Miminko v tramvaji, jak cestovat bezpečně?

zuzzicek
28. kvě 2015

Dobry den,
Kamarad se se mnou dohaduje,ze je bezpecnejsi v tramvaji mit dite na ruce a drzet se rukou prednj sedacky,v pripade brzdeni by pry dite udrzel nez mit v kocarku,kde se pry dite omlati..je to blbost,ze? Nejsou na toto nejake studie?

Dekuji

lv
28. kvě 2015

Kočár musí být zaparkovaný správně, tedy podél, ne napříč směru jízdy, tak by se přepadnout neměl. Otázka je, jestli ti někdo nepadne na/do něj. V náručí to bezpečnější není, při pádu reflexne nechranis dítě, ale budeš bránit pádu sebe, neudrzis ho.

rencatupa
28. kvě 2015
Uživatel rencatupa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od rencatupa.

Tak to by mě taky zajímalo, všude doporučují mít dítě v kočárku, ale když vidím, jak tam někdy lítají... A na druhou stranu když tramvaj najednou zabrzdí, mám dělat co sama se sebou, abych se udržela, natož pak ještě držet mimčo v náručí.. To si nedovedu představit. Takže jestli máte někdo někde nějaký odborný článek, takyho uvítám 🙂

veruska007
30. kvě 2015

V Brně v MHD pouštěli kdysi šoty, co se stane, když lidé různě sedí či stojí v MHD a jak dopadne různě umístěný kočárek a dítě v něm. Rozhodně dítě upoutané v kočárku! Na klíně vyletí. Kočárek nesmí stát zabrzděný, ideálně kolmo ke směru jízdy. Pokud možno ze 2 stran bariéry (stěna dopravního prostředku, sedadla), ze 3 str. stojí rodič. Nikdy nenechávat dítě v kočárku samotné a neodcházet sednout si jinam! Nebrzdící kočárek do MDH nebrat! S dítkem v šátku, nosítku si sednout, těhule sednout - při bouračce hrozí zranění od ostatních cestujících.

lauranosi
30. kvě 2015

Kolmo ke směru jízdy ne!! - hluboký boudičkou do směru jízdy, golfky zády. Informace přímo od dopravní policistky. Měla jsem kočárek při lehké dopravní nehodě autobusu kolmo ke směru jízdy a připsali mi kvůli tomu "spoluvinu". Naštěstí se to obešlo bez zranění, šlo jen o vyplacení škody na konstrukci kočárku...

veruska007
30. kvě 2015

Opr. překlep - kočárek má být zabrzděný 😉.

@lauranosi Jj, ale tohle platí jen ve voze, kde je místo pro 1 kočárek. Já jsem z Brna, tady jsou zpravidla označena dvě místa pro kočárky, a v těch se stojí kolmo ke směru, protože kdyby jeden kočárek stál po směru jízdy, tak ten je docela dobře chráněný, ale ten druhý by už stál de facto v otevřeném prostoru a v případě nehody by to s dítkem dopadlo tragicky ☹

jancaand
30. kvě 2015

Tak v Praze často cestuji s dalšími 3 kočárky. Spíš je to boj dostat kočárek do tramvaje nebo busu. Umístění kočárku si pak fakt nevyberu. Dítě bych z kočárku v mhd nikdy nevyndávala. Někdy je boj ubránit kočárek s dítětem před padajícími spolucestujícími ☹