Boj s atopickým ekzémem u 4měsíčního miminka - jak se z toho nezbláznit 🙈

skretik
23. čer 2019

Ahoj, prosim o zkusenosti a rady jak se nezblaznit z atopickeho ekzemu u miminka,jak mu pomoct a co delat,aby to pro oba probihalo pokud mozno co nejklidneji. Drzim prisnou dietu,ale nemam pocit,ze by to k necemu vedlo,mazu kremama a porad se to vraci. Ted uz jsme v kortikoidni lecbe,ktera vypadala zazracne a stejnak se to vratilo a to i pres ne,je syn stale osypany 😞,mazali jsme 3dny (v obliceji vyrazka temer zmizela,po tele ne) a pak den pauza a namazat,v te pauze se opet osypal a presto,ze jsme rano mazali za cely den se porad zhorsuje. Uz jsem z toho pekne nestastna 😢😢😢

lajla
23. čer 2019

Co to znamená přísnou dietu..dítě nemá v pořádku dráhu střev, jater a sleziny
vaše strava nesmí obsahovat lepek, cukr a laktózu..pozor ta je přidávána prakticky všude
vám doporučuji ostropestrecovou směs dědka korenare
Jinak dávám odkaz je jednu úžasnou pí Dr.. institut celostni mediciny.kortikoidy vysadte, a juknete na složení krému...úžasné jsou..zinková mast a zjemňující mast od dulcia, bez chemie, když jim napíšete..věřím že pomuzou

priefi
23. čer 2019

@skretik jez hodne zelene zeleniny a probiotika, miminku taky dej probiotika a vyhybej se melku a vsech vyrobku obsahujici mleko, vejce a vyrobku obs.vejce.....vysledek lze videt az za 14 dni
Nas starsi ma treba alergii na bkm, vejce, brambory, banan a musime hrozne opatrne s histaminem.

skretik
autor
23. čer 2019

@priefi ja jsem na eliminacni diete,mleko,soju,vejce,hovezi a spoustu dalsich veci vubec nejim, tim se mu zahojila streva,ale vyrazka se porad vraci a to vzdycky v horsim 😞. Jim v podstate jen veprove,okurku,spenat,dyni,salat a jedla jsem ryzove a kukuricne veci a bezlepkovou ovesnou kasi s varenym jablkem. Musim neco jist,uz jsem na tehle diete dlouho a uz se to na me zacina podepisovat 🙈.histamin me taky napadl,ale moc nevim jak na to prijdu a jak se toho vyvarovat 😏

skretik
autor
23. čer 2019

@lajla lepek a laktozu nejim uz tak minimalne 2mesoce,mozna vic, cukr jen sporadicky :(

diewcatqoo
23. čer 2019

@skretik ahoj, viem si predstavit ako sa asi citis, je to hrozne vidiet tak male miminko ako sa trapi a nevies mu pomoct.
Syn mal atopicky ekzem v podstate od narodenia. Tiez sme skusali vsetko mozne, ale bol to beh na dlhu trat. Napisem ti, co nam pomohlo. Ale ekzem je svina, co pomohlo jednemu, inemu nemusi...
V prvom rade, co sa tyka oblecenia, obliekala som mu len cistu bavlnu, vsetko svetle farby, najlepsie biele, aby to obsahovalo co najmenej farbiv. Prala som v Ecover zero, vsetko 2x preplachat a vsetko zehlit. Dali sme prec vsetky zaclony, koberce, aby sa nemal kde zdrziavat prach. Kazdy druhy den som utierala prach a vytierala podlahu.
Co sa tyka starostlivosti o pokozku, vyskusali sme mnozstvo kremov - aj drahe, aj lacne, volnopredajne, aj z lekarne... najviac zlepsenia bolo badat po atopikderm od saloosu na loziska a na premazavanie celeho tela ciste bambucke maslo. Na svrbenie pomahal ovesny kupel, pokozka bola po nom vlacnejsia. Najviac ale pomohol pobyt pri mori, takze ak mate moznost ist k moru, nevahajte. Ja som si domov doniesla aj morsku vodu v pet flasiach a kupala som v tom syna aj doma.
A samozrejme, treba upravit stravu. Ak uz si na nejakej eliminacnej diete a ziadne zlepsenie nebadas, nepytala si sa na alergologiu? Mozno skodi nejaka ina potravina. My sme boli na alergologii, ked mal syn 8 mesiacov a z krvi vysla alergia na vajecny bielok, kravsku bielkovinu a histaminova intolerancia. Uprava stravy, spolu s ostatnymi opatreniami pomohla a ked mal syn rok a nieco, uz bol uplne cisty.
Urcite sa pytaj na alergologiu, pokial si este nebola. Pretoze mozno sa obmedzujes zbytocne a miminku skodi nieco ine. Ak kojis, telo potrebuje pestru stravu a ty postradas vela dolezitych zivin tym, ze obmedzujes urcite potraviny a mozno sa o to pripravujes zbytocne. Ako tu uz bolo spomenute, nasad probiotika sebe a dietatu.
Skus si este vygooglit svajciarsky zoznam potravin pri histaminovej intolerancii. Tam je presne popisane, ktore potraviny sa mozu a ktore nie. Drzim palce

ev.ka
23. čer 2019

Jukněte na www.verazikova.cz

skretik
autor
23. čer 2019

@ev.ka u te jsem v poradniku a dostanem se na radu nekdy v zari, od te doby mi asi sibne 🙈

skretik
autor
23. čer 2019

@diewcatqoo dekuju, na alergologii jsme byli ve 3.mesicich a neprokazalo se nic, jen lehce bkm. Vysledky mam jen pres telefon, za 14dni jdem na konzultaci. Kortikoidy jste meli? Ja se jim tolik branila,ale pohybujem se dost mezi lidma a tolik rad a varovani a ja nevim ceho vseho, hlavne me co nejvic znejistit 🙈, a tak jsme skoncili v Motole na koznim,kde mi vysvetlili,ze to potrebujem zalecit nez se do toho dostane infekce a dostane antibiotika,ze jsem nakonec kyvla a tex uz zas lituju . Snad nas to do roka taky prejde. Nejhorsi jsou noci, kdy ho to svedi :(

miba10
23. čer 2019

@skretik v tehle vedrech se toho moc nevymysli. Já i malá jsme atopici. U malé jsme na to přišli ve 3 měsících. Když je to nejhorší mažu Imazolem. Jinak používám řadu od A dermy pro atopiky a super. Pochopila jsem že zřejmě kojis. Jaky vliv na to má strava nevím, malá je na um. Teď už Teda začíná jist normální jídlo a zatím se nic nevratilo

hanka_12345
23. čer 2019

My mame a.ekzem v tech loketnich jamkach....mazem i kortikoidama ale ted hsem poridila z dm bambucke maslo, jen tak a zkusila namazat.... no a mizi to

ev.ka
23. čer 2019

@skretik my jsme se na řadu nikdy nedostali... Nikdy se pak neozvala. Ale zvládli jsme to podle těch článků z toho webu

skretik
autor
23. čer 2019

On ma uz obcas ty mokvajici loziska a s fim ai nevim rady vubec,hlavne na rucickach,kdyz to necham volne,snazi se to skrabat,kdyz nu pres to dam dlouhy rukam,tak se mu to k tomu prilepi 😏... tohle uz schne a “hoji se”, ale i tak je to porad osklive

hanka_12345
23. čer 2019

Byli ste na alergologii? (Necetla jsem vsecky prispevky)

skretik
autor
23. čer 2019

@miba10 mala je na UM a presto to miva osklive? Zvazuju jestli nezkusit treba tyden na UM a odstikavat,abych neprestala zbytecne kojit,kdyby to nemelo pomoct

skretik
autor
23. čer 2019

@hanka_12345 byli,ve 3 mesich a mel svednute lehce bmk (pry by ani nebyla nutna dieta) a jeste jednu hodnotu co mivaji zvednutou alergici,jinak vsechno negativni

skretik
autor
23. čer 2019

@hanka_12345 zkusim,dekuju

skretik
autor
23. čer 2019

@ev.ka asi toho ma moc,kamosky u ni byly a pry pomohla predevsim psychicky

hanka_12345
23. čer 2019

@skretik my byli take a nasli nam alergii na vejce, dostala jsem naky kortikoidy locoid (zluta krabicka) davat fenistil kapky,pak ichtyol mast s nazvem icht,ol krempasta ale ze by se to nejak vylecilo...porad se to drzi...pak dalsi navsteva tten locoid ale nejaka emulze a jo zmirnilo se to ale nevylecilo...ted zkousim mazat 3 dny to bambucky a vypada to skvele,v jamkach uz skoro nic nema a mel naky osypky z horka a to uz je taky skoro pryc po tom masle. ....jo a jeste framykoin mi na to dali

neomenia
23. čer 2019

Ahoj, zkiuseli jste kosmetiku od dr. Konrada? Ad calcis, ad lotio acut, ad lotio chronic...

skretik
autor
23. čer 2019

@neomenia zkousela jsem a myslim,ze ze vsech masti tohle fungovalo nejlip,meli jsme ichtiol a ad calcis,asi se k tomu vratime,ted mame os kozarky nejake michane masti + aderma a koupu v hypermanganu,ale zlepseni zatim moc nevidim,kortikoidy zabraly na chvilicku

skretik
autor
23. čer 2019

@hanka_12345 drzim palce at bambucke maslo funguje,asi to chce porad zkouset. Me stve, ze mu nemuzu pomoct,kdyz ho to svedi. Fenistil vetsinou moc nezabere :(

hanka_12345
23. čer 2019

@skretik diky! No u vas to vypada hrozive ☹

skretik
autor
23. čer 2019

@hanka_12345 no a takhle mel cely oblicej a jeste to mokvalo😞, proto jsem nakonec souhlasila s kortikoidama, doktorka vyhrozovala,ze se mu do toho muze dostat infekce a bude muset dostat antibiotika a bude to pro nej jeste horsi 😏

skretik
autor
23. čer 2019

A jeste se zeptam,chtela bych ho vzit k mori,ale kozarka to nedoporucila, detska i imunolozka rekly,ze je to na mem rozhodnuti,ze to asi nicemu nevadi. Co myslite?

diewcatqoo
23. čer 2019

@skretik rozumiem ti, tie noci su strasne.. kolkokrat som v noci plakala s nim. Rano sme vstavali nevyspati a cela postielka od krvi, co bol taky doskrabany. Ja som aj kvoli tomu zavinovala takmer do 6m, potom sme davali rukavicky, neskor sme davali overaly, ktore sa dali na rukach zohnut na taku rukavicku (maju v tescu) alebo som ho nasilu viazala plienkou... moj si z toho skrabania zaniesol do ekzemu aj zlateho stafylokoka, takze sme to museli riesit aj antibiotikami. Ked sme vyliecili stafylokoka, skusila som par dni aj kortikoidy - zlepsenie bolo takmer okamzite, ale akonahle som ich vysadila, bolo to 100x horsie. Takze uz som to potom nepouzivala.
Inak, mne alergologicka povedala, ze cim je mensie mimino, tym mozu testy na alergie vyjst nepresnejsie. Vela alergologov ani nechce brat deti mladsie ako 1 rok presne kvoli tomu. A aj tie testy sa robia len na zopar zakladnych potravin. Takze aj ak vam na testoch nevyslo nic take, neznamena to, ze v tele ziadna alergia nie je.
Co sa tyka mora, ak mate moznost, nevahajte. Nam more velmi pomohlo. Prve dva dni boli tie loziska akoby viac rozdrazdene, aj sa viac skrabal, ale potom to zacalo blednut a vysusovalo sa to. Vzala som si z mora este do pet flias morsku vodu aj domov a aj doma som ho kupala v morskej vode

priefi
23. čer 2019

@skretik veprove muze byt alergizujici, zkus kruti maso

priefi
23. čer 2019

@skretik a testovali i to jablicko na alergo? A jak dlouho drzis eliminacku?

priefi
23. čer 2019

@skretik brali ster z ekzemu na koznim? Nekdy muze udelat paseku zlaty stafilokok nebo streptokok (v tech nazvech se ztracim)

miba10
23. čer 2019

@skretik jj, měla to rudé a nechat to ještě pár dní, tak ji by ji to prasklo do krve. Od té doby co jsme pořídili tu Adermu, tak má klid. Trvalo nám dlouho než se to zklidnilo, ale srovnalo se to. Teď se to objeví jen ve vedrech. Ale hlavně mazat mazat mazat.

magdanaty
23. čer 2019

Když nepomůže nic z výše uvedených rad, zkuste Věru Zikovou. Také nám pomohla..