Ahojte mamky, chtěla bych se zeptat, kdy jste přestěhovali postýlku do pokojíku ke staršímu sourozenci? Naší malé je 13M, teď pracujem na samostatném usínání 😝 bez cecíku. S manželem jsme se bavili, že tak od léta, což ji bude cca 1 1/2 roku. První dcerku jsme měli v ložnici do 2,5 let, ale jen proto, že jsme bydleli ve 2+kk a přišlo nám to tak nějak přirozené. Manžel má trošku obavu zda to na naši druhou nebude brzo, zda ji to odloučení nějak emočně neublíží.
Prosím o rady a zkušenosti dík
Přestěhovala jsem malýho k bráchovi když jsem přestala kojit,takže měl 17 měsíců...
Emočně ho to určitě nijak nepoznamenalo,protože je tam s bráchem a není tam sám a mám tam chůvičku a když něco,tak letím a pak jde spát k nám,ale často to nebývá....Zatím spí v postýlce se staženou bočnicí,takže si klidně může vylézt,ale nepadá...velká postel by zabrala moc místa,tak s ní ještě chvíli počkáme....
Jinak obecně-až spí dítě celou noc... 😉
nas malej sel v deveiti mesiscchi , kdyz jsem prestala kojit..a ja mam nejak pocit ze to jeste v te chvili nejak nepocitoval a kdyz to zacal pocitovat, tak uz byl asi zvyklej 🙂
Ahoj,
my máme tedy jen jednoho mrňouse, ale dali jsme ho do samostatného pokojíku vlastně hend po rekonstrukci, což bylo ve 13 měsících. Máme ale otevřené dveře, abychom ho slyšeli a když ho něco trápí, ještě občas přespávám na válendě u jeho postýlky. Teď ho učíme na velkou postel, takže jsem sundala postranici z postýlky a občas se v noci přestěhuje ke mě, ale minimálně. Myslím, že bys ji mohla přesunout už teď, zvlášť když tam bude i tak mít společnost 😉