodne pozde 😔
@priefi tak ono asi zalezi na situaci,ja mam prave opacnou zkusenost. Ale tim jsem nechtela rict ze na neurologii ne. Jen tam je treba objednaci doba mesic a to uz se muze cvicit. Taky zalezi jaka je ta rehabka. Bylo tam dite co pomale v roce neumelo ani past koniky, protoze predtim ucili maminku uplne nesmyslne cviky,ktere nicemu nepomohly.
Podle me bezny postup je nekdriv fyzio, pak az neurologie. A souhlas, taky mi rikali, ze u cviceno je kazdy tydem dobry. Takze nez jsem dostala termin k fyzio, byla jsem i parkrat jako samoplatce ma rehabkach. Jinak podle me dobry fyzioterapeut by mel brzy rozpoznat, jestli se problem da vyresot cvicenim a nebo je to uz spis na neurologii.
@pribylovapetra s tim souhlasim 😉 nejlepsi by bylo, kdyby pro jistotu davali zadanku i tam i tam 😊
Já dostala žadanku na neuro i rhb najednou. Na rhb nás vzali za tři dny, na neuro za tři týdny a ptala se, jestli už máme žádanku na rhb nebo ji má vypsat.
Dekuji za vsechny postrehy. Dnes jsem volali na tri neurologie v okoli, co jedou i v patek a nedovolala jsem se vubec k zadne. Copak uz maji vikend? Proste k vzteku. Taky si myslim, ze kazdy tyden je dulezity, v cervenci mi rekla, at to jeste neresim.. zkusim reha jako samoplatce.
A moji starsi, zacala vtacet kotniky dovnitr, a to pry ze pred patym rokem s tim ortopedove nic delat nechteji.. asi taky rehabilitace, co? Mozna spatne drzeni tela, nebo blbe boty, myslite, ze podolog neco resi?
@pribylovapetra fyzioterapeut studuje vysokou školu, to není žádná rychlokvaška
Taky jsem to se synem řešila. Na bříšku se nezvládal vůbec opřít o lokty a doktorce to nevadilo, stačilo jí, že zvedá hlavičku. Když jsem jí říkala, že se mi nezdá, jak synek pase, tak nás taky prvně poslala na neurologii. U nás to byla ztráta času. Objednali nás za 3 týdny a neurolog řekl, že je synek v pořádku. Tak jsem to nakonec vyřešila návštěvou fyzio jako samoplátce a byla jsem klidnější, že konečně vím, co se synkem dělat. Další návštěvy už byly na pojišťovnu, pediatra mi nakonec tu žádanku vypsala, když jsem jí řekla, že si fyzio platím.
Začínali jsme na rehabilitacích, cvičili vojtovku, na neurologii nás poslali až potom, ale spíš jen na sledování. Do roku se stav upravil.