Jak odnaučit 19měsíční na noční UM?

vaneska1506
1. únor 2018

Jak odnaučit 19ti měsíční berušku na noční um ? za noc si UM vykňourá i 4x (dávám jen 100 ml) ale už jsem z toho hotová, musím jí v noci přebalovat) prostě kňourá až řve, dokud nedostane, i ze spánku...pak se napije a spí dál. Už bych ráda, aby v tomto věku spala lépe....

beruda
1. únor 2018

Dcera mi to dělala taky. Pak se jednou stalo, že měla rýmu, a jak se jí špatně dýchalo, tak se zahltila a prostě se po tom mléku pozvracela. Tak jsem jí řekla, že v noci se papat nemůže, že se potom blinká a od té doby je klid.

katka865
1. únor 2018

@beruda taky jsme to tak meli

kaja2016
1. únor 2018

@vaneska1506 Měly jsme to stejně. Nejtěžší bylo se rozhodnout. Pak jsem si s ní prostě promluvila, že mlíčko v noci už nebude. Do lahvičky jsem dala slazení čaj. Pak jsme přešli na neslaženy nebo vodu. Asi tyden se v noci probudila a trosku slžičky. Od té doby v pohodě.

kaja2016
1. únor 2018

Jinak asi za měsíc jsme ji dala vodu do normálního hrnečku a lahvičku úplně zrušili.

janinaapo
1. únor 2018

Doktorka mi poradila mleko postupne redit vodou. Jeden tyden odebrat jednu odmerku, dalsi dve odmerky atd.

g_m
1. únor 2018

@vaneska1506 S nocnim UM jsme prestali v 10m a to tak, ze jsem mela u postylky flasku s cajem a tim jsem ji to nahradila. Mrcela dve noci, ale pak uz nechtela ani tencaj a spi. Chce to jen zatnout zuby a vydrzet!

kata267
5. únor 2018

Mliko jsem odbourala neco po 1roce, staci vydrzet par noci a uz ho nejspis chtit nebude, u nas jsem ze zacatku mela jako.nahradu caj a casem nechtela ani ten...ale teda slibovala jsem si od toho ze bude lip spat a to tak nejak nezafungovalo, budi se snad jeste vic I kdyz mliko.uz nechce...

dareenn
5. únor 2018

Nám se noční UM postupně asi odbourává samo...začínali jsme na krmení co dvě hodiny, pak to postupně prodlužoval na 3, 4... Včera měl 10 měsíců a klepu na dřevo, už si řekne jen jednou v noci, takže jí 19:30, cca 3:00 a pak zase ráno v 7. Zkoušela jsem mu v noci dát větší dávku, že třeba když se víc zasytí, bude líp spát a mít později hlad, ale dopadlo to tak že ho to v bříšku spíš tlačilo a jedl o to dřív a vřískal jako pardál... :-/
Jednou sem zkoušela ošidit a místo UM čaj - ale ani ťuk. Mrskl flašku do kouta postýlky a řev o to větší... :-/

larunnka
5. únor 2018

My ve 20 měsících 3 x za noc taky jedeme UM. Jenže já si pořád říkám aby neměl hlad.... Mám ještě desetileté dvojčata a s nima jsem to dělala asi taky stejně špatně 😀. Kdybych věděla že mi přespí potom celou noc..... Jdu do toho😂

kata267
5. únor 2018

@larunnka v tomto veku uz to.podle me neni o hladu ale o zvyku...ale odebrani mlika neznamena celonocni spanek (bohuzel) 😀

claudie89
5. únor 2018

Holky malý bude mít za několik dnu 1 rok. Myslíte ze mu už také mužů pomalu noční um odbourávat nebo je ještě brzo? Jde o to ze on ma UM dvakrát v noci, ale pres den už vůbec,tak ho zase o um nechci připravit..nebo spis jde o to ze nevím zda už může byt zcela bez um

larunnka
5. únor 2018

@claudie89 v roce bych mu to dopřála ještě 😉

larunnka
5. únor 2018

@kata267 no právě, děcka mě začli spát celou noc až ve třech. Teď je dobrý že dostane mlíčko a hned spí 😉

aklin
5. únor 2018

Ve 22 m jsem odbourala nocni mleko. Kdyz se v noci probudila, vysvetlila jsem si, ze mleko se pije az rano. Chvili zkousela, pochopila ze nic nedostane, usnula mezi nami v posteli jako nahrada za mleko. Nastesti to u nas rychle zabralo. A nakonec mleko ma jen jednou denne rano po probuzeni. Uz se pomalu chystam odbourat lahev, bude mit 3 roky.

larunnka
5. únor 2018

@aklin a začla potom spát celou noc?

iva27
5. únor 2018

Holky,v 10mesicich jsme odbourali nocni mliko,zacal totiz blaznit a chtel ho furt,vypil i pul litru za noc.Dr.mi rikala,ze uz ho nepije urcite z hladu,ale ze zvyku.Pravda.2noci fnukal a pak klid.Od te doby spi celou noc( pokud nema samozrejme jine trapeni..)Mliko mu dam az k rano mezi 5-6 h a vydrzi pak jeste alespon do 7h spat.Samozrejme jde pak i o nahradu,ze mu date napit caje,zvyknou si i na ten,budou chtit pak pit v noci alespon to.Tim driv jsou i procurany,nevrly..Moje zkusenost😊😉

janabrozova
5. únor 2018

Malá má 21 m a na 1-2 mléka se mi za noc vzbudí. Vypije na jeden zátah 210 ml a spí dál. Nějak to neřeším, zřejmě to prostě potřebuje když roste.

makiszek
5. únor 2018

Ja vás asi nastvu, malá ma 4 měsíce a vydrží 10 hodin v noci, včera dokonce 12 😂

janabrozova
5. únor 2018

@makiszek Tak to mi dělaly obě dcery a mladší má 2 měsíce, a už od 4 týdnů to večer zalomí před 22 hod a ráno se vzbudí až o půl 9 a celou noc spí, vůbec se nebudí. Starší byla to samé, ale kolem 5 měsíce se začla budit 🙂 Tak snad to těm našim holkám vydřží 🙂

kata267
6. únor 2018

@makiszek tak to fakt zavidim 😀

janabrozova
6. únor 2018

@kata267 Ono nemusí jít jen ó hlad, ale ó žízeň a pro děti do 3 let je mléko stále velmi důležité. Nevidím důvod nahrazovat mléko vodou nebo čajem v noci. Budí se, protože to potřebuje. Moje dcera se někdy nevzbudí vůbec a jindy 1x-2x za noc. Já mám v noci také někdy žízeň, tak bych se cítila i blbé vůči dceři, že i nedám ani napít. A mléko jí tlačíme pořád ve velkém i přes den, často nechce jíst, tak alespoň tím mlékem to dohání v období "pustu" 😉😊

janabrozova
6. únor 2018

Holky a co vás vede ke snaze to odbourat? Jen to, ze se vám nechce vstávat? Nebo ještě něco jiného? Kdybych nenarazila na tuto diskuzi, ani bych se nad tím nezamýšlela. A ptal se mě na 18 měsíční kontrole pediatr, jestli se na mléko v noci budí a jestli ji ho dávám a byl spokojený, když jsem řekla, že ano....

larunnka
6. únor 2018

Je pravda že přespat celou noc do roku a půl si myslím není dobré. Pediatricka mi říkala že potom organismus strádá-pry.. Chtěla bych se taky někdy vyspat celou noc ale ono to přijde 😀.

g_m
6. únor 2018

@janabrozova Odbourávala jsem, protože mi přišlo, že se budí jen ze zvyku a ne z hladu a tak to taky očividně bylo. Příp. mohla mít žízeň a tam jí stačí trocha čaje/vody - není důvod kvůli tomu dělat mléko. Po odbourání začala líp spát a zubařka byla ráda, protože sladké mléko se pak lepí na zuby a kazí je...

janabrozova
6. únor 2018

@g_m mléko sladké?

janabrozova
6. únor 2018

@g_m nevím no, u nás to zvyk určitě není, dcera hodně pije a mléko je dle mého názoru stále to nejlepší co jí můžu dát. I kvůli tomu, že je nejedlik. Přes den ho už tolik nechce. A o zuby strach nemám, protože sladké pití ji nedávám a bonbóny ve svých téměř 2 letech zatím nezná, tak si nemyslím, že jen mléko by je ohrozilo.

aklin
6. únor 2018

@larunnka od te doby spi celou noc.

g_m
6. únor 2018

@janabrozova Jo, jsem se upsala. Cukr v něm není, ale i tak mi zubařka říkala, že noční mléko je největší peklo.

janabrozova
6. únor 2018

@g_m mně přijde, že když ve dne dobře ji a pije, tak se v noci vůbec nevzbudí. Když mi nejí, tak se budí. Asi to má prostě každé dítě jinak. Některé t opravdu může mít zvyk. Já ji do mléka někdy prisypavam kaši pro mimina, ať to má hustší. Musela mi přibrat, takže jsem to začla řešit i takto.

g_m
6. únor 2018

@janabrozova Jo, to pak asi jo. Nám malá zbaští všechno a pomalu by snědla ještě i moji večeři, takže hlad určitě nemá. Ale pokud málo jí, tak to možné je...