Dobrý den,omlouvám se za přihlouplý dotaz,ale je tu nějaká maminka,co nezveřejňuje fotky na internetu,hlavně facebooku? čekám druhé miminko,jsem mladá maminka 22 let a nedávám fotky na facebook,ale když se mě kamarádka ptala,jestli dam male na facebook,abych se pochlubila a ja sem napsala,že ne,tak div sem nebyla nejdivnější člověk na světě. Na fb normálně chodím,ale nevidím důvod tam vystavovat svoje děti,co si o tom myslíte? Je tu někdo,kdo též nevystavuje děti na fb, i když je to v dnešní době úplně normální....
... myslím že se zabyvate blbostma, jsou to Vaše děti, Vaše věc, všem je po tom putna
@lucijenkaa Ja si zrušila FB a manžel taky, je tolik lidí co si o člověku mohou leccos zjistit a ještě tak jednoduše.. Hloupe my to nepřijde, já když chtěla tak jsem ukázala fotky na schůzce treba v kavárně nebo jsem jim to poslala mmskou. Taky je mi 22let a soukromí si hodně chráním, měla jsem k tomu důvod 😉. Ale nijak nám to nechybi a netrpime tím, to radši dám fotku sem, ikdyž i tady jsem to už zrušila. Zkrátka na tom rozhodně nic nenormálního není 🙂
Myslím, že dávat fotky na facebook je ok jen v případě, že ho máš dobře zabezpečený a nevidí do toho každý, kdo "jde kolem".
Já se tady někdy nestačím divit, co tu v albech kolikrát vidím, co se tu řeší a to třeba i pod zmíněným jménem. Fakt mi někdy zůstává rozum stát. Chápu, že se někdo chce pochlubit, ale občas tu jsou vidět fotky opravdu nevhodné a rozebírají věci, které bych rozhodně nevyvěsila někam veřejně na internet, natož ještě s mým jménem.
Myslím, že si některé maminky neuvědomují riziko ☹
No ja sem se právě odstěhovala před pul rokem mimo lidstvo snad :D takže v kontaktu sem s kamaradkama jen na fb ,ale když to vidím,každej ma fotky na fb a ja ne :D dokonce i starší generace co tak vidím. Jinak ja se tím nezabývám,jen mne to zajímalo
@lucijenkaa Mám to taky tak. Spousta mých fcb přátel (typu bývalí spolužáci) ani neví, že mám miminko 🙂
@journals To mi povídejte ,je to hrozné,taky mi nad tím občas rozum stojí,říkala sem si dát tam jednu,dvě fotky ale víc ne
@lucijenkaa Fotky - ani jméno - svého dítěte na internetu neuvádím. Je to rozumné z hlediska bezpečnosti ditětí i mého vlastního pocitu bezpečnoti. Stačí, kolik tady toho člověk na sebe v jednotlivých diskuzích práskne a kolik se toho dozví o druhých neznámých lidech... Sama to teda považuju také za neohleduplné vůči dítěti - má právo na svoje soukromí. Na netu lze zpětně vyšťourat všechno. I to, co člověk smaže je reálně archivováno (nejen často samotným provozovatelem, ale fungují i plošné weby zaměřené čistě na archivaci různých verzí webu v čase, např. archive.org). Už vidím, jak mi mé dítě po 20 letech poděkuje, že jsem na web třeba vylepila jeho fotku na nočníku nebo při kojení.
Za mě jsi normální ty 😀 😀 😀.
@rebejsova fakt ,takže taky nedáváte fotky? nemáte nutkaní se taky pochlubit aspoň fotečkou? a nepřipadate si mimo svět? :D
@olga_ Jé to mě potěšilo,moc děkuji 🙂
@lajla ja sem tím nechtěla někoho nakrknout,rozhodně každej uzná za vhodné co se mu zdá dobré a co ne, jen sem chtěla slyšet nazor,že nejsem sama,vím,že nejsem , co se hlavně týče starší generace,ale myslím hlavně mladé maminky ,jak to mají, připadám si mezi nima,hlavně kamaradkami jako sto let za opicema,hlavně když si kvuli mě ,,ťukají " na hlavu, jinak určitě se budu držet toho ,že děti na fb dávat nebudu
@lucijenkaa však já to zlé vůbec nemyslela...jen jsem reagovala na "vaší kamarádku" a že se zbytečně zaobirate necim...co Vám vrásky nezpůsobí...
Fotky na FB ani nikam jinam v žádném případě nedávám. Mě přijdou divní spíš ti, kteří to dělají ;o)
@lucijenkaa Já jsem zásadně proti tomu, dávat fotky dětí na internet v jakékoliv formě, takže tvoje rozhodnutí hodnotím jako nanejvýš rozumné. Ať si o tom sami rozhodnou, až budou mít vhodný věk. Když pominu všelijaké nekalé možnosti nakládání s takovými fotografiemi, je to velice osobní věc, o které by si měl každý rozhodovat sám za sebe. Mysli na to, že cokoliv vložíš na internet, tam zůstane navěky a nic takového, jako dostatečné zabezpečení neexistuje. A to, co teď někomu připadá, jako nevinná roztomilá fotka vnoučka, může být pro toho vnoučka jednoho dne ponižující záležitostí. Já bych soukromí svého potomka nikdy takhle neohrozila.
@lajla Na co odpovídáte, není z Vašeho příspěvku bohužel zřejmé.
Jinak, to že BY to mělo být každému fuk je jedna věc. Druhá je ta realita - fuk to není. Ale v zásadě si rozumíme - jen to hledisko bezpečnosti bohužel není v obecném povědomí 😉. Proto vidím i toto téma v širším ohledu jako přínosné - nejen pro zakladatelku tohoto fóra.
Fotky na FB mam, zamcene jen pro pratele. Rozhodne nezverejnuji fotky jak deti moci, nahe ve vane, atd...
Je to kazdeho vec a pripadat blbe si nemusis. Ostatne me by ani nenapadlo na nekoho tlacit, at si nekam da fotky.
Plánuju to stejně.
@journals ono nejde jen o fotky ...to.by se i dalo kolikrát přejít...až na výjimky...ale ty naturalistické popisy některých zde přítomných na MK jsou kolikrát na zvracení... připadá mi jako by minimálně 90% zde přítomných dam nemělo ani krapet zábrany, neumělo číst a zeptat se svého ošetřujícího lékaře a těch diskuzí stále na jedno a totéž téma😭
me treba zarazilo na FB, ze moje znama sdilela odkaz jeji zname (pro me zcela nezname), kde jsem videla, jak se chlubi fotkou vnucky-byla mala tak 2 mesice a cela nahata, videt byly i genitalie-coz mi prijde strasne-hlavne i fakt, ze to treba zverejnila bez dovoleni rodicu-nevim, neznam, ale clovek by si mel davat bacha i na to, komu digi fotky dava, posila-prarodicum a rodinnym prislusnikum zduraznit, ze si nepreji zverejnovani fotek svych deti....tak asi....
Já sice sem tam fotku prcka dám, spíš teda z našeho cestování, ale naprosto tento přístup chápu. Já si radši na FB změnila jméno a schovala profilovou fotku, protože jak člověk různě diskutuje, nikdy neví, kde ho kdo šmíruje, mám zkušenosti i z Beremka a může se to vymstít i při pracovním pohovoru. Každopádně je dobré mít FB nastaveno jen pro lidi, které tam chci mít v přátelích a ne pro všechny a co se týče dětí, tak je třeba zvlášť opatrnosti. Ale fotky na Rajčeti posílám zaheslované.
Takže kašlete na ostatní, máte k tomu svůj důvod a lidi by to měli respektovat. 😉
@lucijenkaa Přesně tak, ani jedna fotka malého na fcb. Posílám je jen prarodičům mailem, takže nějaká internetová stopa po nás tedy přece jenom zůstává 😀 Nedělám to ale nijak ze zásady, prostě to přišlo samo. Nutkání někdy mám, ale zas by bylo trochu zvláštní po půl roce napsat "jo, a mimochodem, mám dítě, tady je fotka" 🙂 S tím jestli si nepřijdu divná - připadá mi, že se to s fotkami na fcb obecně přehání, nejvíc mě děsí fotky typu "s miláčkem ve vířivce" (děje se i u lidí nad třicet). Ale každý ať dělá, co uzná za vhodné, pokud vyloženě nepostuje např. nahé fotky dětí. Takže divná si v tomhle ohledu nepřijdu 🙂
ja fotky deti na internetu nezverejnuji....nevidim duvod a ostatnim to muze byt burt.......a moje kamaradky vidam tvari v tvar, takze nase deti vidi 🙂)))