Maminky,
Dokdy jste promazavaly holčičkam prcku olejíčkem,
Aby se předešlo srustum?
Diky
Některé jsou na srůsty náchylnější než jiné. Já ji dceři nikdy nemazala ani jí tam nic neroztahovala a je v pohodě, neměla nikdy problém.
Nikdy jsem ničím nemazala.
Já to ani nikdy nekontrolovala. To, že může srůst jsem se dočetla až tady.
Mam dve holky. Obe jsem mazala od narozeni olejickem a roztahovala. Mam v okoli srusty a to fakt nechces. Je to to nejmensi co muzes pro ni udelat.
Nemazat 🤦🏻♀️
Nikdy som nemazala ani babičky mi o tom nič nepovedali takže predpokladám ze ani oni to nerobili a ani Dr nikdy to nespomenula
@hezz17 proč?
@soptinda od narození obě dcery večer po koupání. Mazala jsem dětským olejickem, dát na štětičku a lehce maznout mezi pysky. Obě holky srusty neměly. Však to nedáváš nikam dovnitř. Je to jen prevence srůstů.
A pokud už je takhle starší, tak jí to tam dole opatrně aspoň ob den zkontroluj třeba ve vaně. Ty srůsty pak nestojí za to.
Nikdy, naopak mi už v porodnici říkali, ze se tam nic mazat nemá.
@krisstina93
Mě naopak v porodnici říkali, že 1x denně promazat. A pak si vyber🤦♀️😁
@hezz17 já jsem odpověděla jen na dotaz. To, že s tím nesouhlasíš nebo máš jiný názor, tak to je jen tvoje věc. A nemusíš mi to tady vyvracet nebo se s každým za každou cenu hádat a tak dávat najevo svou pravdu. Každý má jiné zkušenosti, ale to přece neznamená, že svou pravdu bude vnucovat ostatním.
Já teda nemažu, ale kontroluju to furt. Každý den ve vaně, i jsem tu starší učila, aby si to trošku “roztahovala” a povídaly jsme si o tom proč. Kamaráda byla s dcerou na chirurgickém rozříznutí, měla to holčička fakt hodně. 🤦🏻♀️ A pak se jí to stejně znovu vrátilo. 🤦🏻♀️
Prvni rok a jen u starsi dceri, koupila jsem prirodni saloos olej. Nektere holcicky na to trpi vic, nektere mene, nektere vubec. Nekomu to reknou jiz v porodnici, nekomu az u pediatra, nekomu vubec.
Je to uplne stejne, jako to, ze nektere zeny otehotni jen co se otrou o trenky, jinym to trva dele a nekterym to nejde vubec.
Dceři jsou tři a cca dvakrát týdně mázneme kokosovým olejem, kontroluju/roztahuju ale každý den... v 10 měsících jsme musely na gyndu na chirurgické rozrušení srůstů a holt na to trpí, jakmile pár dní zanedbáme, začne jí to srůstat zase 👎 ... v porodnici radili roztahovat a mazat olejíčkem, doktor na gyndě říkal nemazat, jen roztahovat... dokud byla na plenkách, bylo to celkem v pohodě, byla zvyklá, že jí tam sahám (a přesto, že jsem kontrolovala, tak ke srůstům došlo)... poslední rok je to ale někdy boj, nechce si tam nechat sáhnout a musíme na to jít formou hry, i ten kokosáč si maže jakože sama... a představa, že to budem řešit do nějakých 7 let... 🙄 Máme kolem sebe více holčiček, u kamarádek, neteře... nikdo nic takového neřešil, ani nekontroloval a neměly holčičky žádné problémy...
Dcera mela synechii v roce a pul. Od te doby jsem kazdy den mazala, nastesti se to uz nevratilo. Ted je ji pet a tak jednou tydne jen zkontroluji.
Mladší dcera má necelých 6 a synechii jsem u ní řešila minulý týden, trpí na to od miminka a i teď v necelých 6 letech musím pečlivě promazávat. Pokud pár dní vynechám, začne to srůstat.
@soptinda vůbec nebuď, prý je to snad i podmíněno geneticky, že prostě někdo s tím bojuje, ať děláš cokoli, někdo zas vůbec...jinak pokud je to lehčí forma, prý to může udělat i pediatr
@fifinka2020 a vy jste byli na rozruseni na gynde?
@soptinda nikdy jsem nemazala a ani mi nikdo neříkal, že mazat mám. V porodnici mi říkali, že to mám po každém mytí/při sušení roztahovat a kontrolovat. Nic víc.