Do kdy jste vozily své děti v kočárku? 🙂

14. únor 2022

Ahoj maminky, dcerka má 15 měsíců a teda kočár je pro nás pasé, beru ho jenom na delší cesty, ale i tak si tam dojde celou dobu po svých, nechce v něm být. Jdeme tedy místo 10 minut půl hodiny, ale co bych neudelala pro ni zejo 😊 zajima mě, do kdy jste vozily Vy😊🌷

hasara33
14. únor 2022

Dcera má 2 roky a 4 měsíce a vozím jí pořád 🙈😅😅

marketka_m
14. únor 2022

@hasara33 stejne

eviicka
14. únor 2022

No jak se to vezme, na delší procházky cca do necelých dvou let.
Ale jinak kočárek fungoval až do tří let, protože jsem byla zvyklá jezdit s malým na celý den do města nebo na výlety (a třeba i 20 km pochody) a to bylo s kočárkem lepší.

Mladší syn bude asi jezdit trochu častěji, protože starší by asi neměl tolik trpělivosti na styl 5 metrů do předu a 4 zase zpátky 🙂.

ee.liska
14. únor 2022

První dítě pomalu do tří let na pochůzky po městě, protože první a druhá od sebe jsou rok a půl. Právě ta druhá do roku a půl. Poslední čerstvě dvouletý má kočár zase jen do města, používám tak jednou za týden. Na dovolenou ještě kočárek bereme, aby mohl v poledne spát i na výletech

kkkt
14. únor 2022

Muj skoro 3 letej se kocrku odmita vzdat 🤯 on jako ujde, ale kdyz slysi ze jdem na prochazku, tak musi jit kocar snama 🙈 lenoch lenivej

autor
14. únor 2022

Tak koukam, ze my jsme na tom tedy dobře 💪🏻😁 začala brzy a jsem rada, ani dudlík neměla, na vše přijde sama, takže jsem rada, ze to máme takto.. i když brzy, beztak ji tak dam, když půjdeme do města, to bych šla tak 2 hodiny 😀

azanka
14. únor 2022

2,5 roku a bez kočáru ani ránu. Chodí pěkně, chodí rád. Ale pak se rozhodne, že chce nosit. A proto s sebou vozim (většinou prázdnej) kočár. A ne, nemyslim si, že bychom na tom byli špatně. On tam do puberty dřepět nebude.

alkena
14. únor 2022

Starší téměř do tří let. Hlavně, když jsme šly na nákup. Tam jsem ji dotlačila a zpátky se loudala po svých, ale já si aspoň měla kam položit nákup, čekala jsem druhou. Druhá byla v kočáře všehovšudy tak desetkrát, pokud nepočítám spaní v hluboké korbě na zahradě.

autor
14. únor 2022

@alkena Šikulka😍
Já jsem ráda, že to vše čtu, znám právě lidi co prý vozili oprabdu dlouho třeba až do 5 let, proto jsem ráda, že se ten vek pohybuje opravdu dobře.. všem moc děkuji, alespoň vim, jak dlouho ji tam nechat!😊😀

jitkacv
15. únor 2022

V 15 měsících jsme kočár prodali.

marcicek84
15. únor 2022

Do 5 let nikdo normalni dite nevozi,kdyz jde dite do skolky,tak to vozeni skonci,my treba jeste do ctyr vyuzili,kdyz bylo dite nemocne s horeckou na cestu k dr.nez chtit at jde peso (tak 2x az 3x v tom obdobi),ale na vylety uz se nebral,slo vzit cokoli jineho od odrazedla pres trikolku a pozdeji i to kolo...a to vlastne mezi 2. a 3. rokem se uz vytahoval jen na vylety a delsi trasy...

j.a.n.i
15. únor 2022

No, tak je dobře, jak ses pochvalila, jaka si uzasna, ze nepouzivas kocar. Sice tedy nevim, co je na tom tak uzasneho, ale když ti to udelalo radost.

leniczka23
15. únor 2022

Staršího jsem vezla naposled asi ve 4 letech k doktorce a na dlouhé výlety jsem kočárek brala ještě po 3. narozeninách. Mladšímu jsou dva a už jezdí jen když já potřebuju někam do města a nemám čas ho tahat za ruku.
Naštěstí jsem kolem sebe neměla a nemám neinteligentní lidí, kteří by se nade mnou povyšovali jak jsou hustí, že oni už v kočárku nejezdí a ani dudlík dokonce nemají.🤦

jaja01k
15. únor 2022

Naposledy jsme brali kočár na dovolenou k moři a to měly děti čerstvě 2 a 3 roky.

martiniquest
15. únor 2022

Syna do 3 let. Dcera ma 2r 2m a vozi se taky. Samozřejmě uz i sama chodi, ale nemam pul dne na to, abych dosta do centra. Radeji dam dite do kocaru a jdu pesky mez bych sla bez kocaru a vozila se MHD. Chodime dlouhe vzdalenosti 2-3 km jedna cesta.

ada22
15. únor 2022

Já kočár na výlety a do města brala zhruba do těch čtyř. Dcera dlouho spala po O cca 1-2 hodiny, když nebyl kočár, tak to skončilo, že jsem ji nesla a ona zrovna nebyla pírko (-:. Jinak po vesnici normálně drandila na kole.

martiniquest
15. únor 2022

Autorko, aby ses nedivila, kdyby se to ze dne na den zmenilo 🙂 Kolik takovych znam. Myslely si, jak kocar prodaji a nakonec ho vyuzivaly jeste pekne dlouho.

jako_mala_holka
15. únor 2022

@j.a.n.i zrovna jsem to chtěla napsat 😄

dcera kolem roku a půl začala být spokojenější bez kočáru, to spíš maminka občas ráda vozí, tak jsme nedávno pořídili lehčí sporťák a jsme snad spokojení všichni, sem tam jdeme pěšky, sem tam s kočárem

adel2507
15. únor 2022

Mladší má 2,5 roku a kočárek používáme hodně a upřímně..byla bych bez něho v háji.🙂
Dopoledne máme většinou nějaké pochůzky, zajdeme na nákup a cestou vyzvedneme staršího ve školce. Jenom to nám hodí skoro 5 km chůze. Nedokážu si představit absolvovat to s ní bez kočárku, když potřebujeme být ve školce přesně na čas. 🙂

jako_mala_holka
15. únor 2022

@martiniquest přesně tak, naše malá má třeba týden, kdy do kočáru nechce ani za nic a pak dva dny bychom asi ani ven nešli, kdyby nebyla v kočáru, venku si sedá na zem a nechce skoro chodit, tak se holt povozí

jako_mala_holka
15. únor 2022

@leniczka23 to máš štěstí, já takových pár znám a je to dost utrpení se s nimi bavit, tak jsem to vzdala a bavím se s nimi minimálně 😁

tahejhula
15. únor 2022

Jsem úplně normální a to pětileté občas vozím. 😁 Pochopitelně nikoli na běžné pochůzky, ale jsou situace, kdy ho prostě svezu. Mám na něj aktuálně golfky Cybex a potom trojkolku Baby Jogger Summit XC.

vladienka
15. únor 2022

@tahejhula mozem sa uprimne spytat na tie situacie kedy je potreba zviezt 5 rocne dieta v kociku?

lenula02
15. únor 2022

My do 2 let... A teď ve 2 letech a 3/4 měla kočárek k dr při horečce. Jinak ne

jjasmina
15. únor 2022

My měli v 15 mes total bojkot kočárku , ted zase v pohodě, nákup ideal, v 1,5r dokonce vyžadovala spaní venku v kočárku a doma mi neusnula, ono se to může změnit

lovemusicsun
15. únor 2022

Starší opustila kočár ve 2 letech, když se narodila mladší. A ta mladší v 18ti měsících už vedle kočáru jen chodila, tak jsem ho začala nechávat doma. Teď má dva roky a kočár už několik měsíců leží ladem. Ještě si ho tak rok nechám pro případ, ale už teď mě štve jak tu o něj jen zakopáváme.

tahejhula
15. únor 2022

@vladienka kupříkladu při nemoci k lékaři, nebo pokud si chci dát rychlou chůzí okruh 10km, případně pokud něco, někam nestíhám. Nebo pokud se u něj delší dobu projevuje nějaká choroba a potřebuje už vyvětrat, ale fyzicky nenamáhat.

maargit
15. únor 2022

@adel2507 mam to podobne a jsem moc spokojena. Kdyz je hezky, tak si pochuzky naplanuji klidne na delsi trasu a dam treba 10km. Odpoledne se starsi uz toho tolik nenachodim, tak je to takovej ranni sport aspon. Mladsi toho nachodi i tak dost. Ale hlavne- to fakt neni soutez a nic to neznamena, ze na roce a pul dite neco nachodi, zadnej Forrest Gump z nej byt nemusi, nebo muze byt zrovna z toho, co se rad povozil. Neni nutno splnit normy, dulezity je, ze je mama i dite spokojene. Ja bych bez tyhle ranni rozcvicky byla mrzuta, pohyb mam rada za kazdyho pocasi a to taky s tema detma mimo.kocar casto nejde.

martiniquest
15. únor 2022

@tahejhula Ja vezla naposledy loni takto syna. Mel 4,5 roku. Bylo to jen diky tomu, ze jsem malou mohla nasadit do nositka. Sli jsme 3 km ke kamaradce, tam jsme byly cely den a syn byl odpoledne tak unaveny, ze si vyzadal kocar na cestu zpet. Behem par minut byl tuhy. Sice byla fuska tlacit kocar a zaroven nest rocni dite v nositku, navic napadl snih, ale pekne jsem si makla a deti se prospaly. Ale byla to vyjimecna situace. Ted uz ma o rok vic, x kilo i centimetru víc a do kocaru by se ani nevesel.

dandaa
15. únor 2022

Syn neměl kočárek od dvou let a dcera od 1,5r . Oba jsou hodně akční a raději chodí nebi jezdí na odrážedle.