Jak často se Vám miminko probouzí?

lastovenka
23. kvě 2019

Ahoj holky, mám doma skoro tři týdenní miminko. Kojím ale musím i dokrmovat UM. Chci se zeptat, jak často se Vám to vaše miminko vzbouzi. Mně v noci spí cca 5 hodin a přes den tak 3- 4. Doteď jsem ji pravidelně po třech hodinách budila jak mi doktor řekl. Aby přibírala. Což se stalo. Jenže to buzení mi jde proti srsti. Hlavně v noci.takže jsem se rozhodla už nebuďit. Mám trochu ale strach, aby nezačala nepřibírat,tak by mě zajímalo jak to máte vy. Bojím se abych nedělala chybu tím že ji nebudu budit.....

barulina
23. kvě 2019

Jeee. Hlavne nebudit. Me spala mala celou no. Od 19 snad do 8 s jednim vzbuzenim. Od 3 mesicu se nebudila vubec.

neomenia
23. kvě 2019

Ja vam naopak poradim, pokud chcete kojit a ještě vic se rozkojit, abyste nemusela dokrmovat- v noci určitě budit tak po 4-6 hodinách. Jde o ti, že v noci se tvori vlivem hormonu prolaktinu vice mleka, je tedy potřeba alespon 1-2x v noci kojit, aby se udrzela nebo i zvysila laktace, takto brzy po porodu. Az bude mit dítě několik měsíců, laktace jiz bude stabilizovana a nebude potřeba budit.
Nekojene deti neni potřeba budit, dozenou to pres den. Pokud byste kojit nechtěla, budit pak nemusite. U kojeni, zvlast pokud to neni az tak uplne v pohode, je to ze začátku treba,.

bayt
23. kvě 2019

@lastovenka Já bych teda nebudila, zdravé dítě se dokáže vzbudit samo, když má hlad a potřebu. Proč dokrmujete UM? Ale můžeš ty sama v noci odsát...

verace81
23. kvě 2019

Mám dceru narozenou v 36. týdnu. Pan doktor chtěl, abych ji v noci budila po 4 hodinách ve dne po 3 hodinách. Při kontrole se mě ptal jak to jde tak jsem jen řekla, že si drží své buzení po 2 hodinách po 4 týdnech už jsem ji měla nechat spát, že už si řekne sama takže jsme jeli zase 2 hodinové intervaly. Teď je jí 11 týdnů v noci se budí po 3-5 hodinách ve dne po 2-4 ale někdy by se cpala každou hodinu a pak ublinkává. Akorát mám pocit, že když se jde napapkat po 3-4 hodinách tak se napije pořádně a nedělá u toho kraviny. Jinak v porodnici nám říkali v noci nebudit

lastovenka
autor
23. kvě 2019

@bayt Mám málo mlíka..... Snažím se rozkojit ale prostě ji to nestačí. A odsávám taky ale je toho málo☹

ah1234
23. kvě 2019

Ked sme skoncili s budenim, tak maly spal s jednou pauzou v noci od 18:00 do 7:00,niekedy aj do 8. Potom velmi skoro zacal spat celu noc. Cez den toho moc nepostal, ale tak v 1.5 mesiaci sa to zlomilo a prespi si snad cely zivot (ma 7.5 mesiaca a furt spi trebars 4-5 hodin za den a 12 hodin v noci). Nechaj spanok na dietatu a nebud, lebo si ho "pokazis" jak sme ho pokazili my a chudak prvy mesiac a pol skutocne nemohol cez den spat a potom strasne plakal. :(

makronka222
23. kvě 2019

Ja dite prvni mesic budila na jidlo. Pak uz ne, budila se sama. Ted se budi sama po 4h jk ve dne, tak v noci. Ja davam taky UM, nehrotim to.

lucifux
23. kvě 2019

@bayt já mám doma miminko cca 6 týdnů. Už v porodnici jsem dost s kojením bojovala a to mám už druhé mimi. První byl spavý budil se po 3-5 hodinách. Jak ve dne tak v noci. Přibýval tak akorát. Teď mám jedlíka. V porodnici mi ho dokrmovali, přijeli jsme domů a chvilku to s kojením šlo. Pak jsem si ve třech týdnech taky myslela, že mám málo mléka a běžela jsem koupit UM, protoz večery byli náročné maličký by nejraději byl 24/7 na prsu.

Jenže to nebylo to, že jsem měla málo mléka, ale takzvaný růstový spurt. To znamená, že mimi je v obdobý kdy roste víc než kdy jindy. A tím pádem má větší hlad, je nenasytný, pláče, rozčiluje se u kojení, vzteká... Těchto růstových spurtů je víc. Některé mimi ho má opravdu uřvané a u některých to ani nepostřehneš. Důležité je aby si se více snažila nabízet prso nežli UM, tedy pokud chceš jen kojit. Nejlépe úplně vysadit UM, 2-3 dny to přečkat a pak by se to mělo vrátit do normálu. Protože mléko se tvoří na základě spotřeby. Čím více budeš přikládat a kojit, tím více se ti bude tvořit mléka. Doporučuji pít kojící čaje, alespoň tři hrnky denně, dodržovat pitní režim 2l a více. A podpořit laktaci můžeš taky homeopatiky Ricinus communis 5 ch. Mám je doma taky a kdykoliv cítím, že potřebuji tu laktaci nakopnout, začnínám užívat. Je to dobrý pomocník právě v růstovém spurtu.

leilinka1234
23. kvě 2019

Ve tvém případě budit, kojit, odsávat 🙂 a jak už bylo psáno, laktaci podpořit 🙂 já pila 1 a půl litru melty denně. Mlíčko bude. Na um bych se vyprdla a kojila třeba 24h 7 dní v týdnu 😃

lastovenka
autor
23. kvě 2019

@lucifux ty 2 až 3 dny nevím jak dát. Podle váhy ze mě má při kojení jen cca 30ml, dalších 40 vždycky dokrmuju UM. Když bude pít jen z prsa tak mi určitě zhubne. Nemá ani tři kila ještě.....

lastovenka
autor
23. kvě 2019

@leilinka1234 Já dávám prso tak 9X denně.jinak spí. Většinou vypije 30 ml a musím ještě 40 dokrmit UM. Jak se mám vyprdnout na UM když mi po kojení řve hlady. Hledá prso, cuca si prsty, otevírá pusinku...... Nevím prostě jak to udělat.....

bayt
23. kvě 2019

@lastovenka A kolik přibývá?

lastovenka
autor
23. kvě 2019

@bayt No při narození měla 2840,po propuštění 2600 a po dvou týdnech od narození 2860. A to se snažím kojit a dokrmuju asi tak 6X denně UM.když ji ho nedám tak se budu bát že zhubne

fandysek_1
23. kvě 2019

@lastovenka doporučuju obrátit se na laktacni poradkyni. Zkusit se víc rozkojit pokud o to stojíš a pak úplně odbourat UM. Pak bude mlíka dost a nebudeš ani muset budit.

bayt
23. kvě 2019

@lastovenka Tak nejsem odborník, ale to opravdu moc krásně nepřibírá. Ale s tím dokrmem se fakt točíte v začarovaným kruhu. Když it bude dítě jíst UM, tak ti nebude stimulovat prsa a mlíka bude méně a méně. Zkus Mamaligu - laktační poradkyně. Za to nic nedáš....

plumka88
23. kvě 2019

@lastovenka Nic si z toho nedělej, malý ma 4týdny a taky dokrmuji, dokud to půjde, tak budu castecne kojit!taky mi malý po kojeni plakal a prisla jsem si jako příšerná matka,co nedokáže nakrmit svoje dítě, ale uz jsem se s tim vyrovnala a nestresuje me to😉

plumka88
23. kvě 2019

@lastovenka každopádně dokud nezačne pribirat, tak bych behem dne budila co 3hod. a v noci po 6hod.maximálně, takhle mi to nastavila lékařka a zacali jsme pribirat

zelnahlava
23. kvě 2019

Já první měsíc budila. Malá ale krásně přibírá a mléka je a bylo dost, takže už nebudíme. V noci spinká tak 10hodin, ale dá si klidně i dvanáctku..ve dne baští tak po 2 hodinkách. Obvykle jiné tak 6x za den. Někdy i více a bohatě to stačí. Jestli si máte problém s nedostatkem mléka tak bych v noci alespoň odsávala a mimčo asi nechala spinkat, zvlášť jestli pěkně přibírá.

lastovenka
autor
23. kvě 2019

@bayt mne doktorka v pondělí řekla že přibrala hezky tak nevím☹ za týden a půl 260 g snad není tak špatný.......

bayt
23. kvě 2019

@lastovenka Pockej ale pokud ti Dr. rekla, ze pribira krasne, proc teda prikrmujes?? No ja nevim, kolik je u techto mrnat norma. Syn pribral za prvni dva tydny asi kilo...

lastovenka
autor
23. kvě 2019

@bayt Protože bez příkrmu by měl mlíka na přibírání malo. Podle váhy si že mě bere tak 20% potravy. Víc toho nevysaje. Proto mu pak musím dát příkrm protože z cca 20 ml mateřského mléka by nikdy nepřibral. Jinak kilo za dva týdny?to fakt? To je hrozně moc není?

valeri10
24. kvě 2019

@lastovenka to přibrala krásně. Po dvou týdnech od narození je na své porodni váze což je super. Měla jsem to tak u obou děti a doktorka nás vždy chválila, že přibiraji krásně.

adinka19
24. kvě 2019

@lastovenka Ahoj, ze me v noci urcite nebudit. Bud rada, ze se vyspis 🙂. Mne mala spala kolikrat od 7:00 - 1:00 / 3:00 a pak se vzbudila az rano na vstavani 🙂. Verim tomu, ze kdyby mela hlad, ozvala by se sama casteji. Prospivala a i ted ve stejnem rezimu (4mesice) prospiva paradne 🙂, tak zadny strach.

adinka19
24. kvě 2019

@lastovenka Ma doktorka tvrdi, ze v prvnich tydnech by melo mimco pribrat 200-250g, takze jste sikuly 🙂

bayt
24. kvě 2019

@lastovenka No jo, a taky mu to zůstalo. Je to šílený savec a otesánek :D Hele, na tu váhu bych se nespoléhala, opravdu ne....stresuje tebe, stresuje mimčo, nedá se určitě kolik by "mělo" dítě vypít atd. Pokaždý taky vypije jinak. Jestli ti přibírá v normě, opravdu se na nějaké UM vyprdni....

telicka
24. kvě 2019

Určitě bych nebudila miminko si řekne jak bude mít hlad. A nepřibírá ... každé miminko je jiné a jinak přibírá. Vůbec bych se toho nebála

saminomimino
26. kvě 2019

@lastovenka přibírá jednoznačně méne na to že je i na um i mm ,ale každý je individualita ,důležité je že přibírá

lastovenka
autor
26. kvě 2019

@saminomimino Doktorka mi řekla že přibíra pěkně......... Tak teda nevím no☹ Je fakt že když nechce jist tak ji to necpu,ale jinak myslím že na to že nemá ani tři kila papá dost......

puhelin
27. kvě 2019

Nebudit, nedokrmovat. Miminko si vezme, kolik potrebuje. Ted si od tebe bere malo, protoze je napucle umelym. Kolik si vezme, tolik se ti vytvori - proto se ti tvori malo.

lastovenka
autor
27. kvě 2019

@puhelin Já mám doma váhu a vážím ji před a po krmení a ona mi vypije průměrné 20ml. To ji fakt nemám dokrmit?