Ahoj, dcera (za týden 7 měsíců) se začala takto zvedat na rukách,jedná se již o 2 vzpřímení? Našla jsem fotky kde to děti dělají stejně, ale i takové kdy nemají vůbec bříško na zemi. Tak teď nevím. Případně jak pomoci aby to dělala správně nebo si na to přijde sama? Zkouší to asi cca 3 dny.
Dekuji
První vzpřímení takzvané pasení koníků znamená, že je dítě opřeno na předloktí. U druhého vzpřímení se potom dítě opírá o dlaně. Takže ano jedná se o druhé vzpřímení.
Toto ještě není správné druhé vzpřímení. Při druhém vzpřímení je opora na stehnech, tady se opírá o pupek.
@sirinfirst já jsem z toho zmatená, tohle jsem našla v knize rozvijej se děťátko a přijde mi to stejné jako to dělá dcera
@tereterez zrovna nedávno jsem koukala na video od nějaké fyzioterapeutky a tam přesně tohle popisovala, že je často považováno za druhé vzpřímení, ale ještě není, že důležitý je ten opěrný bod.. Ale není to jedno? 🙂
@tereterez tohle je správně
@sirinfirst aha, moc děkuji 🙂 já doufám, že si na to přijde, když se vzprimuje teprve pár dní 🙂
@tereterez určitě, všichni na to přijdou 🙂
Trénuje druhé vzpřímení a trénuje ho symetricky a dobře (aspoň z těch dvou fotek). Pomáhat netřeba, užívej si, že to torpédo má zatím omezený dosah 😉 .
Ano.