Kdy jste přesunuly děti do sporťáku?

mamiiinka
27. črc 2015

MAminky, kdy jste děti přesunuly z hluboké korby do té sportovní části kočárku? Myslíte, že ve 2 měsících je to ještě brzo? Ačkoliv vypadá jako půlroční dítko :D . Uvažuji nad sporťákem, protože je to velmi živé dítko, a nechce ležet ani za mát, a v tom sporťáku, se to přece jenom dá trošku naklonit (-nemám v úmyslu ho dávat do sedu!!). A třeba na to léto- nebo dokud bude hezky mu dát sporťák a na zimu s fusáčkem zase hlubokou?

Děkuji za Vaše názory 🙂

irca86
27. črc 2015

to mi přijde opravdu brzo.... dcera šla v 5 měsících, syn až kolem 7-9 měsíce. I když bude v kočárku ležet, tak sportťák nemá rovnou podložku, jako hluboká korba. Já bych to z pozice přirozeného vývoje neriskovala.

veronika182
27. črc 2015

Budeš mu zbytečně zatěžovat záda a ničit mu je =/ jestli není spokojený v hlubokém kočárku některé děti to tak mají, zkus šátek 😉

mamiiinka
autor
27. črc 2015

@veronika182 no šátkování u mě asi nehrozí, za prvé má už 8 kilo,a zadruhé nemám moc v šátky důvěru- ačkoliv se mi to líbí, sama mám strach.

irca86
27. črc 2015

nosím v šátku 13kg na zádech, takže váha v nošení opravdu nehraje roli. Existují i ergonomická nosítka. Instalace na tělo je jednoduché a dítě má rozhled. Ale nosit jen čelem k sobě!!!!

mamiiinka
autor
27. črc 2015

jojo vím, ale jak říkám nemám odvahu, nosítko nosí jenom taťka protože já se opravdu bojím no. 🙂 proto jsem se ptala na ten sporťák, protože ne jen že z hluboké za chvilku vyroste :D ale nelíbí se mu tam.

irca86
27. črc 2015

tak volba je jen na vás 🙂

jaja01k
27. črc 2015

Ve dvou měsících mi to taky přijde brzo. Staršího jsem dala do sporťáku v 7 měsících, mladší má 4 měsíce a je ještě v hluboké korbě.

mamiiinka
autor
27. črc 2015

no, jen taky by mě zajímalo do kolika kg ta hluboká je, :(

irca86
27. črc 2015

koukněte na stránky výrobce, ale váhový limit u hlubokých koreb asi uváděn není. Tam jde o to, dokud se tam dítě vleze.
Ale to je asi jedno, vy jste stejně rozhodnutá ho dát do sporťáku a tady hledáte jen argumenty proč ano.... 😉

irca86
27. črc 2015

a ještě jsem teď nakoukla k Vám do alba... dle fotky malého v kočárku, máte ještě rezervu cca 15 cm odhadem, to mu vystačí ještě opravdu dlouho....

blanka.k
27. črc 2015

@mamiiinka do sporťáku může jít v podstatě kdykoliv, ale musí být v lehu, stejně jako v hl.korbě (syn šel ve 4m, nevlízal se do korby, počítala jsem s tím, dle toho vybírala sporťák), do 10 měs. byl prostě v lehu ( občas trochu nadvednutý na chvíli,ale až třeba v 7měs.)...prostě dokud pevně neseděl (což bylo až poté, co už sám stál po tom 10.m ), tak ve sporťáku neseděl

leikkka
27. črc 2015

na 2 měsících do sporťáku? to je teda velké šílenství. Mám dvě aktviní děti, velké děti, oba na 4-5m seděli a na 8-9m chodili, ale do sporťáku za nic takto brzo nešly, mladší šel na 7m a starší na 8m. Dítě má byt do doby než si sedne v korbě, na rovné podložce, kvůli fyzilogickému vývoji, sporťáky neumožnují úplný leh. Proč většina maminek si kupuje krátké korby a pak řeší kam dítě dát? nechápu to. Chudák vaše dítě!!! v korbě místo má, tak proč volit toto, vždy nemá ještě termoregulaci, začíná si ji vytvářet a kvůli létu ho tam dávat? Já jsem tu někdy v šoku.

veronika182
27. črc 2015

dle fotky má v korbičce ještě místa habaděj 🙄

shine2015
27. črc 2015

@mamiiinka pokud nechce ležet tak šátek nebo manduku apod....a nebo nosit teď na rukách....;) my taky nosili....a do sportaku šla na 3mes na zkoušku asi 2x do lehu samozřejmě, protože v korbě byl řev ....ale neměla rada kočárek....a ve sportaku začala jezdit cca na 7 nebo 8 mes......ale nejvíc až když jsme mě!i druhou dceru a jezdily holky spolu....

Některé děti prostě v kočárku být nechtěji.....ale do sportaku bych ji malou na každodenní trajdani nedala. Spíš to na mě dělá i dojem,že ji tam chceš trošku dat ty že té korba nebaví.....ale nic ve zlem....neboj mimi doroste a sportak využijes tolikrát ....že ti to pak ani nepřijde 🙂)

scruffy
27. črc 2015

Ve dvou měsících je ještě fakt brzo, zkuste ho tam udržet co nejdéle, já malou dala do sporťáku v půl roce na léto, protože je to pohodlnější a v korbě už často brečela, ale to i teď ve sporťáku občas brečí, a i teď v 8 měsísích je tam pouze v lehu, ale přece jenom není to zcela rovná podložka a ani tak pevná jako v korbě.

xisett
27. črc 2015

Já jsem nosila v babyvaku a malá mi v hluboké korbě cca od 3,5 měsíce jen řvala, prostě jí vadilo, že nevidí...takže chápu sice důvody, ale je to opravdu příšerně brzy, ve dvou ještě ani jistě není symetricky ležící což u sporťáku (nakloněné) jen prohloubíš a může si odnést skoliózu....nedělej to, radší trochu křiku než skolióza na celý život a nebo nos...

kraskav
27. črc 2015

Zdravim mam dve deti dcerku 6let a chlapecka 11mesicu.Dcerka byla ve sportaku od 11mesice, sedet zacala koncem jedenacteho a synek sedi od 10mesice a mam neco mezi golfacema a sportakem od 9mesice.Je to urcite zahul mit doma takoveho cvaldu 8kg ve dvou mesicich fiha,ale urcite bych do sportaku nedavala.Ma tezkou hlavu, musel by byt dlooouhou dobu v leze a dle vasich fotek ma v korbe mista hafo na lezeni.Taky nechapu proc si maminky porizuji kocarky s kratkou a uzkou korbou, do ktere se vejde ditko max.do pul roka.U dcerky jsem mela peg perego a vesla by se mi tam snad i v roce a ctvrt a u synka jsem mela dorjan danny sport a taky pohoda jazz, jen byl na me prilis tezky tak sel pryc.
Byt vami udrzela bych ho v korbe do pul roka a pak bych to resila,ale vaha neni problem u vas vy proste nechcete uz korbu.

allisv
27. črc 2015

@leikkka proč tak zostra? Jakej chudák?? Proč tu maminku hned takhle nápadate ? Pokud jde sportak do absolutního lehu,tak nevidím žádny problém tam dítě dat.. Omlouvám se za diakritiku, píšu z mobil.

irca86
27. črc 2015

@allisv a co spoj mezi opěrkou a sedací částí? mě to nepřijde to samé

kraskav
27. črc 2015

ja ji nenapadam to vubec, jen mi prijde hloupe ho davat do sportaku ve dvou mesicich,ani sportovni luzko vam nenahradi rovne a tvrde luzko korby, navic dneska se daji i luzka v korbe dobre polohovat , aby treba mohlo mimco videt,ale jak uz tady psala jedna maminka, bylo by to nestastne rozhodnuti.

kraskav
27. črc 2015

ale je to rozhodnuti maminky, ona si jen tady poslechne nazory a co udela je jen na ni.Vsichni tady rikame sve nazory a zkusenosti, nikdo nikoho tady nenapada ani neurazi, jen kazda ma jiny nazor a jinak to citi.Termoregulaci dite ziska ve trech mesicich, sedet by melo v rozmezi 6-10mesicich.Jakmile ditko samo sedi a neklati se pak muze do sportovniho kocarku nebo do golfek.

heduska82
27. črc 2015

@mamiiinka nesla bych do toho, je to moc brzo. A posledni dobou mi prijde, ze by snad maminky byly nejradsi, kdyby jim miminko z porodnice odeslo po svych. Mladsi mel v 5 mesicich skoro 9 kg, ale v hlubokem byl do nejakych 9 mesicu. A taky je zivejsi. A teda uprimne, opravdu si myslite, ze kdyz mrnouse ted napasujete do sportaku, ukazete mu svet z jine perspektivy, ze vam v zime bude svolne lezet v hluboke korbe ve fusaku? 🙂

jitavrtule
27. črc 2015

@leikkka není pravda, že sporťáky neumožňují plný leh - některé ano. Např. Teutonia, Hartan, Gesslein. Tím myslím vodorovný úplný leh, ne 170st. jako mají např některé kočárky od Britaxu nebo Valco.
Bohužel dnešní trend mikrokorbiček té myšlence šoupnout dítě do sporťáku co nejdřív hodně nahrává.
Já si přesně z toho důvodu pořizovala kočárek s tím, že hlavní požadavek byl právě ten úplný leh, protože malá je květnová, máme vložnou tašku s vnitřním rozměrem 80x30 a nepředpokládám, že by se mi tam příští rok s fusakem vlezla.
@mamiiinka pokud dítko hodně chce koukat, jde potom jezdit ve sporťáku na bříšku - stačí vyndat přední díl střechy a může koukat ven po libosti. Lepší než polosed. Ale i to je tak 4+ měsíce, ne ve dvou.
Ve 2 měsících je na sporták opravdu ještě brzo.

allisv
27. črc 2015

@kraskav a co je na tom hloupeho? Pokud nekdo polohuje korbu , tak nevidím rozdíl u sportáku 😀. není na místě označovat její dítě za chudáka. A sportovní lůžko ,u některých kocarku, je uplne stejně tvrdě jako korba 😉

duck09
27. črc 2015

Já bych teda taky takhle brzy nedávala, dcera byla ve sporťáku od 9,5 měsíců, syn 4,5 měsíce ještě jezdí v korbě, i když je dlouhý a myslím, že půjde do sporťáku kolem 7mesicu. Já teda mam sporťák, co jde úplně do lehu, ale stejně bych ho tam ve 2m nedala. A k tomu přesunu na zimu - pochybuji, že když ho teď dáte do sporťáku, tak že snese vrátit ho zpátky do hlubokého na zimu. Pokud tam nechce být teď, tak později, až si zvykne na sporťák, tak to už vůbec ne.

allisv
27. črc 2015

@irca86 u kvalitních kočárku není ten spoj vůbec znát 😉

irca86
27. črc 2015

@allisv ale je tam

kraskav
27. črc 2015

@allisv ja neoznacila jeji dite za chudaka ani jsem toto slovo ve svem prispevku nepouzila, mam pocit ze spise napadate me.Ja jen rekla svuj nazor jako spousta jinych maminek zde v diskuzi.Hadat se tu nebudu je to jen diskuze a sdileni nazoru.Sdilim nazor vetsiny mminek, ktere psali ze jen maloktery sportak umoznuje uplny leh.Napriklad muj dorjan neumoznoval uplny leh a tvrdou podlozku jako v korbe nemel.

mamiiinka
autor
27. črc 2015

@leikkka : myslím, že by jste měla vážit slova, jsem dost háklivá na to "rýpání" že nejsem dobrá matka a že moje děti strádají- a věřím že nejsem ani zdaleka jediná ...

Děkuji všem, je jasné, že je nejspíš ještě brzy. Jen tedy nerozumím tomu, proč v autosedačce je to OK ale v pololehu s vložkou v kočárku ne. 🙂.

Ale nevím proč mě některé maminky mají chuť hned ukamenovat, přišla jsem si pro radu, pro názor. Protože prvý syn je v zimě, a v létě už ve sporťáku byl. A když potkávám maminky, tak mají ve sporťácích (možná starší) ale rozhodně velikostně menší dítka- proto se ptám na názor. Až budu chtít se nechat poučovat, urážet nebo zesměšňovat zajdu si ke tchýni.... (VTIP)

heduska82
27. črc 2015

@mamiiinka no ono hlavne v sedacce by melo byt miminko co nejkratsi moznou dobu a jen nezbytne a ne, tak jak to je videt dneska, ze se nekam jede a zbytek dne stravi miminko v sedacce na podvozku, to je hodne spatny, bohuzel casty trend. Na nakup v sedacc na podvozek ano, ale ne v ni travit cely den.