Jsem zlá?

14. zář 2022

Ahoj. Snažím se už omezovat dudlíka u dcery, je jí dost na to aby byla bez něj. Dnes se mi podařilo ho schovat aby si toho nevšimla, a fungovala normálně bez něj. Ale moje máma se začala ptát, kde ho má. Tak jsem jí řekla ať o něm nemluví, a ona na mě vyštěkla, že ona by teda tak zlá nebyla, a dala jí ho. Dost mě to zaskočilo. Copak jsem opravdu zlá? Mrzí mě to i z důvodu, že takhle mluví před mým dítětem.

nikol125
14. zář 2022

Udelala bych to same co ty, ty si mama a ty rozhodujes. Pokud je dite uz na dudlik velke tak bych udelala to same 🙂 nejak se to odnaucit musi, a pokud si toho ani samo nejak nevsimlo ze ho nema tak tady neni o cem🤷‍♀️😃 ja ho male brala od 10 mesicu pres den mela ho jenom na spanek, protoze kdyz ho mela v dohledu mela ho furt v puse a pak jsem zjistila kdyz ho nekam dam tak si na nej ani nevzpomene a sem za to ted rada, doufam ze pak to nocni odnaucovani pujde o to snadneji😁

autor
14. zář 2022

@nikol125 Naší jsou už dva roky tak proto už chci aby s tím sekla.

victress
14. zář 2022

tak matka ti do toho nemá co kecat, je to tvoje dítě, ale dudlíka bych dětem brala nenásilnou formou tak, aby ho odevzdaly dobrovolně, třeba Mikuláši s tím, že ho vezme menším dětem, které ho potřebují víc než ona...moje děti obě vyplivly dudlík dobrovolně v 1 roce, když zjistily, že je vlastně uspává a už nechtěly spát...přes den ho nehledaly nikdy...

dyechampion
14. zář 2022

Neee! Cim driv tim lip! Nas (17m) ho ma uz jen na spani a kdyz usne tak ho vyndam. Ono to fakt deformuje ten skus a kdyz se mu to zacalo tvorit, tak jsem pristoupila na to radikalne ze dne na den.
No a ty babicky a dedove chtej vse nejlepsi pro vnoucata ze jo 😀

michaela666
14. zář 2022

Proč zlá? Pokud si na něj celou dobu nevzpomněla, tak ho přece nepotřebuje.
Doma mám posledního dudlíka, dalšího odmítám kupovat. Má ho jen na spaní. Ráno vstává z postýlky a sama ho položí na stolek, dostane ho až večer před spaním. Jak usnune, beru jí ho a dostane ho maximálně když pláče ze spaní. Přes den ho ale schovám, protože jinak by se ho dožadovala.

shirilka
14. zář 2022

Zlá opravdu nejsi, v tom věku už některé děti dudlík nemají a většina rodičů se ho snaží zbavit. Zkus si s mamkou promluvit, že to omezujete / rušíte, tak ať ho opravdu nezmiňuje... V jaké situaci ti řekla, že by ho malé dala? Já jsem vzala dudlík cca před 14ti dny (ve 26m), měl ho už jen na spaní, jinak jsem schovávala.

emillyhk
14. zář 2022

Syn má 20m. Zhruba od 10m máme jenom na spaní, k doktorovi a do auta. Pomalu odbouráváme auto, k doktorovi už ho ani brát nebudeme. Chtěla bych ho vzít i na to spaní, ale rostou mu zuby, noci jsou náročný, tak ho ještě chvíli mít bude. Zlá si nepřipadám a někdo mi takhle podkopat úspěšné odebrání, tak řvu jako tur.🤦‍♀️ Babi to asi nemyslela zle, možná si to neuvědomila. Tak s ní promluv, že dcerka už je na dudlík velká a že si nepřeješ, aby ho někdo připomínal. A že zlá nejsi, to je stejné jako by řekla, že jsi zlá, že jí dáš k obědu maso a zeleninu místo čokolády 😉

malazena
14. zář 2022

Ne,nejsi zla,jen tvoje matka nevi,kde je jeji misto,jako babicky. Podle me to dost prehala. Mela by jsi ji co nejdriv dost durazne vymezit hranice,nebo se casem budes hodne divit,do ceho vseho ti bude kecat.

malenka3
14. zář 2022

Ukaž mámě tohle:
(Zdroj: dětská zubní lékařka na Instagramu).

malenka3
14. zář 2022
nikol125
14. zář 2022

Jojo nasi taky, ma ho jen pres noc taky uz bych nejradeji ale zkusila jsem to jednou a plac tak jeste chvili pockam a pak to nejak budeme muset odbourat 😏

emillyhk
14. zář 2022

@malenka3 Tak to je drsný 😬 Syn teda nedudá normálně, ale strká do pusy i tu spodní vykrojenou část, proto jsme dudlík začali omezovat co nejdřív. Ale když vidím tohle, tak ani nevím, co říct...

malenka3
14. zář 2022

@emillyhk upřímně? Tohle je ještě čajíček proti tomu, co vše tam paní doktorka dává za obrázky 🥺 Mně dochází slova dost často 🥺

areh
14. zář 2022

Vezmi ji ho úplně. Syn byl závislák a asi 2 měsíce před druhým rokem jeden někam dal a další se mi nechtěl hledat, tak je bez dudlíku. I když byl závislák, tak to nakonec bylo celkem v pohodě. Asi 2 noci horší, ale pak už úplně super.
Jinak nechápu, proč bys měla být zlá.... 🤦🏼‍♀️

veronikav31
14. zář 2022

Já dceři dudlík stříhala,pak jsem vysvětlila,že už je velká a dudlík je pro malá miminka,bezproblemu.syn dudlík nepřijal a jelikož jsem nekojila,tak ani já nebyla dudlík,tak to bylo jiné.nestrasila jsem je,ani jsem nechtěla aby něco nekomu odevzdávali.Mikulase i čerty milují,Ježíšek ví že přijde

autor
14. zář 2022

@michaela666 A kolik je tvé dceři?

veronikav31
14. zář 2022

Když se syn narodil tak dcera měla 2r a 1m a to už dudlík neměla dávno,vědela že je jen pro malá miminka a to ona už není.pak dudlík dávala do pusy jen panenkám

autor
14. zář 2022

@shirilka V běžné situaci, že proč jí ho nedat když ho má ráda.

michaela666
14. zář 2022

19 měsíců. Chtěla bych ho vzít nějak nenásilně úplně, ale v noci jí trápí noční děsy tak čekám až to trochu odezní. Možná ho dá sama Mikuláši do košíku v prosinci, uvidíme.

korin
14. zář 2022

Dudlík jsem synovi brala přes den cca od 10 měsíců, výjimkou bylo třeba cestování, dlouhý pobyt v kočárku nebo krosničce (třeba když pršelo nebo nebylo kde dítě vypustit). Na usnutí ho měl skoro do 3 let. Zuby má v pořádku.

martiniquest
14. zář 2022

To si vazne beres osobne takovou kravinu?

cikitkapb
14. zář 2022

@malenka3 Tak tohle jsou ale věci, který si měla zakladatelka najít a zjistit ještě před prvním použitím dudlíku…Nejdřív jí dudlík dala a teď jí ho honem chce brát, protože už je „dost stará“ na to mít dudlíka? Kdo určil kdy jsou děti dost staré na odebrání dudlíků? 😅

veronikav31
14. zář 2022

@korin a to když s ním mluvil nesislal? Dcerka jo,to byla mladší a to byla stopka

korin
14. zář 2022

@veronikav31 Do těch deseti měsíců toho fakt moc nenamluvil 🙂 Psala jsem, že do 3 let ho měl jen na usnutí, tj. pár minut. Když usnul, vyplivl ho.

malenka3
14. zář 2022

@cikitkapb ta zubařka ti na takové dotazy odpoví. Se na ten profil podívej. A nikde nepíše, že dudlík nemáš nikdy dávat.

veronikav31
14. zář 2022

@cikitkapb no,ono občas nic jiného než dudlík nepomůže. A to nemyslím zrovna prso místo dudlika.

westie
14. zář 2022

Nejsi zla s ohledem na vek dcery, ale zpusob “schovam a nic neteknu” mi prijde nevhodny, protoze akorat narusuje tvoje vztahy s dcerou uz od tak maleho veku. I ohledne dudliku se jde s ditetem domluvit, muze to trvat dele a potrebujes trpelivost, ale jde to.

thalia
14. zář 2022

Hlavně pozor, ať si to nenahradí palcem. Já jsem včas bohužel neviděla fotky typu jako od @malenka3 a úplně se mi chce brečet 😭. Náš mladej (7 let) to má z cumlání palce - a ten nesebereš. Přes den už v pohodě, ale ve spánku furt. Spodní jedničky mu už rostou stálé, přijdou mi křivé… Jsem zvědavá na zbytek (už se kývají i horní jedničky). A nemluvím o tom, že skrz tu díru nezvládá vyslovovat správně sykavky.

leniczka23
15. zář 2022

@malenka3 my jeden takový případ u kterého mi docházejí slova máme.peimo v rodině Leni, švagrová. Prvnímu, tomu už je dnes 13 let ale díky tomu, že na to srala mu všechny zuby vytrhali pod narkózou a dodnes neumí mluvit, nebo spíš mluvit správně a ona místo toho, aby se z toho ponaucilq dopustila u druhého to samé, má od jedniček až po 4 na obou patrech jen zbylé kousky, zbytek ty černé pahýly až k dásní. Dětem v životě zuby nevycistila, protože oni si prece zuby čistí samy a mají to dědičné 🤦
Já neříkám, nejsem svatá, Maxík měl zkažené stoličky první, chodila jsem ke špatnému zubaři, nechtěl vrtat že to jsou mléčné, věděla jsem o tom hovno, mamka radila ale dřív to bylo jinak, strašně mě to mrzí, vyčítala jsem si to, ale sakra napravuju, ponaucila jsem se a u obou na to teď ultra dbám a dělám maximum pro to, aby měli zuby v nejlepším pořádku a pravidelně chodíme na kontroly.
Takže tenhle přístup nechápu a strašně mě to vůči těm dětem mrzí. Protože nás Matýsek mluvil na roce a půl lépe, než ten druhej ve 4. A než ten první ve 12🤦

malenka3
15. zář 2022

@leniczka23 Tvl 🙈 to je masakr tohle 🥺 Já zas poslouchám, že nebudou dítěti dělat trauma, takže nebudou čistit na sílu. Šárka mi vzdoruje na zuby pořád. Jsou jí tři. Kdybych nečistila na sílu, už má půlku zubů s kazy.
Nechápu, jak tohle někdo může dopustit 🥺