Jak řešíte problém s hlídáním dítěte?

11. srp 2020

Ahoj, jak to máte vyřešené s hlídáním dítěte? Také jste se musely rozloučit na několik měsíců/let s návštěvou kina, divadla, se svým volným časem? Zajímá mě, jestli je tu nekdo, kdo to má podobně jako ja a přijde mu toto období velmi náročné? Mám hlídání na baterky, babičky často preferují vlastní zájmy a chtějí hlídat jen jak jim to vyhovuje. Můj partner mi pomáhá, ale má časově náročnou práci, takže hlida jen malokdy. Uvítám rady, jak řešíte hlídání dítěte, když prarodiče nebo partner nemohou hlídat jak potřebujete?😉 Hlídání za peníze teď nepřichází v úvahu.

lenatko91
11. srp 2020

Všechno co jde, tak absolvuju s dcerou, zatím mi kina a podobně nechybí. Max se stará manžel a já jedu nakoupit. Někdo jiný hlídal za celou dobu jen 2x. A když potřebuju k doktorovi, tak se mnou jezdí kamarádka, která tu chvilku je s dcerou.

veronikav31
11. srp 2020

Prosím o specifikaci volný čas? Myslíš kosmetiku,kadeřníka apd? Do divadla jsme s partnerem nikdy nechodili, v kině jsme byli před pár měsíci, chtěla jsem jít na dobrý film, ale to se muselo sedět v kině s rouškami,to jsem hned zavrhla. Jinak já chodím s kamarádkami do kaváren, děti se mnou-hrací koutek to jistí. Jinak mě diskotéky nebaví, na pivo s partnerem zajdeme na zahrádku i s dětmi, do restaurace,na výlet, do bazénu taktéž všichni. Chodila jsem na rehabilitaci tak hlídala babička s dědou, ale měla jsem rozpis kdy jsem tam musela být,kdyby nemohli musel by hlídat táta.Když potřebuji k doktorovi jdou děti se mnou nebo když byla školka tak dcerka byla tam a syn šel se mnou. Já volný čas trávím večer v klidu u tv,když děti spí a já si můžu sednout 😀😀 Ani mě neláká do noci někde v hospodě vysedávat,zatímco by někdo hlídal děti doma,ráno bych stejně musela vstávat a starat se o ně, to raději si dám pivo nebo víno doma

puhelin
11. srp 2020

Hlidani jsem vyuzila jednou - kdyz jsem jela do porodnice. Jinak jsem s detmi skoro porad, manzel obcas.

pavlinar
11. srp 2020

U ditete se stridame s manzelem. Jiny bezdetny cas pro sebe nemam. Jako narocny to je, ale da se to.. hlavne me ted mrzi, ze nefunguji prarodice, i kdyz by mohli. Jasne, ze nemaji povinnost hlidat. Ale spis ze sami nechteji ten cas s nim travit..

barmil
11. srp 2020

Manzel nehlida, ale stará se přeci o své dítě, stejně jako já.
Jeho rodiče jsou staří, hlídat nemůžou, moji bydlí daleko. Na nehty, kadeřnici atd beru syna s sebou, běhám s kočárkem, cvičím doma, když spí. Na kafe, na nákupy ho mám taky s sebou. Teď si s ním jezdím i zaplavat na lom.
Film si místo v kině pustíme doma, na jídlo jdeme s kočárkem.
S tím přeci člověk počítá, když se rozhodne ty děti mít.

zirafka11
11. srp 2020

Jsem na tom naprosto stejně jako zakladatelka. Resp. hlídání by možná i bylo, ale 150 km daleko, takže jít si zacvičit stejně nejde...Prostě se snažím na to nemyslet a dělat si své věci, když dítě náhodou vydrží spát samo.

veruuu_kubesovic
11. srp 2020

Od kdy partner hlídá děti?
Můj muž je v rodném listu našich dětí uveden jako tatínek, tudíž se o ně stará stejně jako já 🙂 navíc už v době kdy jsme se s manželem začali bavit na téma děti, věděli jsme, že se na čas hold omezíme v tom, co bylo před dětmi...
V dnešní době se dá všude dojít i s kočárkem, stejně jako film si můžeme pustit doma a že už to není jako dřív? no to sice není, ale děti jsou malé jen chvíli, navíc to byla moje volba je mít ❤
Máme jen jednu babičku, hodně vytíženou aktivní důchodkyni, kterou využívám jen když nutně potřebuji, což nebývá tak často, taky záleží jestli má zrovna čas, jinak se o děti staráme s manželem 🙂

lachtanice86
11. srp 2020

@barmil prosím, zajímají mě ty nehty. Tam by to dcera se mnou nedala. Kolik je synovi?

autor
11. srp 2020

Mám doma roční batole, sebou ho brát ke kadeřnici, na manikúru atd brát nemůžu ani nechci.

konidana
11. srp 2020

Ano stejně. Za první roky jsem měla volných pár půldnů, když jsem potřebovala k doktorovi nebo do práce. Od 1.5r starší občas byla celý víkend s tatínkem (já měla pred porodem a pak po) cca od 3 let občas na den u babičky. Odfrkla jsem si, když jsem nastoupila do práce a s dětmi zůstal na rodicaku manžel. Od té doby už konečně mohu mít pravidelně pár hodin týdně jen pro sebe.

malenka3
11. srp 2020

Placená chůva pro společný čas nás obou, jiné řešení u nás bohužel není. Svoje potřeby (kadeřník, lékař, kamarádka, masáž) byl s jedním dítětem manžel, u dvou dětí je to komplikovanější. A teď se dvěma dětmi společný čas nás obou vůbec, dokud kojím.

veronikav31
11. srp 2020

@zirafka11 cvičit jde i s dětmi nebo večer když je chlap doma. Já už mám starší děti (4,5r dcerka,syn 2,5r),teď si budu kupovat koloběžku,abych byla rychlá jako děti,dcerka jezdí na kole,syn na koloodrazedle,já za nimi skoro běžím abych jim stíhala,každý den venku.

veronikav31
11. srp 2020

No a nějaká kamarádka by příležitostně nepohlidala?tak s prarodiči se dá domluvit kdy by se jim to hodilo,ne?ke kadeřnici nebo na manikúru nechodíš každý týden

barmil
11. srp 2020

@lachtanice86 v patek 8tydnu, vydrží mi tam mezi kojenim spat. Starsi dcera se mnou chodila od 3let, bavilo ji vybírat mi barvy a pak si tam povídala, nebo jsem brala omalovánky, Pusika atd.
Ale samozřejmě nechodím k Vietnamcum a dite tam necucha žádnou chemii.

chrystyanna
11. srp 2020

Hlídání nemám, cvičení lze i s dětmi(cviceni s kočárky v parku například) Pokud je chuť jít do restaurace lze dítě v kočárku, na klíně, koutek. My byly až teď v 7 měsíců na svatbě, kojím a zvládlo se celý den fungovat. Kadeřnice zaparkuju kočárek nebo jde s tátou se projít nebo pohlída doma..

tingle
11. srp 2020

Nám obcas pohlída moje mamka, kdyz muze. Chodi jeste do práce a mimo práce je hodně aktivní. Ale na vnoučata si čas najde vzdy, na rozdíl od tchyně. Ti zajem nemaji, dokud jim děti nedovezeme az pod nos a neprosime je, jestli bychom je tam mohli nechat (staršího syna 4 roky). Miminko zatím nehledá nikdo. Ale když bychom chtěli jít s manželem do kina, svěřila bych je jen moji mame. Ke kadeřnici beru miminko s sebku, starší je ve školce. Proste zatím to tolik nejde, az budou oba starší, tak ano. Starsi syn je uz na hlidani v pohode. Jinak jsem s dětmi stále sama, manzel pracovne dost cestuje. A náročné to opravdu je. To asi nemuze pochopit nikdo, kdo to nezažil. Ja si to taky neuměla představit. Ale snažím se.rikat si, ze to není navždy, ze děti jsou malé jen chvíli a ze mi to bude jednou chybět.

95newmommy2020
11. srp 2020

Já jsem teda celkem “sobec“, a potrebuju i pravidelně čas jen na sebe. Ale mám hlidajici tchýni i manžela, který má čas. Tak to nemusím moc řešit, ale třeba bych zkusila nějakou kamosku? Ze byste si vzájemně vypomohly?

drep
11. srp 2020

Můj muž na kulturu moc není, tak tam to dítko nijak neomezilo. Ale oba běháme, střídáme se, většinou já jdu hned jak muž přijde z práce a on později, potřebuje se vždycky otřepat, někdy pohlídá máma nebo tchán a pak jdeme běhat spolu. Když jdu ke kadeřnici, tak buď odpoledne, kdy je doma muž nebo hlídá mamka či tchán, stejně jako když chodím do práce, to chodím navíc celkem často na noční nebo o víkendu. Porodila jsem dítko, nikoliv mozek či celou osobnost a potřebuju i nadále aspoň trochu své bezdětné zájmy, stejně jako můj muž, navíc jak mamka, tak tchán se o hlídání hlásí

jjasmina
11. srp 2020

Když někam jdu , pohlida manžel.Moje máma bydlí 100km daleko, tchýně alkoholicka. Možná později bude jezdit malá na víkend ke švagrové na barák

jjasmina
11. srp 2020

Jinak teda zatím jsem byla jen u kadeřnice, popř kosmetika, kojim tak je poblíž

iris92
11. srp 2020

Syn ma rok a pul a vylozene hlidany babickami byl jednou kdyz jsme sli s manzelem na veceri a babicky byly u nas doma, sli jsme az po uspani. Jinak kdyz potrebuju k doktorovi, kadernici nebo si chci jen sama zajit nakoupit, tak manzel pohlida, ale jinak maly absolvuje vse se mnou.

orisek56
11. srp 2020

Mám dvě malé děti, ani ne dva roky, od sebe. Hlídání jednou za 3 měsíce na tři hodiny od tchyně, které se posoedni dobou moc nechce, jinak nic. Manžel řemeslník a hodně vytížený, takže téměř stále pryč. O péči se dělí rovným dílem teda když zvlada, nešlapu mu na krk, má toho až do kytek. Ano kino atd neznám. Nevím co je to dovolená bez děti, a vlastně ani s nimi. Letos se muž ještě nezastavil. Přes den je absolutně vše na mě. Ale já si na to tak nějak zvykla, kino si děláme až děcka usnou pozdě večer a já uklidím. Jsou cykly, kdy se slozim, něco jako syndrom, vyhoření s depresema. Pak se ale nakopnu a jedu dál, musím, nikdo jiný to zae neudělá.

zelenaesmolda
11. srp 2020

co pohlidat kamaradce s tim,ze nekdy zase pohlida ona vam?

ivis_b
11. srp 2020

Jojo, hlidani nula nula nic, navic syn tak do 3,5 let k babicce spat bez revu nechtel. Babicka neni v miste bydliste a mame jen jednu. V kine jsme byli poprve po trech a pul letech, manzel jezdi z prace vecer, takze ja nemam sanci si pres tyden nekam odpoledne zajit, zasportovat, posedet s kamoskou u kafe. Od cizich by se syn hlidat nenechal, je to takovej muj smudla, holt dusledek toho, ze je od narozeni porad jen se mnou. Je to tezky, ale jak je vetsi (budou mu 4), tak uz je to muj kamos a jit s nim nekam na vylet je uplne o necem jinem, nez kdyz mu byl rok. Na vztahu s manzelem se to ale samozrejme podepsalo, protoze na sebe nemame zadny cas, to me stve.

zirafka11
11. srp 2020

@veronikav31 Cvičit s dítětem přes den nelze - spí jedině v kočárku nebo u prsa a fakt si nevydrží hrát sama. Takže jedině běhat s kočárkem, ale já běhání nesnáším. A muž chodí domů okolo 7, přijde, vykoupe dítě a já jdu uspávat. To trvá mezi 1-2 hodinama. A v 9 už zase nemůžu cvičit, protože bych pak neusnula, když jsem rozpumpovaná. Takže možná až bude dítě starší, tak to půjde dělat stejně, jako to děláš ty. Momentálně ovšem nelze.

lolam10
11. srp 2020

Hlidejte si s kamaradkama navzájem.jednou za mesic vy jednou ona a mate kazda jeden vecer/sobotní odpo v měsíci volny...aktivity bez deti jsou podle me nutnost aby se člověk nezblaznil a vztah mu s mužem nevysumel...

lachtanice86
11. srp 2020

@barmil diky, no ja mam zrovna dceru ve věku kdy neposedi, na malování je malá a barvy jsou ji srdečně jedno 😀

veronikav31
11. srp 2020

@zirafka11 omlouvám se,ale uspávat večer 1-2 hodiny? Tj.

legelata
11. srp 2020

Tak já už pojem volný čas neznám :D A že bych si plýtvala hlídání na kino nebo divadlo, to u mě nepřichází v úvahu 😀 To využíváme spíš kvůli pracovním povinnostem. S mužem si občas "pohlídáme" navzájem, když máme nějaké své aktivity a potřeby. Na cvičení si beru dítě s sebou, chodím tam kde to neva, starší už chodí do školky. Od roka jsem chodila na cvičení s hlídáním.

legelata
11. srp 2020

@barmil Tos napsala dobře s tím manželem 🙏🙂