Kam jste přes den odkládali miminko (košík, kolébka)?

ondul
9. črc 2022

Ahoj!
Rada bych se zeptala na Vase zkusenosti, kam jste odkladali pres den novorozence. Prvni dite jsem mela proste jen v hnizdecku na gauci nebo na zemi, ale u druheho bych radeji neco bezpecnejsiho, aby by na nej dvouletak neskocil. Na noc mam k posteli prirazenou postel bez bocnice, at si po zkusenostech s prvnim co nejvice usnadnim kojeni, ale hledam co nejlepsi variantu pres den. Libi se mi mojzisuv kosik na houpacim podstavci. Nebo je lepsi nejaky jiny kosik na koleckach, drevena kolebka... Co jste nejlepe vyuzily vy, prosim?

slecnami
9. črc 2022

Ahoj, asi Tě nepotěším, ale třeba naše malá byla a je nejšťastnější na rukách, prostě to tak je. Ale ona je hodně mazlivé miminko. Měli jsme doma připravený košík Scarlett, hnízdečko od mojí mamky a houpátka - jedno s melodiemi, druhé Nuna leaf... V houpátku s melodiemi občas vydržela třeba chvilku, někdy dokonce na chvilku usnula, ale jinak vůbec. Asi bych po zkušenostech s nákupy počkala a uvidíš až podle miminky, jaké bude... 🙂

klokanka31
9. črc 2022

@ondul Měla jsem v obýváku cestovní postýlku.

goovana
9. črc 2022

@ondul my měli multifunkcni kolébku od milly mally
A za mě úplně super je na kolečkách přestěhovala jsem kam jsem potřebovala

beruska1889
9. črc 2022

@ondul zrovna řeším úplně to samé a už před pár dny jsem chtěla založit podobnou diskuzi... Za dva měsíce mám termín s druhým a první syn je neskutečný divoch, tak se taky obávám o mimčo... přemýšlela jsem nad cestovní ohrádou, která je skládací, ale nakonec to vypadá, že pořídíme spíše cestovní postýlku s kolečky, abych si ji mohla vozit kam po bytě potřebuji a využiju ji i když pojedeme k našim na návštěvu, nebo na zahradu... A dá se v ní celkem hezky i vyspat narozdíl od ohrádky... Košíky jsou fajn, taky se mi líbí a uvažovala jsem o nich, ale vydrží jen velmi krátkou dobu, všude se uvádí půl rok a to mi přijde málo a zbytečná investice, tak pořídím radši něco co vydrží déle... Každopádně se ráda inspiruji i tady, pokud dá někdo lepší tip... 🙂

majaveja
9. črc 2022

Mladšího jsem mívala v cestovní postýlce v obýváku.

martulka88
9. črc 2022

Košík po mé mamce - náš syn je 12miminko v něm ☺️

konidana
9. črc 2022

Druheho bud v postylce nebo na zemi. Prezili oba, on i dvouleta dracice🤣 ale je fakt, ze minimalne prvni 3m jen spal, takze byl v postylce ( mame jen dvoupokojak, takze furt na ocich nebo aspon na uchu)

tynka9
9. črc 2022

Během spánku v postýlce v ložnici, když byla vzhůru, tak na zemi na dece. Přežili to jak dvojka, tak trojka, i přesto, že starší sourozenci byli pořád poměrně malí - rozdíly 17 měsíců a 24 měsíců

cherie24
9. črc 2022

@ondul my máme od tchýně v obýváku košík na kolečkách ještě po jejích dětech a doma jsme měli tou dobou taky dvouleťáka a využili jsme ho teda hodně. 🙂 Přes den si v něm i občas usnula, je to teda fakt jen tak na 4 až 5 měsíců. Co se začala otáčet, plazit a chce koukat okolo, tak v něm vůbec nevydrží. Pak klasicky houpátko, máme samohoupací a pro druhé dítě, když se potřebuješ věnovat současně i prvnímu super věc. Dost jsem jí teda i dávala do autosedačky. Byla v ní taková klidnější a víc zmáčknutá, což jí jako malému miminku víc vyhovovalo, v tom houpátku tak trochu plavala. Nebo jí spíš úplně nesedělo moc prostoru, ale to má každé dítě jinak. První mi třeba nesnesla zavinovačky, z toho byla nepříčetná už od miminka, druhá se zmáčkaná cítí bezbečně, volný prostor jí stresuje. 😄

sanoela
9. črc 2022

@ondul Měla jsem cestovní postýlku v obýváku nebo byl ve své v ložnici. Ted v 5m je už nejšťastnější na rukách, na zemi nebo v houpačku 😊

areh
9. črc 2022

Na obě děti jsem měla proutěný kočárek na kolečkách. Přes den tam i spali. Hlavně starší mě chtěl pořád vidět, tak jsem si ho vozila sebou 🙂

krisstina93
9. črc 2022

Mám obyč dřevěnou kolibku na kolečkách, tu si vozim po bytě, pak vibrační lehátko, to je fajn, když jdu třeba do koupelny, tam se mi kolíbka nevejde, nebo sem si ho občas postavila na linku, aby prcek viděl na mě. Ale nejvíc byl využívaný šátek, bez toho bych neudělala ani půlku práce. V té kolíbce mi vydrží vždy max chvilku, když tam dám spící dítě, ale když kouká, tak v tom hned řve.

ellyem
9. črc 2022

Měla jsem košík na kolečkách. Byl super, alespoň jsem doma zvládla něco udělat.

jana_zofie
9. črc 2022

@ondul odepla korbicka z kocarku na gauci. Jak se naucil pretacet tak na hraci podlozce na zemi. TlMam dvouletacku a uz verim, ze na neho neskoci. Ze zacatku jsem ae bala.

ondul
autor
9. črc 2022

Diky moc vsem za zkusenosti!

journals
9. črc 2022

Hodne jsme o tom premysleli a nakonec pujcime na prvni dva mesice takovy ten vozicek co maji v porodnici a pak koupime mensi cestovni postylku
A koupila jsem lehatko/houpatko babybjorn

zrzeckas
9. črc 2022

Do košíku (na koleckach), pak do ohradky (casem vymenena za cestovni postylku, protoze ohradka byla zbytecne velka a zabirala moc mista) nebo houpatka..

swan42
9. črc 2022

@ondul linet-prvni postylka (ty, co jsou v porodnicich)
Pujcuji si ji pokazdy na 3 mesice (i ostatni z rodiny)

marketa2016
10. črc 2022

Meli jsme na dvojčata košík na kolečkách a kolébku na kolečkách, některá šla přepnout na kolebání. A musim říct, že zlatá kolečka, usínali vozením. Kolébka byla dost nízká pro dospělého na pokládání/brání dítěte, hraní si s ním, košík akorát, ale zase starší syn se rád do kolébky díval a nemusel kvůli tomu na židličku, u košíku jsem se bála, aby ho nepřevrátil, jak se něj věšel, aby viděl.

jjasmina
11. črc 2022

@ondul postýlku

andreadobro
Odpověď byla odstraněná
Zobraz