Maminky, prosím o uklidnění. Syn byl dneska s tatínkem na půlroční prohlídce, má 7,7 kg (to se mi zdá docela hodně), ale jen 65,5 cm. V růstovém grafu se propadl pod 10. percentil. Myslíte, že je to OK? Pediatrička nic neříkala, ale mě se to zdá divné. Oblíkám ho tedy do vel. 74, tak si i říkám, jestli ho sestřička nezměřila špatně.... Díky za vaše zkušenosti!
Oba synové měli na 6 měsících 64 cm. Starší vše dohnal a při nástupu do školky byl stejně vysoký jako vrstevníci.
Nestresuj se😉
Nenech se rozhodit.. dcera má až v 10m 6,6kg čili dvojnásobek porodní váhy a 67cm. Tabulkově je na spodní hranici, ona nemá být po kom velká.
My máme zase gigantuli - v půl roce 70 cm / 9,1 kg 😉 To se srovná..
Zrovna dnes jsem byla s druhou dcerou na šestiměsíční prohlídce - 65,5 cm, 7950g. Má první dcera měla v šesti měsících 66 cm a 7340g. Obě měly porodní váhu těsně pod tři kila. Dnes má starší 2,5 roku, měří plus mínus metr a váží 13,5 kg. Myslím, že jsou to naprosto normální míry. Orientačně by měl být v šesti měsících dvojnásobek porodní váhy a v roce trojnásobek.
Dokud neplaší pediatr, nemusí plašit ani rodiče 🙂
Máš drobné dítě, na tom ale není nic špatného, jestli se mu vede dobře 🙂
Syn v 6ti mesicich 7kg a 63cm ;) takze klidek, pokud dětská nic neříká tak asi v pohode ;)
Pokud roste i přibírá, absolutně nemá smysl to řešit. Klik má 10,5m a 9kg. Cm nevím, ale zhruba 71-72 max.
V půl roce měl 7,7kg/67cm. A to je kluk. 🙂 A porodní váha zcela "tabulková" 3,5kg, 49,5cm.
Jinak to měření ber s rezervou, ne pokaždé ty mimca správně natáhnou. My byly jednou u pediatry a na druhej den na neurologii a měřily ho obě: rozdíl 1,5cm.
Rustovy graf je extremne dulezity. Bylo by vhodne, aby pediatr minimalne sledoval, jak se to bude vyvijet. Nas tedy na univerzite v Pediatrii ucili, ze tohle je jedna z nejdulezitejsich veci, ktere se u deti ve vyvoji sleduji, protoze vyrazne zpomaleni rustu muze znacit velke mnozstvi zavaznych onemocneni. A tim te nestrasim, jen sdilim vedomosti. Verim (nebo spis doufam, jak znam nektere doktory), ze tvuj pediatr vi co ma delat.
@krupka3 Ještě doktorce v úterý zavolám, na druhou stranu, ona je opravdu hodně pečlivá, všechno vždycky dovyšetřuje, dořešuje atd. Ale na tohle nic neříkala, prý o tom nepadlo slovo (na prohlídce byl se synem tatínek). Souhlasím s tím, co píšeš, jen si nejsem jistá, že je to takhle i u malinkých dětí - říká se přece, že speciálně kojené děti nemusí nějakou dobu ani moc přibírat, zvlášť, když se začnou pohybovat (syn už leze), začnou s příkrmy atd. Že rostou skokově. A četla jsem, že "své místo" v grafu mají děti zaujmout do dvou let (Znamená to tedy, že do těch dvou let můžou kolísat? To nevím). Jsem z toho zmatená, všichni mi říkají, jak je syn velký, jaký je to chlapák atd., i váhu má pěknou, zvlášť vzhledem k té porodní. A najednou zjistím, že je tu takový problém.
@rebejsova pozor na zamenovani toho, ze rostou a pribiraji skokove, neni to totez. Kojene deti skokove pribiraji, coz prave ovlivnuje ten pohyb. Rust by vyrazne kolisat nemel. Kazdopadne pokud by slo o jednorazovou odchylku, tak ok. Pokud by se to opakovalo, melo by se to zacit hned resit - lepsi resit neco zbytecne, nez zamedbat potencialni velky problem.
Myslím, že ok, co ty a manžel, jak jste vysocí?