Dobrý den děvčata, prosím o radu. Dceři budou za týden 3 měsíce. Mudr už ji zkoušela jak pase koníky ale malá se rozplácla jako žába a nesnaží se o nic. Doma s ní cvičím i když za strašného řevu se snaží hlavu zvednout. Když ji mám na břiše tak hlavu zvedá bez problémů a řevu. Mudr řekla že hledá oční kontakt že je to dobře ale měla by pást na podložce a chmatat po hračkách. Na podložce řve a hračky jen pozoruje. Teď nás posílá na rehabilitaci i když tvrdí že žádné dítě není tabulkové. Jsem prvorodička a jsem
vystresovaná že je dcera opožděná. Nevím. Ptala jsem se i mámy ale ta jen ať se ní cvičím že holka je normální.
Jaké jsou vaše zkušenosti?
Děkuji za radu ❤️
Vojtovka to vyřeší, může mít jen slabá záda, důsledným cvičením se to spraví.
Cvičily jsme od 2. měsíce až do 17.mesice než začal syn chodit .Je dřív narozený takže vše bylo a je posunutý do teď .Ale díky vojtovce se zatáhla kýla , chodí , hýbe se vše jak má být
@ivkasolavova děkuji moc za odpověď, dcera je na císaře, prý je to u těchto dětí trochu jinak. Už s ní doma cvičím a už má i snahu hlavu zvedat i když s řevem
@jizerina taky jsme byli císařem .To je dobře jen to nevzdávejte a cvičte 🙂
Bud v klidu. Na rehabilitaci zajdi, je dobre ze to vase doktorka bere rozumne - kazde dite neni tabulkove a nejspis to nic neni, ale nechce nic podcenit. Je to primerene reseni. Na rehabilitaci zkontroluji, jestli je vse po fyzicke strance v poradku, jestli dcera nema nejakou prekazku/problem a pripadne ti poradi, jak ji podporit ve spravnem pohybu. Nemusi to byt hned cviceni ani nic drastickeho, jen budete pod dohledem.
My jsme taky takhle chodili, dcera delala vse spravne, ale o neco pozdeji nez by mela, nechali jsme tomu volny prubeh a potrebovala proste jen trochu vice casu. Ale byla jsem rada, ze vim ze tam neni nejaky hlubsi problem a ze by ho pripadne poznali a mohli bychom to vcas resit. A kdyby bylo potreba cviceni, tak ver ze podchytit to vcas u takto maleho ditete je to nejlepsi, protoze mu muzes pomoci na cely zivot, tim ze ty pohybove vzorce opravite, nez se ji zafixuji spatne. Takova prilezitost uz vickrat v zivote nebude, a bylo by to pak uz vzdy o hodne tezsi.