Nespící kojenec. Co zabíralo?

makkyv
24. únor 2021

Hezký večer dámy,

Rada bych se zeptala zda jste také některá z vás měla doma nespavce a popřípadě co vám třeba zabíralo. Mám 4m dceru a už od porodnice mi prostě nespí 🤦🏽‍♀️ Jen venku v kočárku. Jinak šum, prso, zavinovačka, nosítko nic. Samozřejmě, že spí, ale 5 minut. Dnes je třeba vzhůru od 7 hodin, do 11 hod spala jednou 5 minut, jinak prostě za boha nezabere, pak usnula v kočárku do 13 hod a jak jsme přišly domu, nic. Spala mi 3x na 5 min, od 18 hod už uspavam a za boha nemůže zabrat. Bříškem to nebude, to už poznám. Toto je totiž každý den takhle stále stejné. Kdybych s ní šla ještě odpoledne ven, tak mi pak je schopná koukat až do 6 rána. Ona prostě vůbec nechce spát a nevím proč. Doktorka říká,že ať chodím třeba 7x ven a že je naprosto v pořádku a zdravá. Večer když usne, tak spí dobře celou noc,ale ty hysteráky co předvádí těsně před spaním.. pak usne na těch 5 minut a je schopná být i 4 hodiny v kuse vzhůru, ne a ne usnout. Já už nevím proč 🤷🏽‍♀️

squezy
24. únor 2021

@makkyv Furt to samé. Funguje ti kocarek? Tak prostě kocarkuj, at může spinkat. Ja mam dvojčata a co spani, to jsem hodiny jezdila s kocarkem. Jak se zastavilo, do sekundy oba vzhůru. Proste jestli to funguje, tak to dělej, do puberty to tak nebude. Ja kocarkovala denně za jakehokoliv počasí minimálně 4hodiny. Ano, zvykne si spat v kocarku, ale nam třeba v 9.mesici už jedno spani spali za nejezdiciho kocarku a to byl luxus. Zhubnes, holka se vyspi a klidne jdi i odpoledne kocarkovat, aby spala. Říká se, že spánek dělá spánek. Nefunguje vam to, protože je šíleně pretazena. Nevěř tomu, že každé miminko chodí v 18h spat. Nam kluci od 4 měsíců chodi spat kolem 21h a bylo jedno, jestli při odpolednim spani vstavali v 16h nebo v 18h,stejně usnuli kolem 21h.

makkyv
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
b91
24. únor 2021

Syn to měl stejně. Takže jsem chodila ven 3x denně. Kočár se nesměl zastavit ... v roce se to zlomilo a spí zásadně v posteli 🙏🏼. Vydrž, bude líp ☀️

drakenn
24. únor 2021

To chce šátek, aby se dítě nabažili tvoji přítomnosti..pak usne samo a vsude

areh
25. únor 2021

Je fajn, že ti spí aspoň přes noc! Nezbyde ti nic jiného než chodit na procházky. Pravidelně dopoledne, odpoledne a bude pěkně chrupat 😉 až si zvykne na pravidelné spaní,tak můžeš zkusit uspávat doma a uvidíš, jestli se zadaří. Dětem se spaní mění fakt každou chvíli, takže pořád to takhle nebude 🙂 Mě taky syn teď doma spí max 30 min a venku klidně 3 hodiny, tak jsme taky hodně venku. Začíná být teplo,tak je to i příjemné 🙂

sofindas
6. bře 2021

Dcera mi od porodnice spala čtyřikrát po půl hodinách. Ve dvou měsících odstavila kočár, takže jsem pouze nosila a to spávala déle. Ve čtyřech měsících odstavila i postýlku 😅 holt při spaní vyžadovala kontakt s mámou. Tak jsem s ní odpoledne chodila spávat do postele. U kojení vždycky usnula, nakonec byla schopná takhle spát tři nebo čtyři hodiny. Teď má 11 měsíců a chce spát pouze v kočárku. Samozřejmě jedoucím 😄