Maminky, je to normální? Můj brouček se začal co hodinu budit na kojení. Přes den vydrží ty 3 hodiny, když spí v kočárku na procházce, tak i déle. V noci se budíval co 3 - 4 hodinky. Poslední dny se ale budí co hodinu, vždy si párkrát cucne a spí. Jsem už vyčerpaná, protože při tom usínám a nevyspím se, protože se bojím, abych ho nezalehla. Co hodinu vstávat je vyčerpávající, kdyby se alespoň pořádně napil a pak spinkal, ale po takových troškách - to ho ani nemůže zasytit. Spíše mě napadá jestli jen nemá žízeň, teď když jsou ty mrazy, více se topí a je sušší vzduch. Začínám být zoufalá. Zkoušela jsem mu prso nedat, to ale začal šíleně křičet a křičel dokud se nepřisál. A nechat ho tak plakat, na to mi příjde strašně malinký (má 12 týdnů) a navíc tím křikem v noci budí svou sestřičku. ☹
elzik, asi to je normální. my teď kojíme 6x-7x za noc a to ho večer nacpu kaší 😠 ....jsem úplně vyřízená.
elzik, je ešte strašne maličký, potrebuje to, takže - tak ako radí Rimmel - vydržať. Náš Marek sa tiež často budí a ani Petrík mi ešte niekedy neprespí celú noc - pýta si piť - niekedy 1x a niekedy 3x - je suchý vzduch, aj ja v noci pijem, tak musím dať aj dieťatku.....
Dnes sme s Markom vstávali cca 7-8x - už ani neviem...... Držím palce!
jááj,každá hodina?to sa dá..ked s abude budiť každu pol hodinu,to bude niečo 😅 😀 😀 😀
ale nie..sama viem,aké to je.
ja sa cítim už ako nejaká hanra,že snad už o sebe ani nerozhodujem..
takto malinké bábo by som určite nenechala vyplakať..podľa mna tiež,vydržať.. 😒
musíš byť silná a čakať,že toto rýchlo prejde ..tak,ako ja 😢
Rimmel - on pije tak 1 - 2 minuty (v noci), takže kojit ze dvou asi ani náhodou. Jak píšu, vždycky si párkrát cucne a zase usne.
Samozřejmě, že ho plakat nenechávám, nemám na to srdce. Prostě kojím a kojím. Ale je to vyčerpávající. Navíc dr. mi říkala, že už je dost velký na to, aby v noci vydržel ty 4 hodiny. Ale ono se to lehce řekne, že už je dost velký, když každé miminko je jiné a jedinečné.
Tak moje příšerka zas v noci snad vůbec nespí, když má prso v pusince, je v pohodě,ale jakmile jí dám do postýlky, řve... 😖
elzik..moja má 7 mesiacov a budí sa 15x za noc+1alebo 2x je po pol hodine až hodine v noci hore-le to nie vždy.
😔 😔
ekzuj taj si lahni do velkej postele s nim aby to nebolo tak narocne..ja to tak robim 😉
rimmel..ono to ale nevyrieši úpodstatu tho,že sa to dieta budí..pre mna je spanie s malou v rovnakej posteli tiež náročné,obieham vždy z jednej strany na ruh,aby som menila prníky..malá je zabarikádovaná,lebo cestuje po posteli,takže všetko premiestnujem..ach☹
Rimme - já ho nechávám u sebe v posteli, protože jinak bych se asi zbláznila, ho co hodinu stále vytahovat. Ale přesně jak píše bertica -neustále měním strany, kojím jednou z toho, podruhé z toho, malého posouvám a zároveň nemůžu pořádně zabrat, protože mám strach. K tomu všemu mi občas do ložnice přicestuje i starší dcerka (2 ročky), takže máme v noci veselo. 🙂
Holky, chci se zeptat, zda dáváte čajík, když plně kojíte. Jedna maminka mi to poradila a musím říct, že jsem to dnes v noci zkusila, když se malý vzbudil a nebyl ještě čas jídla, dala jsem mu napít čaje, chvilku pil a jak usnul spal 1,5 hodiny v kuse. Potom jsem ho přiložila a jak píšu, kojila jsem co hodinu ☹ Tak mě napadá, zda prostě dítě v těch topených místnostech nemá žízeň a to mlíčko mu ji nezažene. Vím, že je přední mlíko na žízeň a zadní na hlad, ale mě osobně mlíko také žízeň nezažene, spíše naopak. Navíc - za dob našich babiček a maminek se také kojilo a dával čaj a děti byli spokojené. Tak nevím 😒
ahojky elzik,
jste ted v obdobi kdy ma mimco rustovy sprut. My jsme meli to same - pres den krasne vydrzela 3-4 hodiny,ale v noci jsme kojila co 1,5 hodiny. Laktacni poradkyne rika, vydrzet, za nejkou dobu to prejde. Bohuzel u nas to vydrzelo temer 3 tydny!! ☹
Ted je nam 4,5 mesice a mala se budi porad co 3 hodiny a to ji taky vecer naladuju kasi a pak MM. Nekdy si rikam, ze je to mozna uz zvyk, ze se budi ze zvyku, nebot dost casto si jen tak cucne a za chvili usne.
Ale u vas to tipuju na ten rustovy sprut. 😉
elzik: máme to taky 🙂 sice trochu dřív, než se spurty běžně objevují, ale proč nebýt výjimka 🙂 v noci pijje co hodinu a půl, jednou vydržel 2, přes den co hodinu....takže to chce pevný nervy a vydržet.
Čaj nedávám, malý ho nechce, z flašky neumí (nemá ani dudlík), zkoušela jsme na škytavku na lžičce, plival to jak soptík...
Hodně štěstí a vydrž!!!! Trpělivost se vyplatí.
baby ano ano, aj ja menim strany pokazde ked sa zobudi no nevadi mi to..sak to trva par sekund, potom sa nacuca par sekund minutku, dve a spime obaja dalej...a dakedy tiez nemenim stranu, ak sa napr zobudi o hodinu tak ostanem tam, kde som 🙂
Myslim, ze je to normalni, je treba vydrzet. Zapoj manzela, at vstavate k miminku pul-napul. Kdyz vstava on, tak at ti maleho da na kojeni on. My to tak praktikujeme a uz se citim o hodne lip 😉
Jinak caj bych tak brzo moc nedavala. Pochybuji, ze mimi se budi kvuli tomu, ze ma zizen jako takovou, kdyz uz spis hlad.
ano je to normalne treba vydrzat 😉 skus ked sa zobudi ho nakojit z oboch prsu ale asi to nepomoze, aj tak sa bude budit, moj to takto robi doteraz s tym rozdielom ze to neni kazdu hodinu ale dve 😀 ale dakedy ked ho zubky trapia sme hore aj 10krat