Neposedné ruce, hlad a nespavost

lucca2211
19. dub 2017

Ahoj, mame dva mesice, pres den jsme zacali spat, tak dve hodiny. V noci spime tak dvakrat kolem peti hodin. Davam 130 ml mlicka od Hippu, pres den nakrmime a po dvou hodinach mame zase hlad. Zkousela jsem pridat, ale stejne nic. Na krabici je napsane, ze by mel bastit petkrat denne, ale kdyz nespi, tak mu poradne ani nevytravi, takze krmime tak po trech a pul hodinach. Jakmile se probere, tak zacne rvat a nekde nijak uklidnit, jen kdyz ma flasku v papule. Jeste do toho mame problem s rucickama, jakmile nezavazeme, tak neusne ani nahodou. Rozhazuje ja tim se leka a neusne a nebo kdyz usne, tak ho zbudi. Myslite, ze to vse prejde? Nebo mate nejake sikovne rady, jak na hlad a na neposedne rucicky?

g_m
19. dub 2017

@lucca2211 Na neposedné ručičky jedině zavinovaní, malá má přes pět měsíců a zavinujeme pořád. Jinak se v noci vzbudí a mává ručičkama, nespí, hraje si s peřinou apod. Ale zavinovaní mi nevadí a aspoň se obě vyspíme...
A tady bych si myslela, že není problém v hladu, ale třeba má bolení. Nám se dařilo dodržovat UM podle hmotnosti (posílám tabulku) na krabici je to jen orientační. Věděla jsem, že má hlad třeba po třech hodinách a když plakala mezitím, tak ji bolelo bříško. Takhle malé miminko ještě nemá klapku a pije, i když extra hlad nemá. Zkusila bych ho trochu "ošidit" čajem, ať se nepřepíjí toho UM. Kolik ho vypije za den?

soyevita
19. dub 2017

@lucca2211 Na ručičky je dobré pevné zavinutí.Existují různé "zavinky" nebo postastačí obyč.velká plenka.Morouv reflex odezní do 4m,takhle malému mimču bych striktně rozmezí nedodržovala,i když je na UM.

lenatu
19. dub 2017

@lucca2211 ahoj, určitě by pomohlo na ručičky zavinování, 2h spánku denně u takhle malého miminka mi přijde málo, co kočár? V tom neusne? Nebo do nosítka/šátku. Každopádně ohledně toho um, na krabici hippu je přímo napsané že je možné tuto mléčnou výživu podat kdykoliv během dne (mělo by to být na zadní straně krabice). Já bych mu to mlíko po 2h dala, může to být růstový spurt (dělal mi to syn, pil co 1,5-2h a za týden zas po 3h průměrně). Dávate čaj?

lenatu
19. dub 2017

@lucca2211 a 130ml je ok, na tabulky se vyprdni, každý dítě je originál 😉

lucca2211
autor
19. dub 2017

Usne jedine kdyz mu zavazu rucicky, jinak ani nahodou a pres den nepomahaji ani zavinovacky. Chvili kouka a pak zacne drcet. V kocaru mi nespi skoro vubec, porad jen kouka a kouka a pak zacne drcet. Cajik davame od Hippu fenyklovy jen cucnout na zizen, ale vic ne. Snazim se krmit po trech a pul hodinach, dyl mi opravdu nevydrzo pres den. Tak myslite, ze nemam koukat na tabulky a proste mu dat po tech trech a pul hodinach a neresit to? Mam strach, aby nemel vytahanej zaludek nebo tak neco. Jsem rada, kdyz se oba dva v noci vyspime. Bohuzel ze zdravotnich duvodu jsem musela prestat kojit, tak se v tom ted nejak placam a vubec si nevim rady. Moc dekuji za komentare

lenatu
19. dub 2017

@lucca2211 podívej se na tu krabici hippu mělo by to tam být napsané že můžeš podat kdykoliv, já bych mu to mlíko dala, jinak by měl vypít čaje aspoň 50ml denně (aspoň to nám říkala doktorka), my taky bojovali při přechodu na um, ale malýmu byl měsíc.. kdybys měla podezření na bolení bříška tak zkus nosit na tygříka (to nám pomáhalo).

K tomu spánku, co zkusit nosítko? Já si nevěřila že dokážu uvázat šátek, ale máme nosítko babybjorn je od narození, stalo teda 3500kč, ale malý v něm vždy usnul a já s ním chodila a uklízela, nebo jsme byli venku. Taky nechtěl byt v kočáru, pořád jen u mě a chovat. Zlomilo se to až když jsme koupili sporťák 🙂. Hodně štěstí, snad to budete mít brzo za sebou 😊

lucca2211
autor
19. dub 2017

@lenatu tak ja budu davat po tech trech az trech a pul hodinach a nebudu to resit. Jen jsem mela strach, aby to za mesic nebyl cvalda a hlavne, aby nemel vytahanej zaludek, kdyz nedodrzujeme ty tabulky. Uz jsem z toho zacala byt zoufala, ze pijeme sestkrat a ne petkrat.
Nositko jsem jeste nezkousela, jelikoz mi na rukach moc nevydrzi. Jen pri krmeni. Mam strach pouzivat nositko kvuli zadickum. Budu muset na to kouknout, treba to nebude na skodu 🙂

lenatu
19. dub 2017

@lucca2211 Neboj se, no jo tak bude cvalda, vždyť to pak vyběhá. Syn byl taky pěknej a teď máme problém pořádně přibrat 😅. Prostě to vše nejdřív vylezl a teď běhá takže nemá na to čas 😊. Hele my si připlatili za kvalitu u toho nosítka, má i ortopedické ocenění, že je vhodné proti dysplazii kyčlí 🙂. Nebo mě napadla ještě hacka to by třeba taky šlo?

lenatu
19. dub 2017

@lucca2211 Jinak moje sestřenice když se narodila pila ve svých 14 dnech 170ml sunaru a cvalík byla jen asi do 1,5 roku, teď je to 12letá slečna a je jak vyžle 😊

lucca2211
autor
19. dub 2017

My jsme byli o tri tydny driv, v porodnici naprosta tragedie, hlavne novorozenecke oddeleni, tak prcka furt jen sleduju a hlidam 🙂 ted vubec jak roste, tak ma uplne jiny potreby, tak bych nerada neco zanedbala 🙂 kouknu po tom nositku, myslela jsem si, ze pro mrnata to prave neni zrovna moc vhodny, tak uvidime, na leto to bude parada 🙂

lenatu
19. dub 2017

@lucca2211 to chápu, my taky bojovali , hlavně s kojenim a maly měl silnou zloutenku takže ani nechtěl jíst a nechtěli mu dát ani um.. . Já tě chápu, já byla taky vykulena a nevěděla co mám dělat, ale holky tady na koníku mi vždy poradily 🙂 Určitě to zkuste nám to hrozně pomohlo 🙂

ml0
19. dub 2017

Nosítka​ se bát nemusíš, ale chce to pečlivě vybírat. I ten babybjorn, má některý nevhodný co ničí páteř. U nosítka je důležité aby mělo mimčo kolena víš než zadek a nehroutilo se do stran. Když je správně usazené má krásně kulaťoučký zádíčka. Chce to pokud možno nejdřív vyzkoušet. Každému miminku a mamince vyhovuje jiný.

lucca2211
autor
21. dub 2017

@ml0 dekuju za rady. Budu muset nejspis nekde vyzkouset i s prckem, aby nam sedlo. Bohuzel toho v Liberci moc nemaji, tak uvidime jestli nakonec neco sezeneme 🙂

lucca2211
autor
21. dub 2017

@lenatu kdyz on si v dnesni dobe clovek nevybere, rodila jsem v Lbc, porod super. Rozkojili nas az treti den, takze zloutenka a malej nechtel jist. Do toho jsem dostala trikrat zanet do prsu, 40 teploty a po tydnu bylo mliko uplne pryc. Ani laktacni poradce nas uz nedokazala rozkojit, takze nam nic jinyho uz nezbyvalo nez prejit na um.

rickym
5. kvě 2017

@lucca2211 ahoj, s těma neklidnyma rucickama to máme stejne😔 Když malou zavinu, za chvilku je dokáže dostat zase ven a znovu. Přes den s tím nemá takový problém, ale večer strašný. Je vidět, ze by spala, ale nejde ji usnout a křičí a křičí...zkusím dnes důsledněji zabalit a uvidíme...večer jsme z toho vždycky nestastni😔

wwendyy
11. kvě 2017

Dobrý večer, pročítám co tu píšete ohledně neklidných ručiček a měla bych taky dotaz, máme 4,5měsíční holčičku a ručičkama jsme také prosli, dokonce házela celou půlkou tělíčka. Přešlo to, ale hlavička nám zůstala. Leží s pokrčenýma rukama nahoru, ale háže hlavou ze strany na stranu. Nedělá to uplně každou noc, ale je to dost časté. Když jsem se to snažila vysvětlit obvodní doktorce, řikala mi, že je to pohyb, že se tělo začíná hýbat oh hlavy. Chápu to, ale tohle už mi příjde divné. Mám první dítě a jsem ,,nepolíbená" ohledně dětí. Myslím si, že za takových podínek se nemůže přeci plnohodnotně vyspat?!?!?. Přes den spí jen v kočárku max.2 h a jinak ani náhodou.Večer usíná mezi 18-20 ale už ve 3 je vzhurů cca. na 2 hodiny, pak usne ale v 7 už máme vyspáno. Postýlku máme v ložnici, když je klidná, spí v postýlce, když se takhle vyrtí, bereme si jí k sobě. Příjde mi, že u nás se tolik nevrtí. Poraďte prosím..Díky

lucca2211
autor
7. črc 2017

@wwendyy Dobry den, tak nas nakonec ty neposedne rucicky presly sami, vazala jsem prcka zhruba do trech mesicu do slabe deky na spani a pak si nakonec sam rekl, ze chce spinkat volne s rukama a od te doby jsme prestali vazat. Obcas ma nejaky tik, ze rozhodi rucicky, ale uz je to v poradku. Takzu uvidite, treba to samo prejde. Hodne se pise, ze by se deti meli davat na brisko, ze pote maji lepsi kontrolu nad svym telem a postupne zacinaji lip a lip ovladat svoje telicko 😉

lucca2211
autor
7. črc 2017

@rickym Nas to nakonec preslo samo, nekde na trech mesicich vecer, tak strasne drcel, kdyz byl svazany, ze jsem ho odvazala, rozhodil ruce a spal a od te doby nevazu vubec. Tak ono to chce asi opravdu cas a odezni to samo. Jsem za to strasne rada 😉

rickym
7. črc 2017

@lucca2211 my jsme zavinovat poradně nezačali, macha sice furt, ale už ne tolik a večer usina dobre, problem jen když bolí prdiky, ale už i to je lepsi...včera večer si s nama vykladala až z toho usnula 😁😁

lucca2211
autor
7. črc 2017

@rickym tak to mi ted povidame hlavne pred spanim taky. To ma nejvic reci 😀 prdiky nas zlobili prvni dva mesice a pak uz byl klidek 😉 ted uz je to jen a jen lepsi 😀

rickym
7. črc 2017

@lucca2211 Jo, u nás je to taky už mnohem lepsi, ale ještě občas zapláče...ale je to už sranda, jak keca a je zvedava, všechno potřebuje vidět.. ještě paseni koniku u nás nic moc, ale to snad taky dožene☺️

lucca2211
autor
7. črc 2017

@rickym tak s tim jsme meli taky problem, vubec se nu na brise nelibilo, vzdycky jsem ho nechala na chvili a pak ho zase otocila 🙂 nakonec u nas zabralo, kdyz jsem ho nechala nahatyho na prebalovaku, to by tam pasl koniky snad az do rana 🙂 ted uz mame ctyri a pul mesice a pretaci se na brisko, tak mam radost 🙂

wwendyy
14. črc 2017

@lucca2211 Děkuji za postřehy.Nás to nakonec také přešlo,jsem hrozně rada.Jen ted zase bojujeme už tak cca.týden s tím,ze se nám mala budí s velkým až někdy hysterickým pláčem asi hlady, protože když dostane láhev,je klid.Připadá mi to zvláštní protože už jedeme i na příkrmech (zelenina,maso ovoce). Naší pořád stejně,tak nevím. Snad i tohle odezní.

lucca2211
autor
14. črc 2017

@wwendyy tak oni hodne pisou, ze deti si prochazi od narozeni obcas nejakym tim sprutem nebo jak se to pise. My jsme to zatim meli dvakrat, co jsem postrehla, prdolka, taky furt brecel a mel hlad, kolikrat jsem musela davat mlicko i po dvou a pul hodinach. Trvalo nam to zhruba tri az ctyri dny a pak byl klid. Tak doufam, ze uz to mame za sebou.

wwendyy
16. črc 2017

@lucca2211 jo jo,to je pravda,taky jsme to měli,ale nikdy neměla takovy hystericky pláč.Z ptáka na sobotu to bylo nejhorší,pobrekavala celou noc.je to uz tak 5dní určitě,tak snad to zase přejde.Ještě si říkám,ze možná může mít nové zážitky,poprvé sedí ve sportaku a ma výhled.....?!?

lucca2211
autor
18. črc 2017

@wwendyy to me taky obcas prislo. Jelikoz jsem si vsimla, ze ze zacatku, jak bylo moc lidi najednou, tak pak vecer knoural nez si zvyknul. Bylo to asi tri dny, co veceri probrecel a vzdycky to bylo, kdyz jsme byli nekde na navsteve. U nas teda hodne zabirala vana, koupeme kazdy den, takze se uklidnil tou vanou. Zkus vypozorovat a psat si, co vsechno za ten den jste delali a uvidis. Treba v tom neco najdes 😉

wwendyy
23. črc 2017

@lucca2211 To je dobry napad,si to zapisovat.A koupani se taky snazim dosrzovat kazdy den,max.kdyz usne driv,tak ji kvuli tomu nebudim.Objednala jsem si sedatko do vany,tak se teaim,ze to pro nasobe bude zase o neco prijemnejsi a snazsi cinnost 🙂 Ted to bylo chvilku v pohode v noci tak uvidime 😉

lucca2211
autor
24. črc 2017

@wwendyy to my jsme do vanicky zkouseli vsechno mozny, nakonec nam az sednula takova ta zelezna konstrukce s latkou 🙂 jenze ma dole zaobleni a to jsme museli vycpat molitanem, aby ho netlacil zadecek 🙂 naucil se ted cakat a smat se u toho, takze kazdy den vecer stiram 🙂 mame vodu uplne vsude 🙂 tak snad uz bude spinkat lip, ono se rika, ze kdyz deti takhle placou, tak se jim vyviji nervova soustava, tak treba na tom neco pravdy bude 😉

wwendyy
26. črc 2017

@lucca2211 tohle lehatko do vany mame a presne jsem take resila dole to zaoblene.Jenze mala na tom uz lezet nechce a sezeni je na prd,porad mi s toho ,,slejza" nebo sedi na sikmo pres ty kraje,tak snad bude sedatjo lepsi.Ano,taky jsem cetla o nervove soustave,tak snad to brzy prejde.Ted s nama spi v postely a prijde mi to mnohem lepsi.😉

lucca2211
autor
27. črc 2017

@wwendyy koupani je parada, uz odmalicka jsem ho ucila, aby si kazdy den zvyknul na koupani a ted to miluje, vydrzel by tam snad hodinu, jen tak se cachtat 🙂 prdolu davam do postele jen rano na dospani, treba v sest, kdyz sebou zacne cloumat, tak si ho prendam a vydrzi do osmi. Jinak chodime spinkat kolem sedme a krmime nekde kolem ctvrte pate, takze jeste celou noc nevydrzi, to si jeste pockam 🙂 jeste jsem ho ted naucila, ze chodime spat po obede, to ho davam taky do nasi postele a vydrzi tak hodku a pak jdeme ven a tam se dospi. Kdyz si ho dam k sobe, tak nemuzu poradne spat, takze jsem radsi kdyz spi v postylce, mam monitor, tak vidim a vim, ze je vse v poradku a klidne