Ahojte, vím že bych nemela resit okoli, jiné lidi a jejich názory ale nekdy je to tezke.. Mám pul rocni miminko, které spí jen na mé... Neco podobného jsem.mela i s prvním..spalo jen u prsu.. Všichni se chytali za hlavu, proč s ním celou dobu ležím apod.. Samozrejme po 1 roce jsem to nenasilne změnila a spinká pres den Sam.. Ted to posloucham znovu..Jak muzu celou dobu stát a čekat až se mimco vyspi (spí v nositku)..no zatím se mi to zmenit nepodarilo.. Pul roku se tím trapim, protoze samozrejme je to omezeni a mám min času na starší.. Žere mé to každý den, ty výčitky a pak prijdes do společnosti a všichni se mi smejou a nechápou.. Ty reci.." Ja bych ho dala do postýlky chvíli poplace a zvykne si ",," meli by ti vzít pracku a sušičku, to by té donutilo "," chudák starší, co dela když ti mimco spí "?" To tak nejde prece " akorát mám pak vetsi a vetsi výčitky a nevím jak se k tomu postavit..jsem ja ta špatná? Že to nedokážu zmenit?
Záleží na tvém nastavení, jestli ti to tak vyhovuje. Lidi budou mít vždycky ke všemu řeči.
Jo no tyhle řeči budou, vykašli se na ně. Děláš to tak jak ti přijde nejlepší. U nás to taky je stavění na nohy a posazovani a dej mu kousnout koláče. Po vysvětlení následuje my jsme taky vyrostli a jsme v pohodě. No jasně, tak jim říkám jo, ale všechny nás od třiceti bolí záda. Tak nekompromisně tak to prostě je a bude a nejlíp když tě podpoří i partner. Nejlepší otázka tchána na naší dvouletou, tak co už si dostala na zadek. Hned první věta po pozdravu. 🤦♀️
No vůbec, já teda obecně měla v okolí slušné lidi. Pokud někdo něco zkusil říct, tak se měním na saň a velice asertivně jsem si vymezila hranice ať drží pec, až budu chtít radu tak se zeptám. S první dcerou jsem ležela a spala u kojení. Já si četla, byla na mobilu, fakt mi to nevadilo. S druhým to nešlo, spal v nosítku, měla jsem monilu, mohla jsem s ním i sedět na zemi a hrát hry, a hlavně jsme hodně byly venku. Uteklo to jako voda. Vůbec se tím netrap, vždyť ti to miminko vyroste pred očima. Užívej si to. Oblečte se a jdete ven, všichni budete spokojeni.
A ty lidi to nějak omezuje ? Že to máš takto ? Ne tak ať si políbil prdel a řeší své. Řekni jim to na rovinu a nenech si srat na hlavu můžeš se jít poradit ale jak to uděláš bude vždy na tobě !!!😀 takže hlavu vzhůru 🙂 a pošli je někam.
Hele, od kdy je uklízečka/kuchařka víc, než matka dítěte? (všechny ty kecy o tom, že "vzít pračku" a "nic nestihneš"). Máma je nenahraditelná. Práci mohou udělat stroje nebo někdo jiný. Pocit blízkosti a jistoty stroj dítěti fakt nedá.
Jediný, kde bych se zamyslela, je, jak to zvládá starší. Aby se zbytečně nerozjelo nějaké žárlení a tak. ALe pokud to vyhovuje/snáší straší (např rád si chvíli pohraje v klidu sama), tak kde je problém?
Pokud to tobě vyhovuje, tak neřeš okolí a pošli je do patřičných míst… ona žena sotva otěhotní tak je kazdej z okolí najednou expert na vše okolo mateřství.. nejdřív proroci pohlavi, průběhu porodu pak kojeni a nedej bože když moc nosiš nebo nechceš své miminko půjčovat ideálně i sousedům ..😄🙈 lidi si mají hledět svého a nechat maminky ať si své děti vychovávají jak chtějí
Mě to přijde zvláštní, ale naučila jsem se myslet si svoje, já tvé děti vychovávat nebudu a tobě v domácnosti pomáhat taky nebudu. Mám dojem, že ty sama z toho nejsi nadšená a pokud ti to vadí, jen ty sama to můžeš změnit.
Mam treti dite a nespi, pokud vedle nej nekdo nelezi, ani ve dne ani v noci. Starsi dva to nedelali. Co nadelam, stridame se s muzem, kdo vedle nej zrovna lezi. Nositko nepripada v uvahu kvuli mym zadum. Kdyz mu byly 2 mesice usinal dobrovolne sam jen s dudlikem a deckou. Pak zacaly rust zuby a jsme tam, kde jsme 😅
Tak já jsem takové věci ani neříkala, co je komu do toho. Pak jsem aspoň nemusela poslouchat tyhle hloupé řeči.
A musíš to říkat jak to máte ze spaním?Ja jsem teda okolí hodně filtrovala všechny informace.Hlavne u druhého dítěte.Vyhneš se pak blbým kecům.
Nejvíc těchhle drzých a hnusných řečí mají lidi, kteří dřív svoje dítě odkládali, nechávali vyplakat a všelijaký další zvěrstva s nimi vyváděli. Teď se zřejmě snaží ulehčit svému svědomí tím, že se budou snažit sami sebe přesvědčovat, že oni to tehdy dělali správně a navíc vnucovat tyhle hnusné praktiky i ostatním. Ale já myslím, že když tě vidí, spíš ti závidí...že se pořádně nemohli či nechtěli věnovat svým miminům a neužili se je. Hlavně se nedej. Teď už snad každý ví, že dítě se má co nejvíc nosit, mazlit, spát u rodičů. Starší dítko ať je prostě co nejvíc s tebou a s miminkem nebo s tatínkem, hrajte si, choďte ven, to stačí. Drzý lidi s jejich nevyžádanýma radama posílej do hajzlu.
V 15ti letech by to bylo divný 😃 Ted je vas režim naprosto v pořádku. Každé dítě má potrebu kontaktu jine. Ty máš děti, které se u Tebe citi vic v bezpečí. Kdo jiný než mama jim to ma dát 🤷🏼♀️
Asi bych se jen zasmála a rekla, ze je to Tvoje věc a ze Ty jsi mama a Ty víš co TVE DETI potřebují.
Jde to říct mile a s úsměvem, vlastne je tak poslat do zadele. Jen to musí vyznit pevně a razne a utnout hned na začátku. Jooo, možná na to od Tebe nejsou zvyklý, ale co... v každé mame je kus lvice, ktera si haji svoji smečku, tak ji v sobě probud 💪🏻
Jestli ty jsi s tim v smířená tak je to tvoje vec a ne vec tveho okoli. Horsi je kdyz si pak takova mamastezuje jaknic nestiha a okoli se snazi poradit a ji ty rady jeste vadi...Ale to asi neni tvuj pripad.
Tak, asi ti vyhovuje, pokud by ti nevyhovovalo, už dávno by miminko spalo v postýlce. Takže být tebou, všechny rady bych vypustila druhým uchem ven. Tvoje dítě, tvůj život.
Ale na druhou strnu bych si nepsala, že se tím trápím, protože se tím evidentně netrápíš a o rady nestojíš.
No pokud by ti sebraly pracku a susicku, mycku tak bys to delala jako narody kde tyto veci nemaji, dite je v satku ja zadech a mama pracuje…co je komu do toho, dite je tva starost a odpovednost…okoli je do toho putna
Máš divné,drzé lidi v okolí a zřejmě působíš nejistě když si k tobě takhle dovolují. Pošly je do prd…, tvoje dítě,tvoje pravidla.