Ahoj maminky, malá nikdy netrpěla nějak extra na opruzení v oblasti plenek, vždy hned něco zabralo, ale teď si fakt nevím rady - proto budu ráda za názory a tipy.
Plenky, ubrousky používáme stejné a nikdy nebyl problém, teď je nějak opruzená - má to celé zarudlé a když ji utírám tak ji pak lehce teče krev, ale úplně nepatrně.. tak jsem z toho dost vyděšená, šáhnout si na to nenechá, protože ji to určitě štípe..
Zkouším sudo cream ten vždy zabral, ale teď teda nic extra..
Nevíte co to?
@makkyv
vyzkouset jine plenky,casteji menit a pokud mozno nechat vetrat.Nepouzivat vlhcene ubrousky a radsi oplachnout vodou.
Jen vodu a na takove uz rany vzdy hned zabrala genciana.
@makkyv píšeš o ubrouscích, takže používáš vlhčené? Když je počůraná, nepoužívala bych nic, když se pokaká, umyj ji pod tekoucí vodou a osuš látkovou plenkou nebo osuškou. Má to suché nebo rozmokvané? Pokud suché, tak nějaký bepanthen nebo něco podobného, pokud je to rozmokvané, tak ten sudocream a jestli přestal vyhovovat tak zkus jinou zinkovou mast. Hodně ji nech větrat.
@makkyv Zkus obyčejný dětský pudr,ten u nás vždycky zabral.
@makkyv omývat jen vodou, příp. ubrousky z Perlanu
stříknuté nějakou emulzí ( Medvídek, Linderm..). A jsem zastánce látkových plenek. Na bazaru jsou jich spousty za pár korun.
Holky děkuju!!!!
@gruyerre
jakoze bys neutrela pocurane dite?
@zelenaesmolda ne, kdyz je plenka jenom počůraná, tak ho neutírám ani nemyju
já za mě také můžu doporučit, když je člověk doma vůbec nepoužívat vlhčené ubrousky. A taky nechat rozbalenou, ať klidně počůrá co je kolem, hlavně ať větrá.
Já od tohoto problému u dcery nepoužila vlhčák a byly jsme spokojené obě dvě.
Větrali jsme pak běžně. Nakonec byla v 14 m. naprosto nenásilně sama odplenkována, nějak to přišlo přirozeně i s tím. (to větrání jsme praktikovali asi od 3 měsíců)
@makkyv imazol
Driv mi krásně zabírala Holtova mast, ale museli změnit recepturu a už to není ono. Teď jsem zkoušela mesickovou vazelinu a zabrala taky hezky. Mám dojem, že náš prcek má vždycky hodně rozdelany zadeček, když mu rostou zuby… tak už jsem taková víc v klidu.
Za mě omývat odvarem z řepíku a měsíčku, ten nám zabral vždycky. Jak píšou holky - nepoužívat vlhčené ubrousky. Ušetříš peněženku a malé to bude taky příjemnější.
@gruyerre
tak to mi prijde dost humac kdyz si vezmes,ze se dite casto oprudi i prave po tom pocurani,navic to smrdi.Ty se neutiras po curani?
@zelenaesmolda A ty umyvas (umyvalas) pocurane mimino? Nikdy jsem to nedelala, u syna ani dcery. Po stolici jsem vzdy myla cistou vodou. Deti nikdy nesmrdely a s opruzenim jsme nemeli problem.
@martiniquest
ano,vzdycky jsem ji aspon utrela.neumim si predstavit dite pri prebalovani dat do ciste pleny bez umyti nebo utreni.
@gruyerre
absorbuje to plenka ale ne 100%,vzdycky tam nejake zbytky moci na kuzi zustanou.
@zelenaesmolda to zůstanou i když to utřeš hajzlpapírem nebo perlanem nebo čim se to šmrdlá 😃. A chodit mýt dítě po každým prebaleni, to jest asi 12x denně, to opravdu nechci. Každopádně žádný z mých dětí tenhle postup nepoznamenal a opruzeniny z moči jsme neřešili nikdy
Imazol, zinkovka, vetrat, casto prebalovat.
Imazol 😉
Nechat bez pleny a větrat, nepoužívat ubrousky, pokazdy oplachnout vlaznou vodou