Citlivé spinkání 8měsíčního syna. Máte radu pro klidnější spánek?

monfej
14. říj 2019

Ahoj maminy, mám 8 měsíčního syna, je úžasný, ale chudacek má hrozně citlivé spaní v noci. Přes den mi spí tak dva krát po hodině až hodině a půl, večer usíná krásně,ale pořád se prevaluje a to ho pak budí a brečí. Kolikrát ho musím zvednou aby se uklidnil a pak zase usne. Hladový není,večer dostává kaši a ještě ho dokojim. Nemáte nějaké typy nebo rady aby spinkal klidněji? Děkuji 😊

claire90
14. říj 2019

Klidne to muze delat ta kase, je tezsi na traveni, proto se doporucuje spise rano. Pokud si dobre pamatuji, ma to i souvislost s glykemickym indexem, muze po ni rychle vzrust hladina cukru v krvi a jak opadne, dostavi se pocit hladu.
Navic diteti je 5mesicu, je kojenne a kojeni neni jen na hlad, muze mit zizen. Nebo muze jednoduse chtit jen citit mamu, proto ho uklidni kratke pochovani 😉
Za sebe bych zkusila v prvni rade kasi vymenit napr. za zeleninovy prikrm. Pokud by i tak bylo spani horsi, tak u nas dobre fungovalo spolecne spani, deti me citili a spaly klidneji. Synovi do roka stacila postylka vedle me postele, dcerka byla od miminka malej tulen ☺

xcassiopea
14. říj 2019

Ahoj, buď potřebuje kontakt, nebo za tmy nepozná známé prostředí a lekne se, máš nějaké dětské tlumené světlo, aby když se miminko probudí poznávalo kde je? I to ho může uklidnit a zase usne bez pláče.

neomenia
14. říj 2019

@claire90 píše, že je mu 8 měsícu

claire90
14. říj 2019

@neomenia promin, nevim kde jsem vzala 5 🙄 Nicmene ty 3mesice zas takovou roli dle me nehraji a odpoved by i pro to starsi dite ode me byla totozna..

monfej
autor
15. říj 2019

@xcassiopea světlo mam zapnuté,nepřišlo mi že by nepoznaval kde je,on se prostě tak dlouho prevaluje až se z toho vzbudí

monfej
autor
15. říj 2019

@claire90 zkusím vyměnit tu kaši teda a uvidím jestli to bude lepší, jinak když se vzbudí v noci,tak mu na žízeň dám napít čaje a nechce,takže žízeň asi nemá. Jinak uz uspavam u nás v posteli a pak malého prenasim, mohla bych si prisunout postylku blíž k posteli abych ho měla blíž

claire90
15. říj 2019

@monfej a je v noci pak nakojeny, kdyz nechce caj? Muze chtit fakt jen citit blizkost mamy, mit vetsi pocit bezpeci 😉
Pokud to postylka umoznuje, klidne bych sundala bocnici a soupla ji k sobe, budete mit k sobe blizko, zaroven kazdy porad svuj prostor 🙂

monfej
autor
15. říj 2019

@claire90 nakojeny je,je možný že jde o ten kontakt, ta bocnice je dobrý nápad 😃 díky