Ahoj holky. Vůbec si nevím rady.
Malá 2,5 měsíce chce pořad kontakt jinak brečí.
Přes den je chvilku v houpačce tak cca deset minut a pak brečí a chce do náruči. Sama si hrát nebude ani v hrazdicce.
Nosím ji v nositku abych měla alespoň volné ruce ale je to zahul nebýt ani chvilku bez ni.
Nechala jsem ji plakat, ale ona to vydrží klidně hodiny a hodiny až se zalyka.
To same v noci.
Spánek s ni je děsný.
Máme rituál ze se jde spát po koupeli v osm večer.
Dam do zavinivacky a uhoupam ji ke spánku. To vydrží tři hodiny a pak mlicko a to už usne tak na hodinu a musím zádě houpat v zavinovacce, to zase usne na hodinu a takhle až do rána. Jinak proste brečí.
Ten spánek mi chybí jsem unavená.
Nemáte radu?
miminka vyžadují kontakt, to je normální, 9 měsíců byla u maminky v břiše, jedno tělo, neustále cítila přítomnost matky, houpání, teplo, její hlas,... nosítko/šátek je super, pokud kojíš, vem si ji v noci k sobě, koj vleže, usnete u toho obě, přes den si jdi lehnout, pokud prtě spí. Bude se to zlepšovat postupně.
Dekuji. Já mám strach, abych ji takhle nemusela nosit pořad. Je to vyčerpávající.
A nevím jak dlouho můžou miminka usinat v zavinivacce a jak je to pak odnaucit. Ona jinak neusne, protože ji budí ručičky.
@strasidelko vykasli se na to, co by jak melo byt a delej, co tvoje dite potrebuje. Nechapu, jak muzes nechat brecet miminko. Nasyt jeji potrebu kontaktu a bude vam obema dobre. Neni to kdo s koho. Proste potrebuje maminku. Verim, ze pomuze uz samotna zmena v tve hlave, kdyz se tomu prestanes branit. Nemas nikoho, kdo by ti pomohl? Podle me cim vic se ji budes snazit osamostatnovat, tim to bude horsi
@strasidelko naše spala v zavince dlouho. Už ji byla malá, že ji couhaly nohy ale ručičky měla pořád prevazany😁. A tak nějak to přišlo samo, že už v ní nespala, žádný odnaucovani vlastně ani nebylo. Uvidíš, že to přijde samo😊. Někde jsem četla nějaký měsíc od kdy by dítě nemělo v zavince spát kvůli motorický u vývoji, ale to jsem neřešila, když byla spokojena a navíc ji měla jen přes noc, ve dne v ní nespala. Jinak zkus měnit často prostředí. Když vydrží pár minut sama, tak jsem ji chvíli nechala v postýlce v kuchyni, chvíli v ložnici, chvíli v kolibce a na zemi, abych stihla alespoň uvařit. A u nás zabíral kočár a procházky, to byla spokojena
Chápu, že když jsi vyčerpaná, rady typu - je to miminko,koho jinýho by mělo chtít než mámu- tě asi teď nepodpoří.Ale nemoct se ani vyčůrat ani najíst v klidu bez nekonečnýho řevu či neodložitelnosti je na palici- zažila jsem a plně chápu. Syn byl (a je doteď ) velmi kontaktní,uřvaný,vzteklý miminko,který nespalo, být na podložce samo neexistovalo. Na ruce a v náruči ok, ale k naší smůle nošení v šátku či nosítku moc nemiloval. Přiznám se, že jsem malýho 4 měsíce nenáviděla jak furt řval.Byla jsme fakt hotová. Zkus to vydržet. Některý děti z toho vyrostou,některý ne. Z mojí zkušenosti ,vyser se na ty kecy z netu - nenosit,neodnaučíš ho to,nikdy do společný postele atd... Mě právě pomohlo se smířit s tím, jaký dítě mám a začla jsem si to dělat podle mýho pocitu a přestala jsme srovnávat děti okolo. Syna jsem zavinovala na uspávání do nějakýho 8 měsíce ,uspávali jsme houpáním a zklidnil se až právě v době, kdy jsme si ho v 7-8 měsíci vzali do postele a doteď spí s náma (má 3,5 roku). Sám si nehraje doteď... 😀
Je to normální, deti chteji byt chovane a uspavane, pokud ji odložis, at si place sama, bude totálně ve stresu. Casem plakat prestane, protoze rezignuje, jako deti v kojeneckých ustavech, a tobe nebude věřit, protože bude mit tu zkušenost, zes ji opustila, kdyz te potrebovala ( ona nechape, ze jdes jen do vedlejší místnosti, ona nechape, ze mas praci. Ona te potrebuje ted a tady a bere to jakoze jsi pryc nadobro). ? Do deseti měsíců jsem uspavala houpanim na mici, ted v 11 m uz "jen" hlazením po zadickach v posteli. Starší dceru jsem uspavala taky i do 3-4 let. Ne teda houpanim, ale byla jsem u postele a treba jsem si četla. Dite si tak buduje důvěru ve svet, obecně uspavane a houpane, nošené deti jsou take zdravější, protoze nejsou ve stresu, tudíž se nevylucuje u nich hormon kortizol, ktery potlacuje imunitu.
@strasidelko ale jinak rozumím tomu, že jsi unavená, taky jsem. Je potřeba se vystridat, i tatínek je rodič. Máš někoho? Až přijde manžel z práce, dat mu maliu do kočárku a pospat si 2 hodiny. Nebo babička?? Neni hanba rict si o pomoc, naopak.
@neomenia přítel je dlouho v práci a zase brzy vstává. Má novou pozici kde musí být skoro pořad. Rodiče oba máme daleko takže nemá kdo pomoct. Jedine vikend, ale to ještě si nosi i práci domu aby stíhal. Je to fakt náročné.
@strasidelko tak pani na hlídání?
Kde spí? Možná by pomohlo vzít si ji do postele. Dcera mi v postýlce dýl jak hodinu nespala ale u nás klidně pět v kuse. Přes den byla to samo... Sice si uměla sama i hrát na dece ale byla hodně kontaktní...
Kojíte nebo je na UM? Nedávno tu psala paní podobnej problém a přisuzovala to UM
Mám obě stejně děti, byly maximálně v šátku, to byly spokojeně.v noci jsou od porodu naučení spát se mnou, kojí se a u toho usnou, nikoho jsem nehoupala, proste hodila na prso a spime, vyhovuje nám to, všichni jsme spokojeni.
Měla jsem to stejně. Vždy usnula u kojení a kdykoliv jsem již dala do postýlky,během chvilky řev. Ale nevzdala jsem to a pořád skousela. Teď už je zvyklá a kdykoliv přendam tak krásně spí. Máš mimco co toho moc nevidí a zvyká si,tak prostě vydrz 👍
@strasidelko jsi unavená, chápu to. Ale miminko potřebuje kontakt a mámu. Zkus spát s ní, vykašlat se na režim, na postýlku, zavinovačky. Dej jí co potřebuje. Přes den ji nos u sebe, nechej ji spát na tobě a uspávej na prsu . Ono, víc si i odpočineš. Přestan koukat na hodinky a hlídat čas. Tvá role je ted být máma, věnovat se miminku. Já to měla u dcery taky tak. Pořád na prsu, společné spaní, položit nešla ani na chvíli. Manžel furt v práci, doma dva psi z čehož jeden neměl děti rád. Takže jsme se vykašlala na vše nepodstatné a řešila jen dceru aby byla spokojená. Spala jsem, když spala ona - resp spaly jsme spolu, neb ona bez prsa v puse prostě nespala 😀 Venčila jsem s malou v šátku nebo nosítku . A ono to šlo. Nenechala bych ji nikde plakat, nebo něco podobného. Ted čekáme druhé a čekám, že to bude stejné 🙂
@strasidelko a vykašli se na rituály. Mnohdy napáchají hodně škody. Dítě už může být unavené, ale ty ho ještě dáš koupat, mazat, oblíkat .... Než to uděláš, je už přetažené a je problém na světě . Nauč se poznat signály, že má miminko hlad, že je unavené a reaguj hned jak je uvidíš. My nikdy neměli ani rituály ani nějakou dobu spánku a podobně. Není to totiž vůbec potřeba . A šlo to parádně. A i přechod do školky byl v pohodě . To už byla starší a šlo se v pohodě domluvit, vysvětlit . Ale ty máš malinkaté miminko, které potřebuje prostě mámu a její kontakt, náruč, prso. Takže upřednostni tohle a vše ostatní přijde samo.
@strasidelko vydržet... kamarádka to měla taky-neodložitelné dítě. Jí ani první měsíce vůbec nepalo jinak než na ní. pak se to s věkem začalo postupně lepšit. Posílám hodně sil.
@konidana děkuji. Nejhorší je ze minprijde ze už se mi křivý zada. Vážím jen 45kg. Což mám vrozené geneticky.
Malá je na umělém mléce jsme na nutrilonu a přemýšlím nás kendamilem zda by nebyla v noci klidnější. Prý je z plnotucneho mléka.
@zanda90 Právě, já strašně záviděla všem,co měli hodný,klidný miminka a já uřvanýho Satana.A právě když třeba nechtěl spát, tak jsem na něj byla naštvaná,proč není takovej jak synovec odvedle atd,že bych chtěla chvilku klidu pro sebe,uklizenej byt...A prostě jsem na něj byla naštvaná,že je takovej jakej je....A pak mi prostě nějak cvaklo,že se na to mám vysrat a prostě milovat to dítě takový jaký je.Že si nás vybralo z nějakýho důvodu a má to tak být.A prostě jsem se na něj konečně napojila,vnímala jeho potřeby,zkoušela na svět koukat jeho očima a od té doby nám bylo všem líp.I když doteď jsem zralá na prášky 😀
@strasidelko asi tě taky moc neuklidnim, některé děti to tak mají. První dcera neodlozitelná, i v noci spala jen na mém hrudníku, až po dvou měsících se mi ji začalo dařit odkládat, ale jen na bříško, jinak byl pláč, takže moje dítě spalo pouze na pupku, i když se to nemá. Přes den pořád v šátku, občas na chvíli do houpačky, ale to tak na deset minut max., Jinak zase plakala, u mě byla spokojená. Mám pocit že první měsíce jsem jen seděla a měla ji na sobě. U prvního to jde, sice byl doma bordel, ale tohle bylo důležitější. Co se týká rituálů, určitě jsou důležité, ale ne v tomhle věku. Naše malá zásadně usínali po 23h, i kdybychom se stavěli na hlavu, usínala jedině u prsa, dudlík odmítala. Bylo to náročný, ale ve finále na to ráda vzpomínám. Ona je vlastně mazel do dneška 😂. Pořád se mnou spí v posteli a to jsou jí tři. Zkus se vykašlat na to, co bys měla, zkus se na ni navázat a poslouchat její potřeby, ono je to sice hrozně náročné, ale vrátí se ti to. A opravdu si ji tak nerozmazliš, jen naplníš její potřeby ❤️! Neboj se některé věci dělat jen proto, abys je pak nemusela odnaučovat, aby si na ně nedej bože nezvykla, to je nesmysl! Drž se!!
Všechny děti to tak nemají, ale pokud ano, je to normální. Přejde to. 😊 Pokud se v náručí uklidní, je to dobré. Pozvi příbuzné a ať koluje z náruče do náruče. 😉
necetla jsem vse, tak se omlouvam.. a kojis na pozadani a prebalujes casto? jak toto muj syn nemel tak bylo zle.
@strasidelko ja měla ultra uřvanou dceru od těžkého porodu. Skoro první rok mám v mlze 😁 ale nikdy jsem nenechala vybrecet. 9 měsíců se houpe v břiše s náma a cítí srdce a dýchání a pak ji dáme do postýlky a čekáme že vydrží. Trošku nesmysl. Ono mazlením se nerozmazli. Porid šátek a když to přijmeš, bude to lepší. A na noc do postele a budete spát obě klidnější....
@strasidelko v 15 už ji nosit nebudeš, tak neměj strach, že budeš nosit pořád, zavinovačku obvykle děti snesou tak do 3 - 4 měsíců, pak už potřebují volný pohyb. Ještě doporučuju bílý šum
@strasidelko u nás bylo s nutrilonem peklo, po X zkouškách sedla až beba
@strasidelko A nema prdiky. Jakoze miminko, kdyz je vzhuru vetsinou chce nosit - to je normos. Jsou nektera trosku neklidnejsi a ta proste ten kontakt chteji i kdyz spi - jinak se vzbudi. Dcerka byla klidna, akorat tam byla nejake obdobi, kdy ji bolelo brisko a tak hur spala. Ale ja to resila tak, ze jsem ji mela cely den na tele, nebo vozila v kocarku a v noci me spala na prsou ( ja v polosede). Jakoze bala jsem se trochu, abych ji nezalehla, ale myslim, ze jsem mela tak lehky spanek, ze by se me to nestalo. Urcite lepsi nez ji houpat v postylce... Zkus to.
@strasidelko je to 2,5 měsíční miminko, chce prostě mámu. Jsi pro ni vše a potřebuje cítit svoji maminku. Dej ji ten kontakt co potřebuje. Já mám skoro 2,5 letého syna a doteď spíme spolu v jedné posteli a v noci se tulime, jinak spí špatně a volá mě. Do puberty to takhle fakt nebude. Já si to užívám dokud to jde, pak už maminku potřebovat nebude.
Sice chápu, že jsi unavená, ale vždyť je jí teprve 2,5 měsíce. Koho jiného než mámu by měla chtít. V tomto věku naše malá ani režim neměla. Takže rozhodně v noci nestačilo nakojit a pak že by šla spát. Vždycky byla hodinu i dvě vzhůru. Byla jsem už taky vyčerpaná. Pak už mi vždycky pomohl manžel. Jinak teď je je 15bmesicu a stále si nehraje sama. Moc nesatkuju, ale takhle malý prte jsem měla uvazany pořád. V šátku cítila teplo a byla spokojena. Nevim jestli kojis. Ale domluv se s partnerem, ať se jednu noc o malou postará a tysi odpocines (ať ti ji nosí jen na kojení třeba).
Jinak přeji hodně sil, je to nekdy narocne