Ahoj holky, mamky prosím vás o pomoc, už jsem fakt zoufala...
mám syna, je mu 15 měsíců a tak posledních 14 dní má záchvaty pláče...
Nejdřív to bylo tak jednou za 3 dny, ale ted je to kazdou noc... trvá to i 2 hodky, malej place a place a neda se zastavit... Nejdrív pomáhalo mlíčko, ale ted uz nic.
Zkoušela jsem snad vsechno... Mluvim na nej, šeptám mu do ouška, svítim i nesvítim, dávám mu napít, nechavala jsem ho i vyplakat, že se třeba sam unavi a usne, ale bohuzel ne...
rano je uplne normalni a pres den zlatej, ale v noci to na nej zase prijde... Někdy je to v 11, jindy ve 3 rano.
Prosím napište mi nějakou radu co s tim...
Mohou to být noční děsy, když pláče a nevnímá. U takhle malých dětí se doporučuje upravit denní režim, dopřát hodně odpočinku, nepřetěžovat více podněty (třeba když je návštěva, už nejít odpoledne do herny apod.). Poraď se s lékařem, u dcerky to bylo na dlouho,a částečně s homeopatiky. V podstatě dozrává nervová soustava a to vyvolává tyto stavy.
@lv nocni desy maji na svedomi i takto dlouhy plac? 😱. To je hrozne. ☹
Myslim,ze to spustily zoubky. Vyrostly mu stolicky,ale kdyz uz je ma venku a ty stavy pretrvavaji tak uz fakt nevim co to muze byt. Dneska plakal i odpoledne. Uz nema chudacek ani hlas,jak ho ma vyplakanej...
@verkabar co zkusit bachovy esence? Chudacek 😢. Je mi lito jeho i tebe. Spinka s tebou?
Nebyl teď nemocný? Na nějakém vyšetření, na hlídání? Nekoukáte před ním na nějaké akční filmy?
@panickatlamicka Jj, právě noční děsy...je to pak uspávání nejmíň na hodinu...alespoň u nás...
@verkabar Pokud jsou to děsy, tak u nás pomáhá vzít si malou do postele. Pak ještě zlobí zuby a to teda bohužel pomáhá pouze a jen Nurofen 😒
A nejsou to jen prdíky? Moje dcera měla svoji hodinu a tu prostě prořvala a to každý den.
Ja s nim spim v pokojiku,manzel chrape... a myslim,ze na prdiky uz je velikej,ne? Zkousela jsem i si ho vzit do postele,nepomaha nic... fakt jsem bezradna ☹
@verkabar nemohly by to být noční můry? Jestli nabere hned od začátku na plný otáčky mohlo by to být ono....naše malá to mívá taky a jediné co zabírá je pevně zavinout ne obejmout nechce kontakt ale vezmu velkou plenku a zamotam ji do toho ona se uklidní a usne....
@monikagurthova dekuji za radu 😉 hned dneska zkusim... malej taky prave nechce kontakt,tak zkusim zabalit do deky...
Tak já myslím, že i dospělé trápí bolení břicha. Akorát, že ti to umí říct a vzít si na to patřičné prášky. Nevím, zkusila bych espumisan a pokud ani to nezabere, tak zřejmě noční můry ,strach ze tmy apod.
@verkabar a ještě jedna věc, když začne je úplně vzhůru? Nebo je spíš v polospánku?
@monikagurthova je vzhuru,stoji na postylce a rve a rve. Ja furt doufam,ze to patri k tem zubum,ze to snad brzo prejde,ale je to fakt ocistec...
@verkabar tak to je možné že zuby....ale zkus to za to nic nedáš. nezkoušela jsi třeba homeo na ty zuby?
@monikagurthova tak my od malicka bojujem se zubama... polazdy kdyz mu rostou je protivnej a spatne spi,ale tohle se mi jeste nestalo... nejhorsi je,ze fakt nevim co s nim... zkusim zabalit do deky a uvidim...
jestli mu rostou stoličky nebo špičáky, mohlo by to být tím, ty jsou největší peklo....
@bielamacka Je to peklo
@urtica no já mám ještě v paměti svůj poslední zub moudrosti.... když mi rostl, měla jsem horečky, zánět v dásni a pusu jsem mohla otevřít tak na prst.... spát v noci se nedalo - vždycky jsem spolkla dva ibalginy, usnula na dvě hodiny a tak dokolečka.... vyrostl zdravý, ale ten týden, kdy rostl, byl jeden z nejhorších týdnů, co v životě pamatuju 😀
@bielamacka Jj, chápu - mně museli proříznout dáseň, aby se ty potvory dostaly ven, s osmičkama je radost. Ale člověk už aspoň ví, co se děje, že to přejde apod. - mojí dvacetiměsíční holčičce leze pět stoliček najednou a nevysvětlím jí to. Teď už je několik nocí na Nurofenu a nevím si rady, jak jinak to řešit - aby se trochu vyspala (a my s ní). Přes den střídá plačtivé výbuchy se vzteklými...je z toho chudák úplně vyřízená (a my též🙂 ).
Můžou to být i ty prdíky, mám o měsíc staršího syna a taky teď ječel že jsme nevěděli co s ním a pak jsem mu zacvičila nožičkama a byli jsme doma. A nebo jak teď u nás zuby. Ale u nás je to teda tak že usne, za pár minut ječí, napije se, usne za chvilku zas ječí, pomůže dudlík a usne a za chvíli za ječí...poslední noci pomohla chamomilla vulgaris, 5 kuliček rozpustit v trošičce vody v něčem skleněným nebo plastovým (kov homeo neutralizuje). Za celou noc se vzbudil 1x. Pomáhá na zuby a prý i na noční děsy a hysterický záchvaty (to už jsme taky zažili, 3 hodiny v kuse řevu a nemohli jsme nic, nic nezabíralo)
@urtica naší pomáhalo, když jsme si ji vzali k sobě do postele.... a přes den to člověk musí prostě nějak zvládnout 😀
U nás to byly takové záchvaty, že malá dokonce i ve spaní kopala vzteky. Nemohla jsem jí vůbec chytit do náruče a utěšit. Mlíko ani čaj nechtěla. Pak mi jedna mamina poradila ze své zkušenosti, že odešla pryč.
Malá to měla fakt často, takže hned ten den, jak to zase vypuklo a byla vztekací, tak jsem ji probudila a řekla, že až ji to přejde, tak ať dojde do kuchyně za mnou. Taky to bylo kolem roku a půl. No za pět minut hvězda nakráčela s úsměvem. To jsem ji rovnou přebalila, dala napít a spalo se dál.
zuby? Píšete, že vyrostli - nám rostlo 6 najednou a během růstu si přidali další > 3-4 měsíce to bylo strašné. nevím jak stoličky ale njhorší bylo když lezli špičáky, ale byli přořínuté, ale než vyrostli celé tak byl protiva až k nevydržení (i pláč...)
@sisinka74 jo, to u nás obecně pomáhá na záchvaty vzteku a zlobení v posteli - jdu pryč a řeknu jí, že až se uklidní, ať přijde - a za chvilku jde a přesně - tlemí se jako by nic 😀 případně vytuhne 😀
@bielamacka zvláštní je, že takhle jsem to udělala 3x po sobě a už více, jak 4 měsíce to nebylo.
Přes den, to fakt neřeším. Zkouší, co vydržím. Lehne na zem a vzteká se. Překročím ji a jdu dál......takže to už taky bývá stále méně častěji. Horší je to v obchodě, to je na ostudu, ale řeším to stejně. Jinak bych zbláznila.
No naše je malá štítivka, tu od válení se po zemi na veřejných místech odrazuje možnost, že by se ušpinila 😀
Neco to muselo spustit. Hledej nejdriv pricinu, to ti pomuze k reseni.