Dráždivé miminko a ADHD

slnecnica777
10. led 2019

Najde sa tu nejaka maminka, ktora ma skusenosti s tym ako ukludnit drazdive miminko? Moj 3,5 mesacny syn ma hyperexcitacny syndrom a niekedy si myslim, ze uz skoncim v blazinci. Nezvladam to psychicky. Je to extrem. 10 hod extremneho revu denne, spanok cez den ziadny. Mame aj vojtit kvoli predilekcii hlavicky. Pomaha len fit lopta, kocik a nosenie na klokanka. Od porodu neviem co je normalne sa naranajkovat, uvarit si obed a ist na wc. A najviac sa bojim, ze bude z toho nakoniec ADHD. Poradte mi prosim vas ako upokojit taketo dieta. Kto ma s tym skusenost?

luckeyluckey
10. led 2019

@slnecnica777 Ja se přidám, mám to samé tři roky a je to přesně tak jak pišete. Nespím, nejím, několikrát denně záchvat řevu, který trvá i několik hodin v kuse.

jitulka89
10. led 2019

@slnecnica777 taky jsme měli extrémně ubrecene miminko naštěstí teda ne tolik jako vy a bohužel nepomohlo nic, sklidnilo ji jen skákání na míči a kojení. Naštěstí z toho vyrostla. Zlepšovat se to začalo po půl roce spolu s tím jak už byla schopna se sama pohybovat

inke29
10. led 2019

a vojtovka nepomaha? nekde jsem cetla ze na drazdivost pomaha rehabilitace a ze po 3. mesici se to lepsi a po 6.mesici by to melo ustoupit...

misicka1988
10. led 2019

Tak můj syn, kterému bylo v 7 letech diagnostikováno ADHD byl jako miminko naprosto vzorný. Jako malé miminko se najedl a spal, najedl a spal... Prakticky neplakal, ani se nevztekal. Vše začalo až tak v roce a půl, byl extrémně živý, a velmi těžko uhlídatelný. Myslím že u takhle malého miminka se nedá rozpoznat zda by mohlo mít ADHD. Některá miminka jsou prostě dráždivá a dají zabrat, chce to vydržet. Vše se může během měsíců změnit, začne objevovat svět, s každými novými dovednostmi se mu otevře prostor 😊

luciksima
10. led 2019

Já měla dráždivou dceru. Ve 3 letech Adhd a jiné jediné co jí uklidňovalo byl bílí sum

no_title
10. led 2019

Možná to nemusí být ADHD, ale "jen" reakce na Vojtovku nebo Kiss syndrom (důsledek porodu). Spíš bych zkusila pár věcí - nosit v šátku. Ještě je maličký na nosítka, šátek je pro miminko pohodlnější, když se dobře naváže. Nebo šátkové nosítko. I hodně ubrečené děti se tam snadno uklidní. Může to být reakce i na Vojtu. Nám malý po něm hodně brečel, nedávala jsem to, tak jsme s tím museli skončit a najít jinou metodu. Může pomoct i kraniosakrální terapie. Je i pro miminka. Nebo rehabiliťák, který se přímo zabývá kiss syndromem. Ten Kiss syndrom se právě projevuje predilekcí, plačtivostí, ale i potížemi s kojením. Bohužel není snadné najít odbroníka, který to řeší, je to vlastně poporodní zranění, které může vzniknout u přirozeného porodu i u CS. Možná synovi zbytečně "křivdíte", třeba ho něco skutečně bolí, ale bohužel vám to nedokáže říct.

slnecnica777
autor
10. led 2019

@inke29 s vojtovkou zaciname az koncom mesiaca, lebo nebol volny termin. A u nas je to naopak. Do 2 mesiacov sa to este dalo ako tak zvladnut, lebo bol menej aktivny a pocas dna viac spal, ale od toho 2 mesiaca je to desne. Rev, rev. Kludny je 2 min a potom zachvaty niekolko hodinoveho revu. Pomaha len nosenie, skakanie na fit lopte a vozenie v kociku. Akonahle kocik zastane spusti priserny rev na celu ulicu. Uz mam strach niekam s nim ist. Nikto tu v okoli take dieta nema. Zavidim maminkam, ktore spokojne kocikuju, maju kludne, spiace deticky. A ja len psycho stres. Neviem dokedy to vydrzim. Sa povazujem za neschopnu matku, ked to nezvladam.

marketa11112
10. led 2019

Mam nedonoseneho syna. Do roka a pul spal jen na me..v noci i pres den. Na wc jsem ho mela v naruci , ci vetsiho v sede na kline,jinak plakal. Hodne zabirala hudba,tanec,od roka si uz broukal pisnicky. Do 2,5 let se ode me nehnul. Ale ja jsem tehotna skoncila v nemocnici,6 tydnu se o nej staral tatka..a syn byl na me nastvany hodne dlouho. Musela jsem si ho opet ziskavat zpet. Pry se bal tech hadicek/ kapacek v nemocnici. .varil a hodne dodnes vari manzel. Ja s detma hodne pecu, syn chce pomahat, to u varici omacky moc nejde. Ale testa michat muze ci treba kraji brambory a pod. Jeden cas se chtel porad machat ve vode, ted uz je to lepsi,ale do stejneho stadia se dostala i dcerka. Ted ve 4 letech jsme konecne prestehovali syna z nasi postele do jeho..prirazene vedle me. Hodne jsne vySvetlovali, premlouvali. Dnes tam spi po ctvrte a dobre. Nad ranem preleza ke me. Zkouseli jsme to uz driv , ale vzdy do hodiny byl u nas. A s placem. Stale u nas zabira hudba, tu miluje ve vsech formach. Ja bez pomoci a hlidani jedu 4 roky. Manzel ma malo volna a celodenni sichty. Syn ted chodo na 4 hodiby do skolky..uzasny odpocinek pro me. Bohuzel, skolka a to, ze je doma s nemoci, se strida pul na pul. Coz je take des. Driv nikdy nemicny nebyl. Nekdy mi prijde, ze by bylo lepsi, tu skolku vynechat a mit zdrave deti. Ale syn tam je rad, tak mu to nechci brat.
Kazdopadne babicky mame, ale k nicemu, nepomohou, nepohlidaji. Zadny odpocinek se u nas nekona. Delame jeste na dome a ja si ted snazim privydelat z domova. Syn se uz tedy trosku zklidnil, ale zase se rvou o hracky se sestrickou a porad neco vyvadi. A na zachod se mnou chodi oba. Sprchuji se s obecenstvem. Jsou jak moji ocasci. Jo a jeste kojim.hodne. rikam si, ze bude fajn, az budou a vetsi a samostatnejsi. Na druhou stranu se mi po te jejich neuveritelne lasce a zavislosti bude styskat. Po tech scenach syna teda moc ne. Ale uz se to lepsi...

marketa11112
11. led 2019

Jinak u nas mel syn silene koliky. Nic nezabiralo. Nemel proste dovyvinute telicko,organy,mozek. Dodnes je drazdivy a hleda problemy. Staci,ze treba chce rozsvitit, ja to ale nevim,rozsvitim sama, a je scena. Staci,ze mu dam jinou lzicku na jogurt a je scena..pokazde chce ale jinou, do hlavicky mu nevidim. Kazfopadne hodne zabira rezim.jasne dany kazdy den. Dite pak uz vi,kdy co prijde. Zreba u nas se vstane,tatka hde vencit psi,ja s drtna cekam v loznici,obleknu se,orijde tatka,delame snidani,snidame spokecne,tatka jde do prace,ja resim nadobi,pracku,vytru..deti si hraji sami,pohraju si s nima nebo jdeme ven,je svaca,pak siju, oni si hraji sami u me na dece ci vedle v herne,pak je obed...proste kazdy den je stejny. A to i kdyz je syn ve skolce,rezim nemenim ani male. Ty deti to poradi ukonu rychle pochopi..i miminka. A jsou klidnejsi.
Kazdopadne u syna se to zacalo lepsit,kdyz se zacal sam pohybovat. Myslim ze bolest briska muze na to vsechno mit velky vliv. Detem je lepe telo na telo a teplo i ta poloha jim pomaha. Ja to neresila. Kdyz na me syn spal,spala jsem take. Nosila v kuse,mazlila,zpivala,tancovala,chovala,povidala..byl tu jen on. Do roka a pul jsme spali v obyvaku,abychom nerusili manzela.
Jinak porod..ja rodila 12 dni a syn mel krvaceni do mozku. Netravil mlicko nekolik dni,mel pod 1500 g. Parada velika. A zvladli jsme to. Pokud mas ale podezreni,ze dite neco boli,honem k lekari. Radeji vicekrat nez vubec. . ale brisko to byt klidne muze. Syn byval az nepricetny.

inke29
11. led 2019

@marketa11112 tyjo tak to klobouk dolu...

inke29
11. led 2019

@slnecnica777 a jeste mě napadlo..nevim jestli tomu veris...ale homeopatika..malymu bude za par dni 7m a od malicka byl uplkanek...vsechno mu vadilo...treba ze jsem ho nosila v klubicku, kdyz se choval tak se muselo chodit...prdiky byly taky mazec...presne jak rikas.. neubrecenejsi miminko v okoli...vsude jsem se s nim bala chodit ..hysteraky z cizich lidi...no furt něco...musim teda ted rict ze od toho pul roku se to hodne zlepsilo...doufam ze uz to tak zustane...sice mu furt neco vadi ale uz vim trochu jak na nej..a taky jsem pochopila ze musi spat pres den. vzdycky kdyz zacal prudit tak šup do postýlky...vyspinkal se a byl zase chvilku v pohodě...a hlavne je dulezity odpocivat...zaridit si hlídání.. ja uz přemýšlela ze si zaplatim chuvu aspon na jedno odpoledne týdne...nikdo mi nechtel hlidat a i ja se bala ho nekomi dat pac vim ze by byla scena....ale chce to fakt asi vydržet...😔

malytlustyhroch
11. led 2019

@slnecnica777 Asi je to o de mne naivni otazka, ale jestli se to tak zhorsilo po 2 mesicich, nemuzou to byt koliky, boleni briska?

inke29
11. led 2019

pak mi nekdo doporucoval osteodynamiku...nezkousela jsem tak nevim ale treba to bude lepší nez vojtovka...

slnecnica777
autor
11. led 2019

@malytlustyhroch no on je plne dojceny, kaka dobre aj prdiky ma, brusko ma mäkke, urevany je uz od narodenia a nejak mi to nejde do hlavy, ze by ho 12 hod cely den bolelo brusko. Mne uz niekedy pride ako rozpoltena osoba. Prebieha to asi tak, ze je uplne v pohode, smeje sa, dzavoce a potom nahle chyti ten svoj hysak priserneho niekolko hodinoveho revu a tak sa to strieda az do vecera. Tie chvilky kludu trvaju max 5 min a hned potom zacina revat. Ukludni sa iba, ked zmenim miesto, ze ho prenesiem do inej miestnosti alebo ho nieco zaujme. Stale vyzaduje zmeny. Preto mam podozrenie na ADHD, lebo starsi syn sa spraval podobne a v predskolskom veku mu bolo diagnostikovane ADHD.

marketa11112
11. led 2019

@slnecnica777 i tak to muzou prave koliky byt. .

Kazdopadne ruzne tyto diagnozy by mely padnout. Az o dost pozdeji. Ja treba u syna odmitla doporuceni ze skolky k navsteve poradny,duvod mi prisel malicherny. A to,ze je syn trosku jiny nebo ponalejsi pro me neni problem. Ma na to narok. Kazde dite je jine a vadi mi skatulkovani a chteni,aby deti byly jako vojaci. Treba tam dojdeme,ale az ja reknu.az rekne lekarka, ktera syna zna a vi,co ma za sebou. Ne na popud nekoho,kdo syna nezna.
Za me navic tyhle diagnozy jsou zlo dnesni doby. Vetsina tech deti z toho vyroste.

slnecnica777
autor
11. led 2019

@marketa1
@marketa11112 no jo ani nevies ako si to prajem, aby z toho vyrastol, lebo ten starsi to ma doteraz a uz ma 17 rokov. Poruchy ucenia, nesustredenost a impulzivitu.

slnecnica777
autor
11. led 2019

Este som sa chcela spytat ci niekto skusal drazdive dieta nosit v satke a uspavat v hacke. Pomohlo to?

kittyy17
11. led 2019

Kamaradky syn takhle řval v kuse téměř pořád, nic nepomáhalo, a měl pořád průjmy a křeče v břiše. V deseti měsících přišli na to, že má alergii na mléko a bílek, a nesnese ani stopové množství. Po zavedení přísné diety a speciálního UM se vše spravilo.
Ve třech měsících miminko neumí říct kde ho bolí...

kittyy17
11. led 2019

@slnecnica777 zkus přísnou bezmlecnou dietu, hlídej si potraviny, nesmí obsahovat ani stopy mléka a vajec, případně jiných alergenů

slnecnica777
autor
11. led 2019

@kittyy17 to uz mam odskusane, nejedla som nic mliecne a bez vysledku. On reval uz v porodnici priserne, vtedy som este nemala ani svoje mlieko bol krmeny UM Hypoalergennym a reval stale.

marketa11112
11. led 2019

@slnecnica777 u nas take nepomahalo nic, az po pul roce, kdyz se zacal hybat, se to zlepsilo. ja uz pak nejedla skoro nic a bez vysledku. maly mel probiotika, cvicili jsme, nosila jsem na ulevu briska... jak jsem psala, spal klidne jen na me, briskem na mem brise. a slo opravdu o koliky. prcek byl stale v mem naruci, jinak kricel.a to jsem nesnesla, bala jsem s e kvuli dychani. bylo to tezke, prezili jsme. i ted si uzivamm krasne hysteraky. hlavne, kdyz je unaveny, nevi pak uz co chce, vymysli si, vydira. ve skolce mi tvrdili, ze by zrejme mel narok na asistenta...ale u nich bude spis problem jiny.. syn zvatla a oni mu nerozumi. ve vsem odpovida veku jen oni ho porovnavaji s nejakym extremne nadanym deckem, ktere ma navic doma starsiho sourozence, takze ma hodne odkoukano. navic s donosenym. proste muj syn ma narok byt pozadu.. i kdyz dle meho neni. prosli jsme si malym peklickem po jeho narozeni, jsem proste rada, ze je zdravi. a mnoho veci je ted pro me nepodstatnych, hodne jsem vse prehodnotila, zmenila zivot a obetovala se detem..
a zadnou pomoc jsem take nemela, nekdy jsem padala na hubu. jsem rada, ze uz je to za nama
jinak pokud to ma i starsi, nevyrostl z toho, tak tam tento problem muze byt zase. ono to byva dedicne. nase sousedka ma tri kluky , adhd maji vsichni, nejstarsi nejvice.. ted je v base. prostredni nejmene.. s rodinou nemluvi. nejmladsiho drzi strasne zkratka, kazde odpoledne se s nim uci 3 hodiny ... on je zrovna ten pripad, u ktereho se to hodne lepsi a vyrusta z toho. kazdopadne mamka je z toho hotova. sama ma tri vysoke skoly, praci snu. a tohle se nevydarilo dle jejich predstav.
pokud fakt nevis co s nim, nech se hospitalizovat v nemocnici, treba dle jeho reakci lekari na neco prijdou. preci jen by meli vedet vic.

marketa11112
11. led 2019

a on rve i ve tvem naruci? nebo se zklidni..

slnecnica777
autor
11. led 2019

@marketa11112 no tak to si fakt dobra, ze to takto vsetko beries. Ja sa nedokazem zmierit s tym, ze by aj druhe moje dieta malo Adhd. Ano mas pravdu, ze je to dedicne, len nechapem, ked to nikto u nas v rodine nikdy nemal, ani ja sama to nemam, robili mi geneticke vysetrenie aj manzelovi a na nic sa neprislo a napriek tomu starsi syn sa mi s tym uz narodil. Tiez priserne reval uz od narodenia az do 9 mesiacov. Teraz chodi na sukromnu strednu skolu, ucenie zvlada celkom dobre, je integrovany. Z hyperaktivity dalo by sa povedat, ze vyrastol v puberte, ale este nejake malicke stopy po nej u neho zostali. My sme nastastie problemy so zlym chovanim u neho nemali. Kedze je to dedicne mam podozrenie, ze aj ten mladsi to ma tiez, preto tak reve. A ja sa s tym nedokazem zmierit. A tej susedke prisli na to, preco ma 3 synov s adhd?

slnecnica777
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
slnecnica777
autor
11. led 2019

@marketa11112 v naruci sa ukludni

slnecnica777
autor
11. led 2019

@misicka1988 vdaka trochu si ma upokojila, ale moj starsi syn ma adhd a ako miminko bol tiez extremne urevany vraj je to dedicne, tak je tu velke riziko, ze to bude mat aj ten mladsi.

slnecnica777
autor
11. led 2019

@no_title reakcia na vojtovku to nie je, lebo zaciname cvicit az koncom mesiaca. Porod bol bez komplikacii akurat mal 2x omotanu snuru okolo krku. V pondelok mame vysetrenie u neurologa tak sa spytam aj na kiss syndrom.

marketa11112
11. led 2019

@slnecnica777 na to jsem se ji neptala, nenapadlo me to. nechavam na ni co rekne a co ne.
beru to tak, jak to je. jsem rada, ze syn zije. je zdravi, je na svete rad, je stastny, ze chodi.. strasili me.. preci jen se narodil o dva mesice driv a mel krvaceni do mozku. take mohl byt ,,zelenina,,. nikdo mi nebyl schopny rict, co z toho bude, jaky bude. lekari o tom nechteli vubec mluvit. strach jsme mela veliky a jsem rada, ze je vse dobre. takze to, ze je divoky, ze hur chodi po schodech, ze pri unave ma hysteraky, ze to zkousi hlavne na tatinka, ze na nektere veci potrebuje vic casu, me fakt nemuze rozhazet....tak treba nebude jednickar nebo uznavany sportovec 🙂)).....a treba jo, kdo vi, co tyhle deti dokazou. proste to neresim. je muj a chci,, aby byl hlavne stastny.
jinak snuru kolem krku ma mraky deti a pry to nebyva problem. lekari to ani pri porodech nehlasi, je to proste bezna vec.
jo a vojtovka.. u nas byl syn z cviceni jak sileny. po cviceni se me krecovite drzel , nemohla jsem ho odlozit vubec, nezajimali ho hracky.. proste nic. kdyz videl, ze se pujde cvicit, meli jsme to v ramci pravidelneho rezimu, uz silel predem. cvicili jsme tri mesice, posledni mesic jsme to flakali a spis uz jen prevalovali syna na balonu. a najednou bylo vse ok. ve vsem byl trosku pomalejsi nez je bezne, tak ten vyvoj, co mu chybel z bricha, musel postupne dohnat. sam chodit zacal treba az v 17 mesicich, hodne padal, dlouho , dokonce dodnes, je rad za oporu me ruky, na schodech, pri kroku na obrubnik a pod. to dcera stala v 7 mesicich, utekla roku, ted v 18 mesicich vyjde za ruku ci s drzenim schody. ten rozdil je veliky. ja to stale beru jako svou chybu, neschopnost donosit dite. dcera mela take hodne na male. nastesti jsem vse resila od zacatku tehotenstvi a nenechala se odbyt. mit donosene dite je super. a o moc jednodussi.
uvidis co na to neurolog. tak ale pokud uz jsi to zazila s prvnim synem, tak asi uz vis i sama...ja se synem byla neposkvrnena jinym ditetem, nemela jsem srovnani.. coz byla velka vyhoda a brala jsem vse tak normalne, nevedela jsem, ze to ma byt jinak.

no_title
11. led 2019

@slnecnica777 ten kiss syndrom může vznihnout většinou z tahu za hlavičku. Doktoři někdy dítěti pomáhají tak, že za tu hlavu více či méně tahají. Nebo udělají rotaci za něj. To bohužel pravděpodobně nebudete vědět, pokud jste byla na zádech či polosedu a pokud někdo sahal dolů, mohl za hlavičku tahat, aniž byste to viděla. Vzniká pak poškození nervu někde mezi krkem a ramenem, je to pro ně dost bolestivé. Ne každý doktor kiss syndrom vůbec uzná, protože přeci jen vzniká obvykle zásahem lékaře či PA ☹. Hele, zkuste napsat sem na poradnu porodní asistentky. Nebo klidně sz. Dělá to Anička Kohoutová, o kiss syndomu znalosti má, dokonce o něm i psala, od ní jsem se o tom právě dověděla. Třeba něco poradí 😉.

lucka662006
11. led 2019

@slnecnica777 Také jsme měli, na dvou letech už byls strašně hodná a i docela klidná. Nyní má samé 1 a není ADHD, nebojte se, na takovou diagnozu je ještě brzy. Už několikrát jsem četla o takovýchto miminkách a že z toho vyrostla.