Jak uspáváte 10měsíční mimino?

6. únor 2021

Ahoj,
už nějak nemůžu. Naše dítě usne jen u prsa, v manduce nebo v kočárku. Je už celkem těžká, na kočárek je někdy venku hnusně... Pokud ji nechci nechat vyřvat nejakou pitomou Estvillovou metodou, tak to musím furt nosit devitikilove dite, nebo tahat kočárek nebo furt kojit a kojit, večer, v noci, ráno... Furt? Neříkejte mi, že to nejde líp. Vždyť je to ke zbláznění. Kdybych měla druhé dítě, tak toto nedám... Jak to děláte vy?

95newmommy2020
6. únor 2021

Já jsem ho nějak neuspavala. Nechala jsem ho být dokud se neunavil tak ze sem si ho položila do postele vedle sebe a usnul. Cca v roce si udelal režim sám kdy kolem oběda je unavený a usne, a kolem 8-9 večer usne tak. Zrovna v období mezi 8-11 měsícem to bylo hrozne bezrezimni ale na nějaký uspavacky jsem byla příliš Lina :D

jakreb
6. únor 2021

Nadojcila, polozila do postieľky a hotovo. Co jedáva cez deň okrem MM, aký ma režim?

leniczka23
6. únor 2021

Uspávám v babyvaku. Spí tam do 10min. Jestli ti bude fungovat i nadále nechám ho tam klidně dokud mi neřekne, hele mami, já už by to chtěl zkusit s bráchou 🤣🤣🤣

klokanka31
6. únor 2021

My necháme malou unavit, dáme jí sunar, a někdy u něj usne, a když ne, dáme ji do postýlky, buď jí broukáme ukolébavky nebo jí pustíme pohádkového medvěda, a chrní.

pe_tu_ss_ka
6. únor 2021

Malého jsem pokud jsme nešly dopoledne ven, dala na balkoně do kočárku, stejně pak odpoledne. V postýlce spal vždy až večer.

martiniquest
6. únor 2021

Vecer uspavam u prsa, pres den v nositku nebo v kočáru. Neshledavam na tom nic nevyhovujiciho. A mam takto uz druhe dite

keksik002
6. únor 2021

Od narození jsme si udělali ritual a dle toho usina i ted ve 4 letech.. Takze, večeře, vana, pohadka v posteli, pak se zhasne, lehne si do postele - svoji, ja ho hladim ve vlaskach a zazpivam pisnicku o karkulce a nez dozpivam spi 🙂

michelle_01
6. únor 2021

Jak si vsimnu, ze je unaveny, pokladam do postylky a pustim smycku ukolebavek. Pohladim, zamavam. Pokud unaveny jeste neni dost, chvili poskakuje v postylce. Zacala jsem to tak praktikovat od 4 mesice, ted ma 8. Do te doby naruc, pisnicky, balon. Nechtela jsem si na sebe uplest bic a tahat se pozdeji s velkou vahou.

beatty
6. únor 2021

Skoro si rikam, jestli nejste troll.
Ale abych vam odpovedela, tak uspavam u prsa.
Snazime se mit jakys takys rezim. Rano nespat prilis dlouho a po obede nenechat spat dele nez do dvou, pripadne dele nez 1,5 hodiny. Pak vecer usina v nejaky normalni cas.
A prakticky kazde usinani, kdyz neni v kocarku, je u prsa. Je to otazka par minut, pak dite dam do postylky a dle potreby nakojim znovu. A to mam dite stare 13 mesicu.
Mame nase misto na gauci, kde se ke mne prituli, nebo vleze v posteli, a u toho usne. Pripadne kdyz je trapeni se zoubkama, tak u kojeni v nositku.

Pokud vas stve tohle, neumim si predstavit, co budete delat za nejaky cas az to dite bude delat jine veci.
Prectete si neco o spanku miminek, pak to treba pochopite a na tech par dalsich mesicu prijmete za sve. Brzy vas totiz potrebovat uz nebude.

alilali
6. únor 2021

Lehnu si s ním, a dělám, že spím, chvíli dělá humbuk a pak sám usne. A když je hodně unavený, dám mu mléko a hladim ho po tváři a to je do minuty K.O.

jjasmina
6. únor 2021

Cooo, jako fakt? Dám si malou vedle sebe a kojím do usnutí. Když usne, jdu taky, jelikož spí u nás v posteli

gbp
6. únor 2021

a ja to chapu 👍 ja sem vdecna i za ten kocar, protoze jeste nedavno v nem rvala, takze 3x denne noseni v nositku byl mor. ted uz je tezka a kdyz ji obcas nesu, tak trpim. nastesti uz spi jen 2x denne. takze obvykle jednou u prsa (jakoze celou dobu u prsa, protoze jen malokdy se podari ji odlozit do postylky, ze spi dal. a vecer to dudlani trva nejmene hodinu, kdyz to jde dobre. a fakt nevim, jak to udelat jinak. nevim. a stve me, kdyz nekdo tvrdi, ze sem si ji to naucila a stve me, kdyz mi sousedka vypravi, jak mimino hladi a ono usne. zkusila sem vse mozne i nemozne. ale ona jen rve, rve a rve a vydrzi to fakt dlouho a stupnuje to. manzel ji umi jeste uchovat v naruci, ja ne, 15 minut s ni klepat proste nezvladnu. kdyz uz je hodne vycerpana revem, skacu s ni na balonu. ale pri polozeni se zas nekdy probere. nektere deti s tim podle me potrebuji pomoct nebo rvou dokud je nezlomis. a ja ji zlomit zatim nechci, tak uspavam 👍

veronika_aki
6. únor 2021

@leniczka23 kdysi jsme spolu řešily šumiciho medvidka.. Na tvoji radu to byla opravdu nejlepsi koupě, jede doteď 😁 i u vas?

xxx3d
6. únor 2021

V 10 měsících jsem malého neuspávala nijak zvláštně, měli jsme od malička večerní rituály po kterých usínal a spal.
Mimochodem, metoda kontrolovaného pláče není univerzální, není pro všechny děti a není stoprocentní. Takže jestli si to zkusila, a nevyšlo to, je to jen jedna z mnoha metod.
Znám rodiče, kterým děti usínaly a spaly jen při jízdě (kočárek) a oni to vzali jako fakt, a jezdili s dětmi, než našli něco lepšího.

leniczka23
6. únor 2021

@veronika_aki ano, jede u nás stále 😊 teď už hlavně proto, protože krásné ruší okolní hluk. A já už sem na něj taky zvyklá 🤣🤣

autor
6. únor 2021

@beatty Až budete úplně vyčerpaná a mít tiky v oku únavou, pak vám možná váš příspěvek přijde mimo.

autor
6. únor 2021

@jjasmina asi se vám po nakojeni neprobere a nejede dál jak blázen...

autor
6. únor 2021

@jakreb dělali jste spánkový trénink?

autor
6. únor 2021

@klokanka31 dělali jste spánkový trénink?

autor
6. únor 2021

@keksik002 dělali jste spánkový trénink?

autor
6. únor 2021

@michelle_01 dělali jste spánkový trénink?

autor
6. únor 2021

@beatty abych to upřesnila - ráno vstáváme kolem šesté, sedmé, takže nám dlouhý spánek fakt nehrozí. Dopoledne usne buď v kočárku, bydlíme v bytě, takže jsem venku a vozím. Když chci, aby usnula doma, tahám devitikilove dítě v nositku, a jakmile se trochu vzbudí, hned dávám prso, jinak se vzbudí a je nevyspana. Dudlík nechce. Pak do toho jídlo - prikrmy moc nechce, výhradně kojení... Z 90% je to její strava. Odpolední spanek zase venku v kočárku... A večer vytuhne až v devět, v půl desáté, a to pak třeba 8x za noc kojim. Myslím, že to JE záhul. Nemám vůbec čas pro sebe, je akční a nezabavi se sama, takže když se chci třeba jen vysprchovat, tak ji musím dát do ohradky, kde řve a řve... Takže opravdu řeším pořád a jen dítě uvařím buď s dítětem u nohavice, nebo hlídá manžel. Nedokážu si představit, že bych měla takové děti dvě. To bych se už opravdu asi picla... Přerušovaný spánek, nula času pro sebe, bolavá záda, nedostatek energie cvičit... Jsem opravdu velmi, velmi unavená a mám tiky v oku.

autor
6. únor 2021

@beatty a když ji uspavam kojením třeba v těch devět, dost často naopak nabere sílu a z postele mi uteče, že si jdeme jako hrát dál.

nicoltom
6. únor 2021

Musite si nastavit nejake hranice podle kterych spolu budete fungovat 🤷‍♀️ Ja taky musela po vecernicku do postele a neexistovalo ze bych courala po baraku atd... 😁

autor
6. únor 2021

@nicoltom tak večerníček je ale trošku jiný věk, ne?

madbetka
6. únor 2021

Naše 10m je podobná tryskomyš, jen s tím rozdílem, že už spí jen jednou denně. Přes noc se kojí zhruba po 1-2h, přes se kojí ještě dost, tak pětkrát denně určitě. Přes den spí po obědě asi hodinu, venku v kočárku vydrží o něco déle. U kojení už mi neusne - během kojení vypadá, že ano, ale pak vyskočí a skáče po mně. Tak s ní ležím, nechám chvilku blbnout, průběžně pokládám a buď usne, nebo dám do nosítka. Má 8,5kg. K tomu mám další dvě děti, mají 2 a 3 roky.
Chápu, že jsi unavená, ale takhle vypadá celkem normální 10m dítě. A pokud jsi tolik unavená, tak má dítě i tatínka a holt musí nastoupit on, aby sis odpočinula.

veronika_aki
6. únor 2021

@leniczka23 taky se mi pri nem hezky usina a trochu to tlumi vrzani nasi desny postele, kdyz do ni lezeme 😁

jjasmina
6. únor 2021

Kolikrát ano a jediná rada je vychytat, kdy je dítě unavene. Kolikrát se stane i večer , že kojim a najednou ožije, tak ji vezmu do obýváku, vím, že nemá smysl ji nutit ke spánku.zvlášť , když kolikrat se vzbudí co 20 min nebo po hodině a takhle je to kolikrát celou noc a má to tak už od 4 měsíců a vyzkoušela jsem už snad všechno

jakreb
6. únor 2021

Nie. Žiadny spánkový tréning. Ani neviem co to je...

nicoltom
6. únor 2021

Dobre tak to reknu jinak... Vzdy v urcitou hodinu me mama dala spat a hotovka 🤷‍♀️ Proste ted se spinka... Od mimina me tak ucila a pozdeji nemusela resit tyto problemy. Princip je stejny, jen kazde dite je jine a kazda mama si musi najit to svoje ale kdyz se jde spat tak se jde spat.