Bouličky v prsu u miminka. O co by se mohlo jednat?

madamas
1. říj 2021

Ahoj, dnes ráno jsem nahmatala dvouměsíční dceři pod bradavkami tvrdé bouličky, na jedné straně se zdá výraznější, nejsem si jistá, nechci jí to moc mačkat. Nemáte zkušenost o co by se mohlo jednat? Do poradny jdeme ve čtvrtek, myslíte že bych měla kontaktovat pediatričku dříve?

mamikry
1. říj 2021

@madamas Miminkum se obcas stava, ze se jim pusti vlivem hormonu od maminky laktace. Nabehnou jim prsicka, nekdy i tece mleko. Vetsinou se to behem sestinedeli upravi. Nas maly to mel taky a zmizelo to samo. Ale doktorce se urcite zmin. Myslim ale, ze to bude tenhle pripad.

madamas
autor
1. říj 2021

@mamikry My už jsme po šestinedělí, malá má dva měsíce. Prsa naběhlá nemá, žádná změna, je to znát pouze na dotek, jakoby měla pod bradavkami menší kuličky hrášku, žádné vnější projevy nejsou. První jsem se lekla, ale když jsem to našla i na druhé straně tak jsem se trochu uklidnila, kdyby to bylo něco hodně špatného tak to zřejmě nebude na stejném místě na obou stranách 🤔

sirinfirst
1. říj 2021

bude to z hormonů pravděpodobně, speciálně bych kvůli tomu k dr nešla, ale na poradně se určitě zeptej

madamas
autor
1. říj 2021

@sirinfirst děkuji, ve čtvrtek jedeme do rizikové poradny a další pondělí do normální poradny takže se určitě někde přeptám pro klid duše.

neomenia
1. říj 2021

To bude Halbamova reakce prsních žláz. Googli🙂

jjasmina
1. říj 2021

@madamas také sme měli, přej hormony, vymizí

ellyem
1. říj 2021

Nás dr. taky upozorňovala, že se to může objevit, a to máme chlapečka 🙂 Časem to vymizí (viz i komentáře výše) 🙂

me_druhe_ja
1. říj 2021

Pokud kojis, stává se to. Mě se to stalo u syna a letěla jsem k doktorovi. 🤦 Nicméně je to fakt normální. Skrz to naše mlíko do nich jsou k naše hormony.