Máte zkušenost s uspáváním miminka na gymnastickém míči?

tynnaa
20. led 2021

Dobry den, maminky, chtela bych se Vas zeptat, abych se trochu vnitrne uklidnila, jestli mate zkusenost s uspavanim svych deti na gymnastickem mici. Moji dceri jsou 4 a pul mesice a nezvlada zatim usinat jinak nez za houpani na gymnastickem mici. Vim, ze jsem si ji to tak naucila sama, ale kdyz jsem se jako prvorodicka vratila domu z porodnice, tak jsem byla rada, ze jsem nasla aspon nejaky zpusob, jak utisit sve miminko. Jenze dcerka si na tento zpusob uspavani zvykla a ted neni schopna usnout v postylce bez houpani. Odpoledne mi usina za jizdy v kocarku, ale doma ji musim uspavat timto zpusobem. Nejsem zastancem vyplakavacich metod, kdyz jsem ji jednou nechala delsi dobu v postylce plakat s nadeji, ze treba za chvilku unavou usne, zacala se mi z toho place dusit. Tak se chci jen vnitrne ujistit, ze to nektera z Vas take tak mela a pak se Vase dcerka/syn naucili sami usinat bez skakani na mici. Predem Vam mockrat dekuji za Vase zkusenosti.

errol4388
20. led 2021

@tynnaa neuspavala jsem na míči, ale také jsem syna z počátku uspavala houpáním. Kolem půl roku se mu v náručí začalo usínat špatně a začal usínat v postýlce. Doteď občas houpání využívám, třeba když rostou zuby.

jana_zofie
20. led 2021

Ja uz ani nevim jak to vlastne bylo. Uspavala jsem na mici, v naruci, pak jsem ji jednou polozila ze zoufalstvi do postylky a ona usnula. A nastalo nejkrasnejsi obdobi polozim, zazpivam, odejdu, usne. Pak to bylo polozim, zazpivam, pustim natahovaci hracku s ukolebavkou, pozdeji k tomu pribylo ze musim zustat v pokoji. Ted ve velke posteli nakojim, dam dudlik, zazpivam, popreju dobrou noc, pockam, zazpivam jeste jednou a pul hodiny pozoruju jak dcera putuje po posteli nez usne a kontroluju, ze v tom polospanku nespadne. Teprve pak se muzu zvednout a teprve za pul hodiny prenest. Cely tento vyvoj stihla za 11 mesicu bez toho, aniz bych ja zacinala nejake zmeny, vzdy se jen prizpusobim. Co z toho vyplyva? Mininalne moje dite si urcuje neprosto samo jak bude usinat. Pokusy o nejakou organizaci a system byly marne.

sigyn
20. led 2021

U nás míč moc nezabíral, ale také jsme zkoušeli všechno možné. Když pak uspávání trvalo skoro hodinu, tak jsme si řekli, že takhle to dál nepůjde. Dítko jsem dali na postýlky, pustili ukolébavku, drželi za ruku a v případě pláče tišili (nesmělo jít o hysterčák). Uspávání se zkrátilo na 40 minut a každý týden to bylo kratší a kratší. Po měsíci už jsme jen dali do postýlky, otočila se usnula. Chce to vytrvat.

arevb
20. led 2021

Také jsem uspávala v jedné fázi na míči... napřed to bylo ježděním s postýlkou, houpáním v kolébce, houpáním na míči s malým v nositku, ježděním v
Kočárku, hlazením po hlavičce, lepanin po zadečku...no masakr...teď ve 2 letech se nakojí a lehne a já odcházím. Chvíli si hraje a usne. Pevné nervy

vacel1
20. led 2021

Uspávala jsem tak dceru i syna, můžu potvrdit, že teď v 10 a ve 13 letech usínají sami 😉 ne, nepamatuji si přesně do kdy, ale u obou pak stačilo, abch si s nimi lehla, dala jim ruku a usnuli v pohodě. Nejstarší teda usínala při kojení ještě a to ji taky pustilo 🙂

veroniqess
20. led 2021

I já hopsala přes den na míči do zblbnutí, pak mě doktorka postrašila, že takhle budu hopsat rok, když si zvykne, to mě vydesilo, tak jsme míč zahodili a koupili hojdavak. Nejlepší investice! Používala jsem prvních pár měsíců a pak se naučil usínat v postýlce.

evsi88
20. led 2021

@tynnaa ahoj! My to s malou meli úplně stejně jak popisuješ ty 🙂 a neboj se, už neskaceme na míči😀 u nas byly fáze - 1-6 mesicu mic a pak postel, ze zacatku jsme s malou strasili i tri hodiny, ale teď už je to parada. Je ji 15 mesicu, a u mazleni a kojeni mi usne🙂 rada si i před spaním prohlíží knizky🙂 ale s tím houpanim jsme skončili na můj popud, protože jsem se bala přesně toho, ze bude rocni a já budu s deseti kily v na rukách skákat jak tajtrlik😀drzim palce ale urcite to zvladnete, deti si zvyknou na jiny rezim👍

lenerka1
20. led 2021

Většina miminek rychleji usíná při pohupování různého původu (míč, v náručí, v kočárku ...), jsou tak zvyklé z bříška, tak je jim to známé a cítí se v bezpečí. My uspávali nejdříve v peřince houpáním v náručí, pak v posteli u prsa, pak v nosítku hopsáním na míči, teď přitulením na gauči. Děti se rychle vyvíjí, to, co zabírá teď, už za měsíc nemusí fungovat. Neřešit, co bude, pokud to teď vyhovuje vám oběma, tak si to užívejte.

neomenia
21. led 2021

Uspavali jsme tak asi fo roka, než rupnul

alla007
21. led 2021

Jasně, že jo. Skákala jsem jak mourovatá, svýho času i s puštěným vysavačem za zadkem 🤦😁. Je fakt, že pak to samo odeznělo...no spím doteď v dětském pokoji s oběma dětma, jakmile se vzdálím, začne noční hra na hledanou.

95newmommy2020
21. led 2021

No jéje. 😃 Taky jsem uspavala na míči nevím přesně jak dlouho ale bylo to jediný co fungovalo. Pak bylo dlouho období kdy usnul v postylce sám ve svém pokoji. No a od 8 měsíce cca je zas teď dlouhé období kdy usina jen v naši posteli😁😁. Ale mičuda dobra věc, netrvalo to déle než 5 minut. Pak šel odložit. ❤️

konidana
21. led 2021

ano, několik měsíců jsem uspávala v nárůčí sedě na míči . Časem jsem způsob uspávání změnila

konidana
21. led 2021

@neomenia 😂😅 snad ne pod tebou?

baris
21. led 2021

@tynnaa obě dvě dcery jsem uspávala na gymnastickém míči min do roka 😁. Čím více jsem skákala, tím rychleji usly 😂.

vendes
21. led 2021

Pořiďte si hačku/hojdavak, na denní spaní super věc. Večer chvíli nosím v nosítku, potom dám v polospánku do zavinovačky, kterou v 7mi měsících pořád vyžaduje, a chvíli chodím, dokud neusne úplně. Jednou jí to přejde, starší jsme v náručí uspávali do roka a půl a nepřišlo nám to špatně.

cilkat
21. led 2021

Uspávala jsem tak zhruba rok (občas to nebylo houpání, ale fakt skákání), ale pak si postupně zvyknul usínat se mnou v posteli vleže. Mladší si zvyknul na usínání v posteli mnohem rychleji, ale nějakou dobu jsem ho vleže houpala na lokti.

neomenia
21. led 2021

@konidana jooo, pode mnou! Až. Moc jsme hopsali a míč už to nedal. A to vazim 55 kg!