Jak odnaučit 19ti měsíční berušku na noční um ? za noc si UM vykňourá i 4x (dávám jen 100 ml) ale už jsem z toho hotová, musím jí v noci přebalovat) prostě kňourá až řve, dokud nedostane, i ze spánku...pak se napije a spí dál. Už bych ráda, aby v tomto věku spala lépe....
@vaneska1506 Měly jsme to stejně. Nejtěžší bylo se rozhodnout. Pak jsem si s ní prostě promluvila, že mlíčko v noci už nebude. Do lahvičky jsem dala slazení čaj. Pak jsme přešli na neslaženy nebo vodu. Asi tyden se v noci probudila a trosku slžičky. Od té doby v pohodě.
Jinak asi za měsíc jsme ji dala vodu do normálního hrnečku a lahvičku úplně zrušili.
Doktorka mi poradila mleko postupne redit vodou. Jeden tyden odebrat jednu odmerku, dalsi dve odmerky atd.
@vaneska1506 S nocnim UM jsme prestali v 10m a to tak, ze jsem mela u postylky flasku s cajem a tim jsem ji to nahradila. Mrcela dve noci, ale pak uz nechtela ani tencaj a spi. Chce to jen zatnout zuby a vydrzet!
Mliko jsem odbourala neco po 1roce, staci vydrzet par noci a uz ho nejspis chtit nebude, u nas jsem ze zacatku mela jako.nahradu caj a casem nechtela ani ten...ale teda slibovala jsem si od toho ze bude lip spat a to tak nejak nezafungovalo, budi se snad jeste vic I kdyz mliko.uz nechce...
Nám se noční UM postupně asi odbourává samo...začínali jsme na krmení co dvě hodiny, pak to postupně prodlužoval na 3, 4... Včera měl 10 měsíců a klepu na dřevo, už si řekne jen jednou v noci, takže jí 19:30, cca 3:00 a pak zase ráno v 7. Zkoušela jsem mu v noci dát větší dávku, že třeba když se víc zasytí, bude líp spát a mít později hlad, ale dopadlo to tak že ho to v bříšku spíš tlačilo a jedl o to dřív a vřískal jako pardál... :-/
Jednou sem zkoušela ošidit a místo UM čaj - ale ani ťuk. Mrskl flašku do kouta postýlky a řev o to větší... :-/
My ve 20 měsících 3 x za noc taky jedeme UM. Jenže já si pořád říkám aby neměl hlad.... Mám ještě desetileté dvojčata a s nima jsem to dělala asi taky stejně špatně 😀. Kdybych věděla že mi přespí potom celou noc..... Jdu do toho😂
Holky malý bude mít za několik dnu 1 rok. Myslíte ze mu už také mužů pomalu noční um odbourávat nebo je ještě brzo? Jde o to ze on ma UM dvakrát v noci, ale pres den už vůbec,tak ho zase o um nechci připravit..nebo spis jde o to ze nevím zda už může byt zcela bez um
Ve 22 m jsem odbourala nocni mleko. Kdyz se v noci probudila, vysvetlila jsem si, ze mleko se pije az rano. Chvili zkousela, pochopila ze nic nedostane, usnula mezi nami v posteli jako nahrada za mleko. Nastesti to u nas rychle zabralo. A nakonec mleko ma jen jednou denne rano po probuzeni. Uz se pomalu chystam odbourat lahev, bude mit 3 roky.
Holky,v 10mesicich jsme odbourali nocni mliko,zacal totiz blaznit a chtel ho furt,vypil i pul litru za noc.Dr.mi rikala,ze uz ho nepije urcite z hladu,ale ze zvyku.Pravda.2noci fnukal a pak klid.Od te doby spi celou noc( pokud nema samozrejme jine trapeni..)Mliko mu dam az k rano mezi 5-6 h a vydrzi pak jeste alespon do 7h spat.Samozrejme jde pak i o nahradu,ze mu date napit caje,zvyknou si i na ten,budou chtit pak pit v noci alespon to.Tim driv jsou i procurany,nevrly..Moje zkusenost😊😉
Malá má 21 m a na 1-2 mléka se mi za noc vzbudí. Vypije na jeden zátah 210 ml a spí dál. Nějak to neřeším, zřejmě to prostě potřebuje když roste.
Ja vás asi nastvu, malá ma 4 měsíce a vydrží 10 hodin v noci, včera dokonce 12 😂
@makiszek Tak to mi dělaly obě dcery a mladší má 2 měsíce, a už od 4 týdnů to večer zalomí před 22 hod a ráno se vzbudí až o půl 9 a celou noc spí, vůbec se nebudí. Starší byla to samé, ale kolem 5 měsíce se začla budit 🙂 Tak snad to těm našim holkám vydřží 🙂
@kata267 Ono nemusí jít jen ó hlad, ale ó žízeň a pro děti do 3 let je mléko stále velmi důležité. Nevidím důvod nahrazovat mléko vodou nebo čajem v noci. Budí se, protože to potřebuje. Moje dcera se někdy nevzbudí vůbec a jindy 1x-2x za noc. Já mám v noci také někdy žízeň, tak bych se cítila i blbé vůči dceři, že i nedám ani napít. A mléko jí tlačíme pořád ve velkém i přes den, často nechce jíst, tak alespoň tím mlékem to dohání v období "pustu" 😉😊
Holky a co vás vede ke snaze to odbourat? Jen to, ze se vám nechce vstávat? Nebo ještě něco jiného? Kdybych nenarazila na tuto diskuzi, ani bych se nad tím nezamýšlela. A ptal se mě na 18 měsíční kontrole pediatr, jestli se na mléko v noci budí a jestli ji ho dávám a byl spokojený, když jsem řekla, že ano....
Je pravda že přespat celou noc do roku a půl si myslím není dobré. Pediatricka mi říkala že potom organismus strádá-pry.. Chtěla bych se taky někdy vyspat celou noc ale ono to přijde 😀.
@janabrozova Odbourávala jsem, protože mi přišlo, že se budí jen ze zvyku a ne z hladu a tak to taky očividně bylo. Příp. mohla mít žízeň a tam jí stačí trocha čaje/vody - není důvod kvůli tomu dělat mléko. Po odbourání začala líp spát a zubařka byla ráda, protože sladké mléko se pak lepí na zuby a kazí je...
@g_m mléko sladké?
@g_m nevím no, u nás to zvyk určitě není, dcera hodně pije a mléko je dle mého názoru stále to nejlepší co jí můžu dát. I kvůli tomu, že je nejedlik. Přes den ho už tolik nechce. A o zuby strach nemám, protože sladké pití ji nedávám a bonbóny ve svých téměř 2 letech zatím nezná, tak si nemyslím, že jen mléko by je ohrozilo.
@janabrozova Jo, jsem se upsala. Cukr v něm není, ale i tak mi zubařka říkala, že noční mléko je největší peklo.
@g_m mně přijde, že když ve dne dobře ji a pije, tak se v noci vůbec nevzbudí. Když mi nejí, tak se budí. Asi to má prostě každé dítě jinak. Některé t opravdu může mít zvyk. Já ji do mléka někdy prisypavam kaši pro mimina, ať to má hustší. Musela mi přibrat, takže jsem to začla řešit i takto.
@janabrozova Jo, to pak asi jo. Nám malá zbaští všechno a pomalu by snědla ještě i moji večeři, takže hlad určitě nemá. Ale pokud málo jí, tak to možné je...
Dcera mi to dělala taky. Pak se jednou stalo, že měla rýmu, a jak se jí špatně dýchalo, tak se zahltila a prostě se po tom mléku pozvracela. Tak jsem jí řekla, že v noci se papat nemůže, že se potom blinká a od té doby je klid.