Ahoj, Dobrý den, mám na Vás holky dotaz. Mám doma holčičku 2,5m Babička s tatínkovo strany by nejradši dceru vídala každý den, už mi i říkala, že si koupila postýlku a doufá, že tam bude co nejdřív spát, každé ráno píše jak se holčička vyspala a večer jestli je připravena ke spánku🤦🏻♀️🤷🏻♀️ ...Už 3 krát byla už dcera u ní doma na hlídání jednou kvůli nemoci (moji) asi 7 hodin a další taky nějak tak, byli jsme nakoupit v primarku a nechtěla jsem ji v téhle době a takhle malou vláčet sebou ... Jenže .. včera mi napsala, že když bude zima tak už si ji nebude brát na procházky ale k sobě domů (bydlí asi 30km od nás) třeba jeden den o víkendu na od 10 do 17 takhle mi to sama napsala. Já s tím tedy vůbec nesouhlasím necítím to tak, ani nechci. Jak to mate vy ? A jak ji mám slušně říct, že ne ? 🤷🏻♀️ Navíc prostě popadnec malou a chce s ni být pořad sama ... argumentuje tím, ať jsme s přítelem taky spolu... Když už musí být u nás, tak tam chce být sama my ať se jdeme projít nebo nakoupit ...Pořád mi něco určuje ditktuje... Dřív měla malou 3krat týdně, po téhle zkušenosti jsme se domluvily, že zatím 1krat týdne na 3hodiny... Vydrželo ji to asi měsíc a teď mi opět diktuje kdy a jak často si ji vezme... Kdy jste vy dávali děti k babi na hlídání... Já už jsem zoufalá z toho
Malá byla poprvé hlídaná přes noc ve 3 měsících. Pak sem tam o víkendu. Proste sem ji normálně dávala babičce, když jsem potřebovala nebo chtela.
Dcera je úplně v pohodě a je samostatnější typ. Dokonce jsme bez ni byli i téměř týden na dovolené.
Je to o tom jak se citis ty..
@michaela666 Moc často to nedělám to nakupování teda spíš vůbec ale potřebovala věci na zimu 😊
A navíc, že jsem ji tam v nutnosti dala jsem myslela dobře ... spíš mi ale vadí jak si všechno určuje ona. Ano kvůli tomu by mi postýlka nevadila ale ona si ji koupila vyloženě na spaní... Ona nechce aby jsme tam s přítelem chodili chce mít dcera sama ...
jak rict ne? jednoduse: NE. hlidani je fajn, ale u takhle maleho mimca funguji tvoje hormony a chapu ze s ni chces byt a nedavat tak casto a na tak dlouho pryc... asi teda nekojis predpokladam?
A prostě to cítím tak, že jsem doma kvůli tomu, že mám miminko a nepotřebuji ji dávat zatím nikomu na hlídání a rozhodně ne jednou týdně na jeden den 🤷🏻♀️
@annacb S díky bych ji odmítla, že toho využijete pokud bude potřeba a řekla jí přesně to co píšeš teď v posledním příspěvku.
Neexistuje. Tak malé dítě bych nepustila z ruky. Tchýni řekni, že k ní malou dávat nebudeš a basta fidli.
Neni ani přirozené tak malé dítě dávat na delší dobu od sebe! Kojiš aspoň? Že by ses na to mohla odvolávat? Co přítel, je schopný se tě zastat?!
Já si nedovedu představit, že takhle malý mimino dám na hlídání víc než na couračku s kočárem nebo že musím k doktoru. Ale každý to má jinak. Nicméně pokud ti to vadí, tak ji to normálně řekni třeba se slovy, až bude větší.
Ahoj, je to hodně na Tobě jak to cítíš. Ve 2,5 měsících je ještě malá, s tím bych možná také měla problém. Ale! - za pár týdnů nebo měsíců bych za to byla ráda. Mít pár hodin pro sebe, zařídit si co potřebuju a vědět, že je dítě v dobrých rukou, to je k nezaplacení. Navíc má babička pravdu, že také potřebujete nějaký čas s přítelem pro sebe. K tomu dojdete asi později, ale na téhle radě podle mě něco je.
Snažila bych se to s ní nerozházet, vysvětlila bych jí, že teď to hlídání nepotřebujete, že ty 3 hodinky týdně jsou pro Vás velká pomoc a že si toho vážíte. A v budoucnu uvidíte.
@lovemusicsun No víte oni tohle ať jsme s přítelem spolu jsou jen řeči... 😊 aby se dostala k malé od začátku je s ní posedlá s přítelem nikdy žádný vztah neměla a me úplně nesnáší ... jak sama řekla nechce aby semnou přítel byl má na lepší ale když už máme malou, musí mě nějak přežít jinak by ji neviděla ... takže tak ....
Jejda, tak jen to, co jsi psala jako poslední, by byl pro mě důvod dávat malou na hlídání co nejméně. Jinak moje mladší holcicka má 17 měsíců a u tchýně byla na hlídání jednou na odpoledne a přes noc ještě nikdy nikde (v noci pořád kojím). Mamka mi jí hlídá už delší dobu, ale tím stylem, že když jsme u našich, tak jak po obědě usne, tak já vyrážím na nákup a zařídit si, co potrebuju. Starší syn poprvé spal u babičky po 2. narozeninách, když si o to sám řekl.
My mame 4tydenni miminko, tchyne uz by nejradši taky hlidala a vozila, jenze je se ještě na to necítím, abych malého dala na hlídání. Kdyz potrebuju někam zajet, tak maximálně pohlída přítel. Je to nase první dítě a tak mam ještě strach, možná pozdeji 😊
@annacb Když to tak necítíš tak prostě nedávat. Ona se z toho nepo****. My se s manželem dohodli že nebudeme malou dávat na hlídání ani na hodinu bez našeho dozoru. A jsme spokojení.
Myslí to asi dobře a možná i přijde čas, kdy ty to hlídání sama více oceníš. Prostě jí řekni jak to sama cítíš, ale ne ve zlém, že jí ráda malou půjčíš, ale že tento způsob ti nevyhovuje, tak jestli se spolu můžete domluvit na nějakém jiném.
Ja dala poprvé na hlídání asi v 5 měsících, abysme mohli jít něco vyřídit na úřadě. A i tak to bylo jen asi na 3 hodiny. Teď už má skoro 9 měsíců a i tak tam byl všehovšudy asi 3x na pár hodin a to bydlí tak 15-20 minut od nás. Na noc bych ho tam ani nedala, protože kojím.
V tomhle věku si nějaké delší hlídání neumím představit (samozřejmě každému vyhovuje něco jiného). Mám doma stejně starého prcka a ten byl zatím asi třikrát na hodinové procházce s mojí babičkou a i tak jsem poprvé byla dost nervní.. Tvoje pocity naprosto chápu. Mně třeba vadí už jen to, jak mi ho tchýně rve z rukou pokaždé, když tam vlezeme a nechce mi ho pak "vrátit" když už odcházíme ( a to s ní mám jinak pěkný vztah). a také mě pořád posílá, at jdeme s mužem do kina 😁🤦 Nicméně já kojim, takže zatím beze mě malý nevydrží déle než tu hodinku dvě 🙂
Tobě bych poradila, aby sis tohle nejdříve v klidu a mile probrala s přítelem, vysvětlila mu jak to cítíš a že to vůči ní nemyslíš třeba zle. Domluvte se spolu a pak si nejlépe oba s ní promluvte. Já bych ji to asi zkusila v klidu a na rovinu říct, že se na to necítíš. Ale nediskutovala bych o tom. A jo nejspíš se urazí, málokdo umí dobře komunikovat, ale také si myslím, že ji to brzy přejde kvůli malé. 😉
Takhle malé mimino má být u mámy, hlídání (pokud vyloženě nepotřebuješ), není nutné.At se na něj přijede podívat k tobě na hodinku nebo jde na hodinku s kočárkem, ale tím to asi konči. Buď tvrdá, stůj si za svým, kór pokud ona je jinak k tobě chladná, tak nemusíš mít výčitky, že je naštvaná. Mně občas přijela tchýňka povozit, o víkendu jsem třeba jeli k nim a ona chvíli hlídala, abych se mohla dospat, to samé moje mamka, ale my máme dobré vztahy a nikdy to nebylo ve stylu, že si něco vynucují. Tohle je tvoje rozhodnutí a ona to prostě musí respektovat. Co na to tvůj přítel, stojí za tebou?
Já třeba na noc nedala nikomu doteď (syn 3 roky) 🤷♀️
Měl ho jen sám chlap párkrát, když jsem byla u kamarádky na oslavě nebo tak.
Na klasické hlídání dopo/odpo jsem ho dala taky dost pozdě a nikdy ne na víc, jak cca 4 hoďky. Já na to prostě nejsem 🤷♀️ ale rozhodně bych si nenechala od nikoho nic vnucovat a rozhodovala se podle sebe
@annacb Urcite si dupni,ja mam tchyni take zvyklou,ze vse jde podle ni,vse organizuje a mysli si,ze ji vsichni budou poslouchat.Ja na to ale nejsem zvedava a od zacatku kdykoli do neceho zacala mluvit,radit jsem ji poslala slusne nekam.A at jsme s manzelem spolu uz 14 let tak ani po tak dlouhe dobe nepochopila,ze si to nenecham libit....Nejdrive to bylo zarizovani bytu,pak stavba a zarizovani domu a zahrady a ted se snazi radit ohledne dcer(mame 20mes. dvojcata).Pred otehotnenim jsme byli v kontaktku tak po 2mesicich i dele,po oznameni tehotenstvi najednou casteji ale ne o moc a po narozeni holek denne volala a najednou obrovsky zajem.Musela jsem to opet utnout,uz me to otravovalo.To prestalo,navstevy byly prvni rok kazdych 14dni,ted uz kazde 3 tydny nekdy dele.Je to neustaly boj stale se snazi diktovat,ale mame ji s muzem oba na haku.Take nemuze rozdychat,ze oni jezdi k nam a ne my k nim,bydli hodinu cesty a nechceme holky 2h tahat autem a navic zvraci v aute...a za celou dobu jsme tam byli 1x na kulatiny.Jste dospeli,navic rodice....mate prava o rozhodovani vy....nedejte si nic diktovat co vam neni prijemne.Hodne stesti.
@annacb A jeste co se tyka toho hlidani,nikdy je nehlidali,jen max. na hodku na prochazku kocarem,ale to fakt tak 3x max. Jinak bychom ji je nesverili,neumi se postarat,neoblekla je,neprebalila,nenakrmila....nikdy...takze deti ji asi jeste dlouho nesverime....jedine az sami budou chtit....Ona si s nimi ani moc nehraje,je zvlastni,nejradeji by sedela,ale na to nejsou holky zvedave,jsou akcni,rady blbnou.
Mam 4mesicniho syna a nedala jsem ho hlidat nikomu. Max je s manželem doma, když jdu na hodinu na nehty, ale to až teď, předtím jsem syna brala s seboh, nebo s ním manzel jezdi kolem kadeřnictví, kdyz jdu na barvu. Moje mamka ho měla jednou na půl hodiny v kočárku, kdyz jsem teď sla do banky, abych ho nebrala dovnitr. Tchyne ho ještě nechovala, natoz aby ho měla sama bez moji přítomnosti.
Mne je jedno, co si kdo mysli a jestli se urazí, je to naše dítě a děláme to tak, jak nám vyhovuje. Neporidili jsme si ho, abysme ho nekam odkladali a neni to věc, aby se půjčoval.. A tchyne at se třeba stavi na hlavu.
Mala ma 4m a jeste ji nikdo nehlidal a ani to zatim neplanujem, co si kdo mysli, neresim
@jako_mala_holka
@janina1111 holky mám to podobě, jen jà se ji trochu bojím ...😅🤦🏻♀️. Ona už i napsala že jestli ji nebudeme dceru půjčovat, že si něco udělá a brečí a to už se bojím tuplem ... jako ona se k ni chová hezky ale jako nevím no....
Řekla bych prostě ne a odůvodnila tak jako nám tady..že děkuješ za nabídku, ale že je malá ještě moc maličká na to, abys jí někomu dávala, že si stejně ten čas bez ní neužiješ, protože prostě chceš být s ní, což je logický.
Tchýně je myslím si docela citová vyděračka a to bych utnula hodně brzy, jinak bude zkoušet víc a víc.
Mmch já mám mladší rok a třičtvrtě a přes noc ji ještě nikdo nehlídal, max pár hodin přes den. Starší byla přes jednu noc poprvé s babičkou zhruba ve dvou a čtvrt. A to mi to ještě přišlo brzo a měla jsem výčitky, že se jí zbavuju kvůli wellness s manželem :D
Tak já bych také slušně odmítla, už jsem několikrát na podobné diskuze tady odpovídala. Já to měla od začátku s tchýní špatné, děti si přivlastňovala až moc a mě nakonec bylo vyloženě špatně z představy jí tam děti samotné nechat delší dobu. Jako jo hodinku, dvě dobrý... ale déle jsme u takto malých nechtěli. Na celý den, to hlídali v roce, když jsem byla s druhorozeným v porodnici a i to bylo u nás doma, protože jsme chtěli, aby byl malý ve svém prostředí. Na noc k nim šli kluci poprvé asi ve 4 letech...až když chtěli sami.
Tohle bohužel maminky řeší dnes a denně. Babičky to myslí dobře, ale neuvědomují si co tím vnucováním způsobují. ☹ Osobně bych se teda vyprdla na nějaké dlouhé a velké chození po obchodech, protože si neumím představit, dát 2,5 měsíční mimino tak dlouho někomu na hlídání. Jasně do kočárku na procházku nebo návštěva doma v rozumné míře mi přijde v pohodě.
Já dokonce k našim tu postýlku pořídila sama, s tím že tam chodím často a budu ráda, když tam bude malá spát ve " svém" a bude mít pohodlí. Neplánuju ji tam odkládat, ale pokud přijdu na návštěvu s ní, beru to jako výhodu.
Trvej si svém i za cenu, že bude tchýně zpočátku naštvaná. Někdy je to s nima jako s dětma - stokrát všechno opakovat.