Nechceme další děti - řešení?

lucie_91
13. lis 2017

Dobrý den všem. Je mi 26 let, manželovi 28let. Neplánujeme už další děti a pořád nevíme, jaké zvolit po porodu nejlepší řešení antikoncepce.

Denně do sebe házet prášky?
Tělísko? (vysoký nárazový výdaj, což je pro nás obtížné)
/Prezervativy nemůžeme./

Sterilizaci mi na přání v tomto věku neudělají, to je jasné.

Jak jste tohle řešili? Co vám přišlo nejlepší?

Prosím lidi, kteří chtějí poučovat o čemkoli, ať to jsou finance, věk, bydlení a nevím co ještě na světě, ať to buď napíšou v klidu nebo ať si rejpance nechají pro někoho, koho to bude bavit.

fire85
13. lis 2017

to mě zajímá, taky budu řešit.zatím to vidím na kondomy a kombinovat s čípkama, např.Pharmatex.existuje taky gel od Pharmatexu.
pokud by nám to nevyhovovalo, půjdu asi do nějaké nízkohormonální HA.

dál máte třeba ještě injekce, náplasti, pesar jako další možnosti.

lucie_91
autor
13. lis 2017

@fire85 Injekce jsou každý měsíc a musela bych dojíždět 25km, což neklapne. My jsme zatím u varianty HA, co jsem brala, nízkohormonální, brala se v kuse bez vynechávání na spuštění krvácení... ale brát to tolik let... řekněme do 40 kdyby byl brzkej přechod... to je 14 let v kuse... to asi nechci... Nevím... Ještě existují tyčinky, co se zavádí do podkoží, ale prý stojí kolem 9tis a jsou na 3 roky nebo 5... Ale to prostě naráz vyplivnout nejde...

barbecue
13. lis 2017

já na sterilizaci byla a vzhledem k tomu, že jsi plnoletá, tak není problém... jen pocitej, ze by te to stálo cca 10 tis... ale zas je to na furt

odula
13. lis 2017

@lucie_91 prej je dobrej pesar a spermicidy. Pocitejte ale s tim,ze zadna antik. neni jaksi 100% (ani podvazani vajecniku 😲 ) krom aspirinu (mezi kolena). PS co vasektomie? Uvazovali jste?

anetka1701
13. lis 2017

Já si chci nechat udělat s třetím císařem sterilizaci... Kdyby třetí nešlo císařem (ale ono půjde) tak to vezme chlap a nechá se "podvázat" on... Podle mně ti to udělají - máš tři děti a nevratný to není (pokud by vám ruplo v kouli, dá se to řešit umělým oplodněním...

puresin
13. lis 2017

@lucie_91 Taky se hackuju, az dokojim, musime antikoncepci poresit. Ted jedeme v kondomech, ale je to opruz, samy znate 🙂 Beznou HA uz nechci, do hormonu se mi nechce vseobecne. A sterilizaci taky urcite ne, co kdybychom si to jeste rozmysleli. Napady? Existuje vubec neco takoveho?

lucie_91
autor
13. lis 2017

@odula Já nesnesu ani gely, spermicidy teda nevím, třeba jo, to jsme nezkoušeli, ale kondomy i lubrikanty mě pak pálí a to už jsme snad vyzkoušeli všechny typy. Chlap na vasektomii nechce a já ho vlastně i chápu. Moje matka měla sterilizaci zdarma ze zdr.důvodů jen na přání během císaře. Ale ty peníze za to... asi fakt zůstanem u nejslabší HA...

betelgeuzz
13. lis 2017

Sterilizaci ti na přání udělají kdykoliv, ale je to samozřejmě placený výkon. Sterilizace ze zdr. důvodů je něco jiného, ta se neplatí.

odula
13. lis 2017

@lucie_91 zkouseli jste i vodni bez kapky cukru?? Je to tezky no. Ale ten pesar jste uz meli? Je to jenom takovej kloboucek na cipek,ze jo,neni z latexu ale ze silikonu,kterej je inertni. To by snad drazdit nemelo. Ty spermicidy jsou i jako tablety,globule nebo kremy - maj jinou bazi nez lubrikanty
Urcite stoji za to vyzkouset...

andelka
13. lis 2017

Jakožto těhotná 3x na první pokus uvažuju vážně o sterilizaci. Koukala jsem že u nás to stojí 14 tis.,ale HA do přechodu brát nechci, tělísko taky ne a nic jiného mi nepřijde dost bezpečné.

konidana
13. lis 2017

Tělísko - nehormonální - cena cca 1500 - nic závratného na 5 -6 let

lucie_91
autor
13. lis 2017

@andelka Přesně.. u nás 2 těhu napoprvé, třetí druhý cyklus - ale první jsme to flákali nebo spíš skoro nic nebylo, takže se dá říct že vlastně taky napoprvé... Se obávám, že ti manželovi formuláci by projeli aji pesar

@odula Vodní vždy, ale s tím cukrem nevím, že někde bývá. Pesar jsem ještě nezkoušela.

lucie_91
autor
13. lis 2017

@konidana Tak to určitě ne, u nás je za 5tis na 3 roky.

konidana
13. lis 2017

@lucie_91 tak to bude tělísko s hormony. Nehormonální se dává na 5 let a určitě je do 2tisíc 🙂 Mám ho již 7. rokem (už druhé)

lucie_91
autor
13. lis 2017

@konidana Jo ták, a jaký má to nehormonální efekt? Nemusí být na něj děloha vzorově pravidelná, aby způsobilo neprůchodnost vejcovodů? Není to risk, že tam nějaká mrška proběhne? Manžel má očividně formule...

gepe
13. lis 2017

@konidana ja to treba taky koumam, jelikoz dalsi neplanujeme a nemuzu hormony ani teliska i kdyz bez hormonu.
@lucie_91 https://www.antikoncepce.cz/antikoncepce/dlouho... ja taky vzdy tehotna na prvni dobrou, i kdyz bych mohla, do teliska jakehohokoliv bych nesla.

butterfly79
13. lis 2017

@barbecue Můžu se prosím zeptat? Četla jsem zkušenosti maminek ¸po sterilizaci, že je silnější menstruace. Opravdu to tak je? Případně jen nějakou určitou dobu a pak už je menstruace normální? Tohle mě zajímá, protože v dubnu jdu na třetího císaře a sterilizaci zvažuju. Už mám i věk kdy další dítě už fakt ne. Jenže mě odrazuje ta silná menstruace :( . Zažila jsem pár měsíců po porodu a už to zažít fakt nechci. Navíc mám anémii, tak abych se pak nemusela pořád dopovat železem. Díky za odpověd´ 🙂

butterfly79
13. lis 2017

Ještě bych dodala : Ty tyčinky, jednou mi o nich dr. říkala. Je tam nevýhoda ta, že se může stát, že to tělo ( tu tyčinku ) nepříjme a začne to hnisat. Tím pádem to musí ven. Další Pharmatex - na ten pozor. Znám maminky co i přes něj otěhotněly. A pak ještě ke sterilizaci. Ta je 100% v případě odebrání vejcovodů. Dřív vejcovody jen podvazovali a tam bylo riziko, že se to uvolní a může dojít k otěhotnění. Když odstraní celé vejcovody, tak k otěhotnění nemůže dojít.

konidana
13. lis 2017

@lucie_91 efekt ma statisticky lepsi nez pilulky. Ovsem ne kazde tělo telisko přijme, ale hlefani vhodné pilulky také může byt bojovka😉 Nehormonalni telisko funguje na principu imunity. Tělo se cizí telisko snaží vypudit a zároveň tak vypuzuje i spermie či oplodnena vajíčka, která se tedy neuchytí a tak nedojde k otehotneni.

katkaajirka
13. lis 2017

Chce to asi zvážit, co by se dělo v případě dalšího otěhotnění. Přece jen to je do přechodu hodně dlouhá doba a ono se i přes všechny překážky vždycky jak na potvoru stane přesně to, co nechceme. Potrat taky není zadarmo, navíc by to mělo být pouze krizové řešení, a je to velký zásah do psychiky. Co, když by se to stalo dvakrát, třikrát...? Není už lepší investovat do sterilizace, s kterou máte jistotu?
Já bych na potrat nikdy nešla, a než žít ve strachu co by kdyby, raději bych se nechala sterilizovat. Jak už bylo řečeno, kdyby vám náhodou "ruplo v kouli, dá se to řešit umělým oplodněním... " 😉

stuplakova
13. lis 2017

@lucie_91 Jedné známé udělali sterilizaci při druhém císaři hned u porodu. A myslím že nic neplatila, protože na to by neměli. A je jí kolem 30let. Myslím si tedy, že by jsi taky mohla jít na sterilizaci. Je to tvoje rozhodnutí, tak by neměl být problém a není ti čerstvých 18, aby ti to někdo vymlouval. Jen bych se zeptala kolik dětí máte? 🙂

nikyselen
13. lis 2017

Ja jsem mela a budu mit zase telisko nehormonalni Dana je to sice vydaj,ale na 5 let coz antikoncepce je drazsi,kdyz si to prepocitam(navic ja nejsem moc spolehliva na to,abych denne zobala prasky)

budilinka
13. lis 2017

@lucie_91 Dodala bych, že u nehormonálních tělísek může být velmi silna menstruace. A jinak jste mladá, do sterilizace bych v tomto věku na Vašem miste byť se 3 dětmi nešla. Nikdy nevíte, co se může v budoucnu stát, třeba budete chtít ještě další dítě (a třeba i s jiným partnerem).

aidelina
13. lis 2017

@budilinka S tím souhlasím... mámina kamarádka měla před třicítkou 3 děti, pak se rozešla s manželem a 4. dítě si pořídila ve 40 s o 10 let mladším partnerem. Chtěla, aby i on měl vlastní dítě. Myslím, že by taky byla trochu jiná situace, kdyby
@lucie_91 byla o 10 let starší, přece jenom je pořád hodně mladá a do budoucnosti nikdo nevidí, ačkoliv samozřejmě nikomu nepřeju nic zlého a držím palce, ať je její vztah dlouhodobě šťastný a stabilní.

blahova_andrea
13. lis 2017

sterilizaci ti nemusí nikdo povolovat, ne? tu si můžeš zaplatit, je to tvoje rozhodnutí, ale lepší mi přijde vasektomie pro tvého muže

blahova_andrea
13. lis 2017

já tedy zkusila z nouze nízkohormonální ha a funguje bezpečně. spodek mi odumřel a kde není sex, tam není těhotenství 😀 no ale tudy logicky taky cesta nepovede. takže doberu plato a kašlu na to. a dál? jako fakt nevím ☹

blahova_andrea
13. lis 2017

@butterfly79 jenže když ti je odstraní, tak se dostaneš do umělého přechodu a to tedy taky není žádná slast, kterou bychom si asi chtěly přivolávat o 15 let dříve :-/

barbecue
13. lis 2017

@butterfly79 já si nechala jen přepálit vejcovody a nevědět, ze jsem sterilizaci podstoupila, nepoznám na sobě žádný rozdíl, moje tělo funguje pořád stejně... já jsem za sebe moc spokojená

butterfly79
13. lis 2017

@blahova_andrea Tak to není. Odeberou se jen vejcovody a vaječníky zůstanou. Takže žádný umělý přechod nenastane. Ten by nastal v případě odebrání vaječníků. 😉. Jelikož už delší dobu přemýšlím nad sterilizací, tak jsem o tom, už hodně načetla 🙂.

blahova_andrea
13. lis 2017

@butterfly79 já myslela, že se to pak vezme právě komplet