Ahoj maminky, mám tříměsíčního chlapečka a od narození má atopický exém. Je nějaká mastička, která vám zabírá? Nám jediná mastička, která opravdu pomůže je s kortikoidama a ta se nesmí mazat dlouho. Dále máme vyzkoušenou kosmetiku z Linoly, exipial, sudocrem, bepanten, jediný který to malinko zmírňuje je Cremor Holt. Děkuji za odpovědi ;)
My používáme jen mycí olej a krém od A derma a musím říct, že máme klid už X měsíců. Jinak když to bylo nejhorší, tak jsme mazali mastickou Imazol a to bylo také perfektní.
Synovci jsme dělali odvar z konopí a často mazali. Trpěl na atopický exem také od malička a (musím zaklepat) od té doby (již mu je 17 let), co byl takhle natírán a vyléčen se mu to nijak nevrátilo. Jemu to zabralo velmi dobře, za týden to měl krásné a za další už vbc nic, ale mazán zbytek měsíce pro jistotu. Třeba to pomůže 🙂
@maybe2112 doporucuji miminku podavat probiotika, pokud kojis, take jez probiotika a zelenou zeleninu. Vyhybej se prilisne konzumaci sladkeho a pak jeste bylo by dobre vysledovat, zda nevadi mleko, vejce, jiny alergen (a ze jich je), casto byvaji kombinovane alergie. Pokud nekojis, doporucuji pozadat dr.o um neocate. Koupat v ciste vode, nejlepe ob den az dva. Pripadne ve vyvaru v manayupie
Moje rada by byla přejít na non-toxic domácnost. Zanalyzovat domácnost a vyházet nebezpečnou chemii + zanalyzovat stravu, ale asi jenom kojíte zatím. Stav může zhoršovat prací prášek (ani většina dětských nemá v pořádku složení), běžná drogerie, syntetické oblečení apod. Na FB je skupina Svět non-toxic, přidejte se tam 🙂
Mému synovi 2 roky zabírá krém Lipobase, je na předpis, a olejíčkem po sprchovaní, ten obyč modrý s azulenem.
Nepodařilo se mi odhalit žádnou alergii, s výjimkou ATB Amoksiklav, které to nastartovaly...
Zkus na ublinkavani Nutriton, může se dávat s jakýmkoliv mlékem
Nejhorší na atopický exém je zkoušení různých mastí krátce po sobě, má to opačný efekt. Kůže je ještě víc zatížena...
jestli dokážeš odstát aspoň pár kapek MM, tak nejlepší na jakýkoli kožní problém u tak malého miminka je potírat to mateřským mlékem.
U nás pomohlo vyřadit červenou zeleninu a být nějaký čas jen na zelený... což u vás zatim rada kničemu když je tak maličký... ale potom nekoupat dlouho, opravdu jen umýt, do koupele linolu, ale jen když má ekzém trochu zaléčený, nepoužívat aviváž a prádlo po vyprání dát ještě jednou vymáchat. A pak ještě u nás hraje možná největší roli zpocení. Ted v zimě je to těžký, ale všechny ty kombinézy a fusaky hrozně zapařujou, nepřehánějte to s oblékáním, mně se osvědčilo když byla malá v kombinéze ji pod to dát opravdu jen triko s dlouhým rukávem a kalhoty bez punčocháčů. Jak přišlo léto a sluníčko měli jsme po ekzému. A s tim mazáním musíte vyzkoušet, každýmu zabírá něco jiného. Nám bepanten plus na to nejhorší a na promazávání mastičku namíchanou v lékárně ale ted vám nepovim jak se jmenuje... přeju hodně sil!
Konopna z lekarny a pak ten locoid, teda predpokladam, ze pisete o tomto kortikoidu...
Placame se s ekzemem taky. Asi tak ty 4m.uplne jsme se toho nezbavili. Malymu je 8m. V lete k mori...
Ahoj @maybe2112 a ostatní maminky @mirri7 @marla86 @no_title @kaatus 🙂 Sama mám syna s AE a jedinou cestou, jak se z toho všeho vymanit, není bohužel jen mazání /to řeší ekzém jen na oko/, ale odstranění příčiny. Není to jednoduchá cesta, ale má své opodstatnění. Na vše, co vás o léčbě ekzémů a alergií zajímá, se můžete ptát v bezplatné a anonymní MK poradně Pavly, která disponuje spoustou rad, tipů a zkušeností. Sama si prošla mnoha kožními problémy a podařilo se jí je vyléčit. Určitě Vám pomůže a ráda poradí 🙂
Ahoj super je krém od A-derma, dcera měla hnusný ekzém na líčkách a po 4dnech zmizel a máme klid..
Taky jsem řešila, když byl syn miminko. Kojený jen velmi krátce, pak na UM. Když už jsem nad ním brečela po každém vykoupání - ekzém měl škaredý, vykašlala jsem se na kožní i dětskou, které se mi snažily namluvit, že to tak některá miminka prostě mají a šla koupit Nutrilon allergy care. Výsledek téměř okamžitý - syn byl čistý do tří dnů. To sušené kravské mlíko, které je v UM prostě často dělá paseku. Když zlepšení viděla doktorka, začala mi Nutrilon AC psát na recept (máte na to právo, pokud se nesnášenlivost běžného UM potvrdí) a hotovka.
@monina1210 děkuji, v lednu jdu s malým na kontrolu tak jí to řeknu. Je pravda, že od doby, co je na UM to má jen horší. A je možné tohle mléko zahustit? Protože on v sobě nezahuštene mléko neudrží.
@maybe2112 Třeba by se výměnou mlíka za AC vyřešilo i blinkání, u nás byly taky strašné šavle, pak i brečení po jídle, bříško bolelo.. Jinak - zahušťuje se myslím Nutritonem? Zjisti složení, třeba by v AC mlíku nevadil, to ale jen hádám. Ať problém vyřešíte, vím, jaké je to trápení.
@monina1210 Občas je to strašný, pořád se chudinka škrábe, svědí ho to, myslím si ze to bude mít z toho mlicka, uvidím poradím se s doktorkou a doufám ze s tím bude neco dělat, jsem z toho uz nešťastná :( nehledě na to, že je stále zahleněny.
Vyzkousej kosmetiku Mixa nebo Bioderma 🙂