Ahojky, chci se zeptat, mám doma 3,5letého syna, který chodí do školky, denně si hraje venku, kde se často válí na hřišti v písku, atd., žijeme ve velkém městě. Přijde mi normální ho každý večer osprchovat, ale moje mamka mi to vyčítá, že prý stačí 1x za 3 dny. Co si o tom myslíte vy?
Miminka jednou za dva tri dny nevadi, ale dite co uz si hraje na pisku, vali se vsude mozne, pohybuje se poti se... urcite kazdy den
Syn lítá tak, že má zpocené vlasy, každý den i v zimě. Je pro mě nepředstavitelné ho neumyt... Koupání je u nás součást večerního rituálu, i když mladšímu myji jenom zadek...
Mám dvě školkové děti, 4 a 5 let, každý den se koupou nebo aspoň sprchují. Hrabou se v hlíně, písku, potí se, jsou upatlaní od jídla, modelíny, lepidla...
Každý den. Mám doma 2,5 letého synka a koupe se každý den. Pořád se někde váli atd. Mladšího syna (6měsíců) pak koupu většinou ob den, někdy i každý den.
Mám 4leteho a když se vyvalí v písku tak ho přeci nenechám jít spát špinavého. Koupeme každý den. Občas když teda není špinavý jo jen oplachnu v umyvadle, ale to třeba v pátek nebo sobotu. Ve všední den vždy vana
Tříletou i čtyřměsíční sprchuji denně. Miminko kvůli režimu a navíc, co se za den nasbírá v jejích ručičkách a na krku... Jo prostě výjimečně koupu obden. 🙂
Jen zpočátku malé miminko, tak první měsíc, jsem koupala obden, pak každý den kvůli rituálu a později i nutnosti. 3,5leté dítě už navíc není žádný batole, přijde mi naprosto samozřejmé koupat denně, byť jen čistou vodou, bez mýdla
Určitě každý den, nedokážu si představit že bych dcerku 5 let neumyla před spaním. Vždyť za celý den se uspini a zapoti ;)
Tak já tady budu asi výjimka, ale koupu tříletou i roční obden. Když je třeba, tak samozřejmě denně, ale to je obvykle spíš jen v létě. Starší je fajnovka a dává si sama od sebe pozor, aby se nikde neumazala, navíc obě děti mají suchou pokožku a při denním koupání se jim to zhoršuje. Samozřejmě ale denně myjeme obličej, ruce, intimní partie.
Fuj 😂 Dcera 3r se koupe nebo sprchuje kazdy den. Kluk 1,5r zatim obden, ale jakmile se vic otepli bude se taky koupat denne.
@xxkatie myslim,ze tvoje mamka by mela prehodnotit sve hygienicke navyky
@zelenaesmolda Myslim, ze ona by mela nechat dceru delat si to po svem a ty zad nekecat do jejich...
já jsem teda taky vyjímka. Mám dva kluky 1,5 a 4 roky a pokud nejsou vyloženě upocení nebo zašpiněný od písku od hlavy až k patě, tak koupeme ob den. Já to mám tak trochu zafixované z dětství, protože jsem po každodenním koupání trpěla na ekzémy.Takže to ,,nepřeháním" ani u kluků.
Sama se myju každý den, takže moje děti se budou taky mýt každý den. Přišlo by mi i divný, dát je spát nevykoupané, když se za den tolikrát ušpiní, pokydají, zpotí, zasmrádnou od psa 😀....
Ani malé miminko bych já nekoukala on den🤔😉☺️ natož tříletaka. Dělej si to podle sebe. Babička by taky asi nešla z písku do postele 😁
@j.a.n.i to taky
@gruyerre videlas tu vymenu manzelek jak se koupali ve stredu a v nedeli? 🙂
Kluky dvouletaky jak kdy. Nekdy obden (pokud jsme nebyli venku nebo v zime, kdy se nevali v pisku) a v lete kazdy den, protoze litaji od rana do vecera na zahrade. Dceru 5 let kazdy den, vyjimecne obden (kdyz je hnusne a nebyli jsme venku a ve skolce). Taky v zavislosti na tom, jstli byla na bazene (chodi 2x tydne), tak at to zase neprehanim a nema pak vysusenou kuzi. Osobne si myslim, ze deti, ktere trpi na suchou pokozku nbo maji ekzem, tak opravdu staci umyvat 1x za tri dny (i nase pediatra razi tuto teorii)...intimni partie, ruce a oblicej samozrejme kazdy den.
@zelenaesmolda to naštěstí ne 😁
@gruyerre proste koupaci den byl ve stredu a v nedeli a to ty decka byly uz pubertaci.vsak vymeneny manzel byl taky na nervy z toho jak mu nova manzelka pachne :D
když si představím v jakém stavu se vrací má dcera z hřiště, tak si nedovedu představit, že bych jí neosprchovala min vodou, ruce, nohy a obličej musí každopádně mýdlem (dcera je atopik takže s mýdlem trochu šetříme, ale špína, prach musí pryč) a prádlo okamžitě do pračky (pokud se v něm za pobyt venku neobjevily nějaké neopravitelné díry - to se jí stává taky často)
@xxkatie sprchuji syna čtyřleťáka každý den, ale znám maminky, co myjou své děti obden...
@xxkatie Brrr....jako dříve se lidi tak často nekoupali no. Ale já si to tedy v dnešní době nedovedu představit, navíc kolik je dnes špíny v ovzduší atd. Určitě se jde koupat i tak, aby to bylo šetrné. Já sama se sprchuji čistou vodou a mydlím si obvykle jen podpaží, intimní partie a chodidla. Rozhodně ne celé tělo. A pak se namažu. S kůží jsem nikdy problémy neměla.
Dceři jsou tři. Koupeme denně, někdy vana, někdy jen osprchneme, někdy myju celý tělo sprcháčem, někdy jen ruce (dlaně), nohy (chodidla) a zadeček, zbytek jen opláchneme vodou, podle potřeby a času. Ale neumýt denně v tomhle věku? Nejsme za doby, kdy se voda hřála na kamnech a lila do necek...
taky dítě nekoupu každej den. někdy do konce jednou za 3 dny..ty vole!!!! hrůza, špína se z něj asi pak odlupuje po vrstvách, ne?🙄
já teda nerozumim tady těm omílanejm pískům apod. vám se tam děti válej nahatý? 🙊
@normalnimatka Nevím jak tvoje děti, můj kluk měl dneska písek i v pline, a to měl body s kratkym, tričko, mikinu a bundu(větrovku)! A to se v tom písku nijak nevalel, sama nechápu, jak se mu to tam dostalo. Jako miminko jsem taky zpocatku(mimo léto) umyvadla obden, i ob dva, ale u starších děti, které lezou všude možně, mi minimálně rychlá sprcha vodou vecer přijde tak nejak jako samozrejmost🙄Něco jako když si po záchodě umyvame ruce a 2x denně čistíme zuby....vyjimku dělám snad jen v případě, že jsou děcka fakt hodně unavený, že odpadnou samy ještě před vecernickem.
Koupu každý den obě děti, mimčo je taky kolikrát celé oslintané a blee a také kvůli rituálům. Starší se nekoupal akorát v době horečky, kdy stejně jen ležel v posteli, jinak toho za den prožije tolik, že do postele opravdu nemůže tak jak je. A co je tvojí mamce po tom, kdy a jak koupeš, platí vám snad vodu? 🙄 Tak bude mít maximálně suchou pokožku a co, z toho se taky dneska dělá, jakoby ho to ohrozilo na životě. 😔
@ninive211 souhlas, kluk ma 1,5 r a pod plinou mel dneska sbirku vseho mozneho a to jsme meli celkem cisty den. Jeho teda zatim koupu jednou za dva dny, ale jak ted zaciname byt hodne venku bude to kazdy den. A holka 3r se jeden den koupe (s brachou) a druhy den rychla sprcha se mnou.
@normalnimatka a ty se koupes/sprchujes taky jednou za tri dny? Vzdyt deti v tom veku jsou prave v nejspinavejsim obdobi, podstatne vic, nez my dospeli...
Ja zazila bydleni synovcem, byl v puberte a hygienicke navyky des a bes. Jako chapu, puberta, ale koupat se jednou za tri dny a to jsem mu jeste musela rict....A ani nepouzil mydlo.
@xxkatie U nás se taky myje každý den... Podle mě to 1x za 3 dny se hodí pro miminka.