Holčičky a promazávání olejíčkem. Do kdy, aby nedošlo k srůstům?

soptinda
16. únor 2024

Maminky,
Dokdy jste promazavaly holčičkam prcku olejíčkem,
Aby se předešlo srustum?
Diky

leilinka1234
16. únor 2024

@soptinda nikdy jsem nemazala a ani mi nikdo neříkal, že mazat mám. V porodnici mi říkali, že to mám po každém mytí/při sušení roztahovat a kontrolovat. Nic víc.

gruyerre
16. únor 2024

@soptinda žádné kosmetické přípravky na miminko jsem zbytečně nepoužívala

nat
16. únor 2024

@soptinda take slysim toto prvne,nase detska lekarka nas nikdy na toto neupozornila 🙂

ultradotty
16. únor 2024

Některé jsou na srůsty náchylnější než jiné. Já ji dceři nikdy nemazala ani jí tam nic neroztahovala a je v pohodě, neměla nikdy problém.

holubinka
16. únor 2024

Nikdy jsem ničím nemazala.

te_reza
16. únor 2024

Já to ani nikdy nekontrolovala. To, že může srůst jsem se dočetla až tady.

kakba
16. únor 2024

Mam dve holky. Obe jsem mazala od narozeni olejickem a roztahovala. Mam v okoli srusty a to fakt nechces. Je to to nejmensi co muzes pro ni udelat.

soptinda
autor
16. únor 2024

@kakba a do kolika let cca

xnikax1
16. únor 2024

@soptinda Já taky mazala, jak dlouho nevím.. Asi tak do 2 dokud měla plenu. Ale kontroluju do dneška a to jí je 7.

kakba
16. únor 2024

@soptinda minimalne 1.rok urcite.

soptinda
autor
16. únor 2024

@kakba právě naše má 2.5 roku a už nechce spolupracovat 🫣 doteď jsme mazali každý den

hezz17
16. únor 2024

Nemazat 🤦🏻‍♀️

gdpr
16. únor 2024

Nikdy som nemazala ani babičky mi o tom nič nepovedali takže predpokladám ze ani oni to nerobili a ani Dr nikdy to nespomenula

junomcgaff
16. únor 2024

@hezz17 proč?

palja
17. únor 2024

@soptinda od narození obě dcery večer po koupání. Mazala jsem dětským olejickem, dát na štětičku a lehce maznout mezi pysky. Obě holky srusty neměly. Však to nedáváš nikam dovnitř. Je to jen prevence srůstů.
A pokud už je takhle starší, tak jí to tam dole opatrně aspoň ob den zkontroluj třeba ve vaně. Ty srůsty pak nestojí za to.

meyryen
17. únor 2024

@soptinda já řešila srusty teď v 5 letech...má se kontrolovat do 7 let

krisstina93
17. únor 2024

Nikdy, naopak mi už v porodnici říkali, ze se tam nic mazat nemá.

luhana
17. únor 2024

@krisstina93
Mě naopak v porodnici říkali, že 1x denně promazat. A pak si vyber🤦‍♀️😁

soptinda
autor
17. únor 2024

@luhana právě...každý jinak

luhana
17. únor 2024

@soptinda
Však ji to nemažu nikam dovnitř, určitě jí tím neublížím. Navíc popř. odstarním nečistoty. Budu se držet toho, co mi řekli v porodnici.

hezz17
17. únor 2024

@palja mazes mezi labia, tam to srusta. Tzn ze do pochvy se to dostane snadno.
Nekdo na srusty trpi, nekdo ne.

palja
17. únor 2024

@hezz17 já jsem odpověděla jen na dotaz. To, že s tím nesouhlasíš nebo máš jiný názor, tak to je jen tvoje věc. A nemusíš mi to tady vyvracet nebo se s každým za každou cenu hádat a tak dávat najevo svou pravdu. Každý má jiné zkušenosti, ale to přece neznamená, že svou pravdu bude vnucovat ostatním.

teate
17. únor 2024

Já teda nemažu, ale kontroluju to furt. Každý den ve vaně, i jsem tu starší učila, aby si to trošku “roztahovala” a povídaly jsme si o tom proč. Kamaráda byla s dcerou na chirurgickém rozříznutí, měla to holčička fakt hodně. 🤦🏻‍♀️ A pak se jí to stejně znovu vrátilo. 🤦🏻‍♀️

jelenice_zavodnice
17. únor 2024

Prvni rok a jen u starsi dceri, koupila jsem prirodni saloos olej. Nektere holcicky na to trpi vic, nektere mene, nektere vubec. Nekomu to reknou jiz v porodnici, nekomu az u pediatra, nekomu vubec.
Je to uplne stejne, jako to, ze nektere zeny otehotni jen co se otrou o trenky, jinym to trva dele a nekterym to nejde vubec.

zuzickan
19. únor 2024

Dceři jsou tři a cca dvakrát týdně mázneme kokosovým olejem, kontroluju/roztahuju ale každý den... v 10 měsících jsme musely na gyndu na chirurgické rozrušení srůstů a holt na to trpí, jakmile pár dní zanedbáme, začne jí to srůstat zase 👎 ... v porodnici radili roztahovat a mazat olejíčkem, doktor na gyndě říkal nemazat, jen roztahovat... dokud byla na plenkách, bylo to celkem v pohodě, byla zvyklá, že jí tam sahám (a přesto, že jsem kontrolovala, tak ke srůstům došlo)... poslední rok je to ale někdy boj, nechce si tam nechat sáhnout a musíme na to jít formou hry, i ten kokosáč si maže jakože sama... a představa, že to budem řešit do nějakých 7 let... 🙄 Máme kolem sebe více holčiček, u kamarádek, neteře... nikdo nic takového neřešil, ani nekontroloval a neměly holčičky žádné problémy...

ravien
19. únor 2024

Dcera mela synechii v roce a pul. Od te doby jsem kazdy den mazala, nastesti se to uz nevratilo. Ted je ji pet a tak jednou tydne jen zkontroluji.

bbn
20. únor 2024

Mladší dcera má necelých 6 a synechii jsem u ní řešila minulý týden, trpí na to od miminka a i teď v necelých 6 letech musím pečlivě promazávat. Pokud pár dní vynechám, začne to srůstat.

soptinda
autor
8. lis 2024

@bbn můžu se zeptat jak jste to vyřešili? Na gynde? My to právě teď řešíme. I když jsme mazaly, máme je. Tak jsem z toho hrozně špatná

fifinka2020
8. lis 2024

@soptinda vůbec nebuď, prý je to snad i podmíněno geneticky, že prostě někdo s tím bojuje, ať děláš cokoli, někdo zas vůbec...jinak pokud je to lehčí forma, prý to může udělat i pediatr

soptinda
autor
8. lis 2024

@fifinka2020 a vy jste byli na rozruseni na gynde?