13měsíční syn se budí každou noc s vřeštěním, křičením

eldrag
1. srp 2014

maminky jdu s prosbou o pomoc, radu nebo řešení. Dnešní nocí už přetekl můj pohár unosnosti. Synovi je skoro 13 měsíců a je to tak půl roku, co se budí s vřeštěním, křičením nebo jen takovým pobrekáváním každou "KAŽDOU" noc. Občas chce napít, občas ho můžou bolet zuby, občas může mít problém s bříškem, ale každou noc? někdy se probudí ve 2 jako že je vyspalý a tak hodinu je vzhůru než zase usne. Spát chodil donedávna mezi 6-7 a vydržel do 5-7h. Poslední měsíc chodí mezi 7-9 a vstává mezi 4-7h. Já už jsem opravdu na konci sil a zásob energie ani jedna klidná noc za poslední rok a půl....

hojda
1. srp 2014

A to tu hodinu křičí? Je při vědomí, nebo ti připadá, že tě nevnímá? Někdy mají děti takové oční můry. Případně nějak upravit režim spánku, chodí i odpoledne?

lv
1. srp 2014

Kdyby to bylo tak 2h po usnuti, mohly by to byt noční děsy.. Pokud je to dal, tak holt ma lehký spaní, sevře spala holka celou noc az od 3let, do ty doby se k ni muselo v stávat jak k miminu několikrát za noc..

eldrag
autor
1. srp 2014

tu hodinu bývá uplně vzhůru, křičí už z polospánku někdy ze spánku... noční můry jsem také přemýšlela, ale každý den snad ne... dopoledne spí 1-2h a odpoledne také.

tkanicka
1. srp 2014

Nám takhle dcera ječela od toho půl roku do asi dvou let. Nejspíš nějaké noční můry nebo co. Nejdřív jsme to přisuzovali zubům, bříšku, ale to by nebylo každou noc (nebo minimálně 6x do týdne) Ječela úplně neskutečně a přestala, když se úplně probrala (ale vzbudit cíleně ji nešlo) nebo prostě zničehonic přestala a spala klidně dál. Většinou se napila. Já z toho byla ze začátku úplně vyřízená, hlavně když všichni říkali, že kvůli vodě se děti v noci nebudí a to byla k tomu řevu se právě ještě třeba i 5x a víckrát vzbudit, že chce pít. Říkali jsme tomu vyřvávací hodinka, měla ji vlastně už od narození, ale ze začátku si to vybírala těsně před spaním a pak to přesunula do noci.

romantika
1. srp 2014

nepotesim vas první mi nespala do 4 lel. Ve cvtyrech pochopila ze spani není zatrest, ale se spani breci, mluvi budi se porad. druhy byl do pul roka ok, od te doby to same. nicmene je to normalni jestli ho něco trapi. cili trapi a jako většina mamin, proste musite cekat a cekat a zkouset a zkouset. nekdy pomuze nespat s nim, deti vas citi a vic si stezuji. ale tech spavých je stejne malo.
Jinak mladsi trpěla na nocni desy. to je dopst rozdil. V tom okamziku je nutne dite opravdu probudit,. a to obvykle slo jen na svetle. V tomhle stavu se chovaji jak vzbuzene, ale jsou v tranzu a jeci a mají takove jakoby zachvaty strachu. Probudit je probudit poznate jen když vam nejak srozumitelne odpovidaji. Takze klasika ve 2 nocni murta, 2 hodiny hrania opet do postele. Není to jednoduche. povazuji to za nepříjemnou část materstvi a kdo to nezna musí byt blazeny.
Ted malého v noci uplacim flaskou, prsem porad dokola a vypozorovala jsem ze klidneji spi, když tam nejsem.

eldrag
autor
1. srp 2014

@tkanicka to vypadá podobně tomu našemu... xkrát za noc se proste takhle chova a ja vstavam. :(

romantika
1. srp 2014

nocni mury mohou byt každý den, ale obvykle jen urcite obdobi, třeba mesic a tak. můžete zkusit sirup homeopaticky sedalia, nam nezabral, ale třeba pomuze.

eldrag
autor
1. srp 2014

@romantika ano občas mám pocit, že čeká na šustnutí deky aby se mohl probudit a začit se dožadovat. Problem je možná i v tom, že jsem s ním opravdu nonstop (hlidani z rodiny není možné) a partner se občas snaží, ale neni to na odpočinutí si.
Pokud ho ale zvednu z postýlky už mě nepustí, a brečí o to víc.. bohužel spaní ve velké posteli u nás nikdy nefungovalo, my v ní totiž řádíme a hrajeme si. Takže spaní se povedlo jen 2x když byl opravdu nemocný :(

eldrag
autor
1. srp 2014

já bych to asi normálně ani neřešila, jenže jsem vždy trpěla na únavy (kdo mívá migreny určitě ty stavy zná) a začínám mít kvůli únavě opravdu zdravotní potíže. Nechci být unavená strhaná napruzelá matka... jenže kvuli takovému spánku se to nezlepší. Dr. mi řekl jen že to je normální že se s dítětem už nevyspím, ale když se mi klepou ruce a mám stavy, kdy usinam ve stoje, záchvaty pálení žáhy při prudkém probuzení atd... :( ach jo...

tkanicka
1. srp 2014

@eldrag nám řvala jednou za noc, to ostatní bylo normální brekot. Ten totální řev pominul kolem roka a pů, to už si přesně nepamatuju. Kolem dvou let už občas spala celou noc a hlavně byly noci, kdy jsme k ní museli třeba jen jednou. No vím, jak se cítíš, když bylo malé 14 měsíců, tak jsem otěhotněla, přes den vyřízená, protože se pořád běhalo a chodilo a večer ani pořádný spánek, spala jsem s ní dvě hodiny přes poledne, to byl nejklidnější spánek.
A taky přesně jak píšeš, stačilo aby šustla deka a už měla oči dokořán, ale přitom jinak spala jak pařez

eldrag
autor
1. srp 2014

@tkanicka občas když se podaří chodím spát s ním přes den, ale to je tak hodinka, někdy usnu na koberci, aby se náhodou nevzbudil když vejdu do pokoje....přes den je docela hodný... nechá mě i udělat nějakou práci (třeba blabolit na MK) 🙂

astra11
1. srp 2014

@eldrag : Já tě mohu jen "potěšit", že mám podobnou situaci, i když se snad nejedná zatím o děsy, protože mám teprve novorozence, měsíčního, ale v noci taky trpím...zapojuju už partnera, abych se mohla chvíli vyspat. Malý jak ho nakojím a položím do postýlky, začne chrčet a kýchat a pak řvát než usne a opakovaně řve, dokud se prostě nenastane nějaká šťastná konstelace a usne. Prdíky? Jenomže nepomáhá na ně nic, takže zase jsme plonkový....Pak jeví taky často známky toho, že chce prostě cítit tělesný kontakt a je na něj dost fixovaný, což sice chápu, ale nejde to akceptovat pořád a navíc nejde spát s dítětem přicuclým pořád na těle....Takže taky nic moc...Takže já jsem ve výsledku ztahaná, začínám fungovat někdy až v poledne když dospávám nebo někdy nedospávám, protože mám ještě jednu dceru které se chci věnovat, ovšem v reálu to moc nejde když jsem k.o.
Ze zdravotních problémů si taky začínám trochu dělat starosti, protože jak se pořád budím když on začne vřískat a do toho kojím a jsem jak na tobogánu, tak je mi na zvracení a jsem tak zesláblá, že mám spíš špatnou náladu hraničící s depresí, že nic nebudu schopná dělat nebo mi přitom bude špatně. Hmm.

romantika
1. srp 2014

@eldrag no vidíte je to mozne, ja to mam stejne. obe deti mam od narozeni na krku. za 4 roky jsem ještě nebyla jediny den sama. babicky nic, manzel za horama, nebo chodi v deset z práce. mozna je to nejaky neklid z tohodle. ze maj v realu mozna maminky plne zuby 🙂)))) no ja bych je s radosti dala na chvili nekomu, zel není kdo. a se starsi se takhle mrcasime ve dvou uz 4 roky, do skolky ji nevzali. jediny posun byl az kolem tretiho roku kdy zacala chapat a ted ve ctyrech kdy se snazi pochopit i maminku a nemame mne za tu co ji porad nuti spat a něco delat. tak se drzte.mit peníze tak zkusim fakt nejakou pani na hlidani, jen pro to aby deti vedeli ze existuje i někdo jiny nez maminka.

eldrag
autor
1. srp 2014

@astra11 :( právě kvuli tomuhle zvažuji zda vůbec druhé dítě dám v nejbližších pěti letech :( všichni mi říkaj jak si stěžuju, že před 50 lety to bylo o dost těžší. Jenže co si pamatuju tak moje babička říkala jak jezdila pomáhat každý týden 3x ... děda mě vodil do školy a ze školy, chodil se mnou ven abych nemusela do družiny, brali si mě na víkendy... prostě pomáhaly, ale dneska? prarodiče pracují... a nebo jsou natolik zničení dobou, že mají sami co dělat se sebou.

eldrag
autor
1. srp 2014

@romantika ach jo...

jancip
1. srp 2014

@eldrag Možná má už spánku hodně, proto se budí tak brzy. Kolem 8 měsíců se syn budil taky se řvaním, pomohlo přemístění do velké postele, ale to píšeš, že nejde. V noci se ještě taky budí, ale není to už s pláčem a kolikrát o tom ani nevím...nahmatá mě a spí dál. Kdybych tam nebyla, tak spustí řev.

eldrag
autor
1. srp 2014

@jancip pokud se budí ráno, tak se budí se smíchem, hodí po mě dudlík a chce si hrát, to už je jasný budíček... ale v noci to je jak v nějakém hororru... možná je to také tím, že tu už 4měsíce běží nonstop rekontrukce paneláku takže přes den pořád bouchání a vrtání... v noci je ticho... nevím už mě nic dalšího nenapadá...

anushka111
1. srp 2014

Tohle není nic neobvyklého,kde brát sílu nevím,ale u nás se to začalo zklidňovat až po třetím roce, a to je vaše dítko oproti naší dceři ještě spáč. Zkrátka spát kdykoli to jde (já pak byla ochotná spát i třeba jen 5, či 10 minut, když někdo hlídal 😀 )

kacikaci
1. srp 2014

co zkusit dát ho spát jen jednou denně? zvládl by to vydržet do večera? třeba by potom byl unavenější a spal by lépe? a nebo mě ještě napadá společné spaní s Vámi, třeba chce být fakt ještě víc u Tebe, chce cítit Tvoji blízkost, nebo zkusit nějaké noční světýlko, třeba se bojí tmy? může to být cokoli
@eldrag

jancip
1. srp 2014

@eldrag Ráno se taky budil se smíchem, ale v noci se řvaním..těžko říci, co v tom je.

eldrag
autor
1. srp 2014

@kacikaci jakmile si ho vezmu do postele i v polospanku tak si sedne zacne se řechtat a lítat po posteli, brát mi draka na spaní a lítá jak pometlo, zkoumá tátovy pihy (jako by bylo ráno) 😉 včera vynechal dopolední spánek...ale po obede spal 2,5 hod. a večer už byl protiva padal unaveny byl až ppřetažený už v 6 usínání bylo ještě horší :( se světýlkem to vyzkoušíme...

kacikaci
1. srp 2014

@eldrag to mě mrzí, že to máte takhle šílený, ještě mě napadá co nějaká hrací hračka s příjemnou melodií? nemohla by ho zklidnit? mě to u dvojčat funguje, když začnou kňourat ze spaní, tak pustím, pohladím a zklidní je to a spí dál tak, že se neproberou
nebo vlastní pokoj? nemůžete ho třeba rušit Vy? dcera to taky tak měla, rušili jsme jí, spala špatně, pak se přestěhovala do vl. pokojíčku a hle, najednou spala celou noc, jo a taky jí pomohla výměna postýlky na velkou postel

granda
1. srp 2014

u nas to je také,, zkusím přesunout do pokoje...

eldrag
autor
1. srp 2014

@kacikaci hudební hračky nesnáší... bohužel nemůže mít vlastní pokojik dispozice bytu to nedovolí (což snad během jednoho roku vyřešíme větším bytem). Velká postel se nám také nevejde a asi by z ní i padal... to nevím... když spíme mimo domov je to ještě horší... to vříská třeba do 10 než usne (většinou únavou v náručí), a pak se v noci budí standardně. Usínáčci ani oblíbená hračka nepomáhá ...

kacenka1111
1. srp 2014

Tak tohle mame taky, plus 6x za noc na flasku, vypije tak 1-1,5l a 3-4x za noc procurany pyzamo. Taky uz padam na pusu. Pak jsem protivna a mam silu tak akorat prezit. Hodne pomaha spat s ni, coz mi za chvilku stejne skonci ( cekame druhe ). Vcera ve 23 presne se posadila a sputila. Jak kdyby ji na noze brali. Pomohlo az po pul hodine otevrit okno a povidat o ptackovi, ze se diva a kdesi cosi, do deseti minut chraopala, ukazovala mu, ja se ma lehnout a spinkat😀 Predtim zadny hlazeni, chovani, nevim co jeste, nic nepomohlo. Spi s nami, i kdyz mam prirazenou postylku bez bocnice u postele, stejne chrni u nas. To piti ma asi od roka ( jsou ji dva ), ty nocni zachvaty ma cca dva az tri tydny ( muzou to byt ty nocni mury ).

kacikaci
1. srp 2014

@eldrag ufffff, tak víc neporadím, jen popřeju mnoho sil a trpělivosti, snad ho to brzy přejde a ty se vyspíš

eldrag
autor
1. srp 2014

@kacikaci děkuji, vyzkouším co se tu psalo a uvidíme zda bude nějaký pokror... ted už je to lepší... snad po obede hodime společnou hodinku spani... 😔

martula02
1. srp 2014

Ty pises o mym malym? 😀 je to hruza. U nas to je asi takhle. Kolem sedme rano vstavame. Pak si hraje,ji, spat jde cca v 9 na hodinu. Pak usina kolem 12 na hodinu, hodinu a pul. Nekdy je dalsi spani odpoledne, ale to tak max 20 minut. V 21hod dostane najist a usne. V 23 budicek a celou noc se pak budi po 20 minutach se rvem, porad sebou sije, hazi, cestuje.Kdyz ho vzbudim, tak si vydrzi i dve hodiny hrat. Klid nastava rano kolem pate. Ale spi jen do sedmi. Uz jsem taky z toho hotova. Prejde to? Co mam jeste vyzkouset?

astra11
1. srp 2014

@eldrag : Zareaguji ted jen na to jestli druhé dítě v násled. pěti letech. Všechno má pro a proti, např. mít menší nebo větší rozestup mezi dětmi. Já ted u své sedmileté dcery narážím na to, že když jsou s miminkem problémy, dovede mi na to říct něco nepříjemného už jakoby dost vyspělá holčička, protože je dost inteligentní , ale zároveň vidí, že je bohužel v nevýhodném postavení vůči miminku ač se snažím aby nebyla....a někdy řekne tak upřímně tvrdé komentáře, že si řeknu, škoda, že se mi nepovedlo aby byla mladší když by dostala sourozence. S mladšími dětmi je zase víc práce naráz, starší se o sebe už umí trochu postarat, víc se zabavit atd...Takže záleží na tom, co víc by ti sedlo .....jestli se to ovšem dá takhle naplánovat, život je rozmanitější než aby se vše dalo striktně plánovat....

eldrag
autor
1. srp 2014

@martula02 na jednu stranu jsem ráda, že v tom nejsem sama, na druhou stranu je mi líto, že v tom nejsem sama :D

@astra11 nikdy se to nedá naplánovat, ale děkuji za příspěvek... já bych jen nerada aby to odnesly děti, partnerství a v poslední řadě moje zdraví 😅