5měsíční chce pořád dokojit

matyldik
5. bře 2018

Ahoj holky,jsem tu s dalším dotazem. Malému bude půl roku a už 14 dni dáváme zeleninu v poledne..je to velký jedlik od narození..nyní Kojime 5-6x denně/24 hod. Už mi sní 120 gramu naraz,určitě by si dal víc,ale zvyšují dávku postupně. Dam mu napít i cajik-cca 30 ml.. ALE pořad vyžaduje dokojeni..vydrží tak hodku a pak začne hrozne rvat a nepřestane,dokud nedostane prso. Myslela jsem,ze jedno kojení tím odbouram,ale asi to neklapne :-/ co s tím?

drakenn
5. bře 2018

Ne, neklapne. Tvé dítě si samo říká, co potřebuje. Prostě vydrž a ono to kojení s věkem bude ubývat..

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
hanih
5. bře 2018

@matyldik Některé děti potřebují mléko déle, jiné ho zas po příkrmech už nechtějí. Je to různé. Každopádně, pokud chce, mléko bych mu určitě nebrala. Do roka je to kojenec, má na to nárok. A kojení 5 - 6 x denně není nijak moc. Já na půl roce dceru kojila co dvě až tři hodiny.

anazuzzuzana
5. bře 2018

Můj syn si třeba první dva měsíce, kdy už jedl příkrmy, vůbec neuvědomoval, že ho to jako má zasytit...měl hlad, dala jsem mu příkrm, snědl ho, ale pořád chtěl ještě prso, takže jsem musela ještě dokojit...často se mi ale po tom zeblil, protože byl plnej, ale mozek ty signály z břicha prostě nezpracoval 😀

normalnimatka
5. bře 2018

probůh, tak co bys chtěla? vždyť je to prcek...
jinak já dyž jsem zkoušela dáva příkrmy, hnedka od začátku jsem je oddělila od kojení, aby nechtěl dokojovat až do nekonečna. syn teda stejně nechtěl nic, takže jsem stejně musela kojit furt:D ale kdyby chtěl, mlíko bych mu prostě dala za nějakou chvíli.

normalnimatka
5. bře 2018

jo a ted koukám, že ty mu to mlíko nedáváš hned...tak o co jako jde?
kurňa 5-6x denně, tak málo jsem nekojila ani v roce a půl syna:D to je opravdu hodně málo.v až si toho, že jí normální stravu a nevadí mu čaj a že nebojkotuje ani prso. mlíko je beztak do roka nejdůležitější.

biedronka10
5. bře 2018

Ahoj, moji male padlo ted 8 mesicu a ted mi dokonce par dni od pobytu v nemocnici bojkotuje prikrmy a chce hlavne kojit. Taky doufam ze zacne zase vic jist, ale s odbouranim jednoho kojeni ted zrejme nebudu pocitat.

viridie
6. bře 2018

@matyldik Ahoj 🙂 Půlroční miminko potřebuje hlavně mléko, je to pro něj pořád nejpodstatnější složka stravy, v 6m by měl jen ochutnávat vše ostatní. Dopřej mu tedy prsník dle libosti, vždyť není kam spěchat.🙂

oplatecka
6. bře 2018

@matyldik To je úplně normální, někdy se prostě nepodaří jedno kojení odbourat hned. Já jsem jedno odbourala až v roce 🙂 A pokud malý požaduje dokojit, dopřej mu to 🙂

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
barbara04
6. bře 2018

me dcera ted od 11m měsíc nesnedla nic. kojila jsem porad ... a ted najednou zase ji co ji nabidnu.. nicméně kojim porad . opravdu porad 🙂 takze muze byt i výrazném hur.🙂

travnulee
6. bře 2018

My jsme začali kojit 3krat denně (ráno - poledne - večer) až tak v 10 měsících. Do té doby taky 5 - 6 krát denně+ v noci . syn si pak přestal postupně říkat, takže žádná křeč.

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
matyldik
autor
6. bře 2018

Holky,díky za reakce. Malej je velký kluk,má rad jídlo,v 5mesicich měl 7 kilo a 65 Cm,takže proste má fskt apetit. Což jsem moc rada,ale tak nějak jsem doufala,ze polední jídlo nám to kojení nahradí... až začnu dávat svačinu třeba během 14 dnů,tak bude chtít opět dokojit..tskze budeme mít 6x kojení a dvě jídla..naše doktorka mi furt CPE,ze by měl už jist minkrat a ze už má jist 3x denně normální jídlo v pulroce...když ji řeknu,ze jíme Teprv zeleninu,tak mi dá zas kázání a už teď mě nemá rada,protože jsem odkládala očkováni a ji se to nelibilo...

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
rajani
6. bře 2018

Příkrmy nemají nahrazovat kojení, je to při-krm. Tedy ke kojení přidáš stravu a ze začátku jen na objevení nových chutí než na zasycení. Žaludek a střeva si musí pomalinku zvykat.
Moje holka v 6m 8,5kg a 99% kojime a nepočítaně často (12* a více). Prostě jak potřebuje, dostane.

Lékař pokud se nevzdělava po škole, tak nemá aktualni odborné informace o výživě a kojení. Najít pediatra co neříká bludy je jak hledat jehlu v sene. Doporučím samostudium o výživě dětí, než poslouchat takového neodborníka. Budete v klidu, že děláte správně, či dítě je úplně normální že si vyžaduje co si vyžaduje. (Lékaři mají rádi poslušné pacienty, prostě se vymezit - dělám to tak a tak, neřeste mě...vy jste tu od toho abyste řešíme patologie, nemoci či neprospívání dětí...)

normalnimatka
6. bře 2018

@matyldik kristepane...tak hlavně ber trochu s nadhledem svou doktorku... tyhle kecy, že dítě by mělo.... spát a nebudit se, chtít kojit jednou za tři hodiny, nechtít mlíko po příkrmech, chtít jídlo vůbec, pít v noci vodu, vypít a sníst tolik a tolik, jíst tohle a tamto..
jako třikrát jídlo v půl roce? :DDDDD tak to by z mýho dítětě měla fakt radost... sou děti, který sou plně kojený třeba do roka, protože nic jinýho nechtěj.. a jako co? tak se mám jít oběsit, když to dítě to prostě nechce? nebo to do něj mám rvát násilím?
třeba WHO a vůbec i ministerstvo zdravotnictví doporučje půl roku plně kojit. tyhle příkrmy od 4. měsíce jsou hlavně pro ty, co maj UM. takže jako ty příkrmy ber jako nějakej doplněk, kvůli alergiím (no není jistý, že to má opodstatnění, ale co už), na zvykačku na normální jídlo, aby nechtěl mlíko tak často..........ale jako víc po něm nechtěj a jak říkám, bud ráda, že ti vůbec jí a pije.
nechápu, že to tvoje doktorka tak řeší. to je nějaká stará škola, ne? klidně se ohraď, že WHO doporučuje plně kojit do půl roka. by mě zajímalo, co ona na to.

jesi měla problém i s odkladem očkování a je celá divná, tak jí to prostě neříkej... synka doktorka trochu taky řešila, že jako nejí a maso že nejí a bleble, ale jako co? tak co mám s tí asi dělat?:D no nakonec u doktorů je mnohdy nejmoudřejší odkejvat co řeknou a dělat si všecko po svým. všichni spokojený. doktor má pocit, jak je důležitej a ty se nemusíš hádat.

sassanca
6. bře 2018

Mudr je mimo. Nam jasne řekl, ze mame dávat ochutnavat a rozhodne nenahrazovat kojení. Malá ma 7mesicu příští tyden. Vic jak měsíc zkouším nabízet zeleninové prikrmy a jsme furt tak na třech lzickach. Kojim na požádáni. Je to kojenec, prospívá, je zdravá. Nelamte si s tim hlavu

alicie_k
6. bře 2018

Malý má 9 měsíců a na oběd sní i 200g ale nepije mi vůbec nic, ani vodu ani čaj, zkouším různé hrníčky a nechce. Takže dokojuju taky pořád. Problém je, že si nedá na jen žízeň, ale pije a pije a neví kdy má dost a pak je schopný celé odpoledne ublinkávat.

hanih
6. bře 2018

@matyldik No teda paní doktorka je nějak radikální. Já na doporučení doktorky plně kojila do 6 měsíců (tak je to i doporučováno WHO), pak jsem teprve začala s příkrmy a doktorka nabádala hlavně ať kojím stále na požádání a nesnažím se nic nahrazovat. Dcera moc jíst nechtěla, v podstatě na roce byla tak na 95% kojená a doktorka nijak nevyšilovala, pouze dávala rady, jak motivovat atd. Opravdu řešit začala až v momentě, kdy dcera nechtěla jíst vůbec nic a začala hubnout, ale to už je mimo téma. Chtěla jsem jen ukázat zcela jiný přístup doktorky. A to ta naše je starší paní, chodila jsem k ní jako dítě i já.
Dle mého je nejlepší v tomhle dát na vlastní instinkt a na své dítě (samozřejmě pokud prospívá).

2hanah
6. bře 2018

@matyldik Je to normální a běžné, že kojená miminka dostanou po příkrmu ještě mléko, ještě je maličký a kdybyste ho o to jedno kojení "ošidila", mohl by začít hůř přibírat.

matyldik
autor
6. bře 2018

Teď se na mě asi, maminky, sesypete,ale já odzacatku s kojením bojuji,chtěla jsem to vzdat hned po prvním mesici,pak po sestinedeli,po třech měsících,pak jsem říkala,ze vydrzim do čtyř měsíců a začnu prikrmy a dám um..nakonec kojim plne 5 měsíců,pak jsme začali dávat první lžičky... no ale proste kojení není nic,co by mě naplnovalo,dělám to proto,ze pro malého je to nejlepší počáteční výživa a také jsem trochu pohodlná-v noci vstavat a dělat mléko..... zní to hrozne,ale těšila jsem se,jsk postupně odbouram kojení a bude..budu moct jist co chci,cvicit jsk chci,dojít si,kam potřebuji...je to sobecké,uznávám,ale nemiluji své dítě o nic min,než kdokoliv z vás...

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
viridie
6. bře 2018

@matyldik Já ti rozumím.🙂 Pro mne je kojení bezva praktická a pohodlná věc,ale že bych u toho prožívala "vesmírné souznění", to také nemůžu říct. Ale beru to tak,že prostě dítko mléko potřebuje,já jsem jejich máma a byť se ti také přiznám,že už se nemůžu dočkat, až vyrazím večer na galon Mojita a pokouřím si a budu moci někam na víkend, teď prostě jsem kojící matka a holt to tak je. A navíc- odbouráním kojení není záruka,že se dítě přestane budit a kojit je pro mne pohodlnější, než vařit UM. No a hlavně, tahle doba strašně rychle uteče a brzo už žádné kojení nebude potřeba...🙂 Ale celý tento "kojící business" je subjektivní věc každé z nás. Já Ti ale doporučuju se ještě "kousnout" a s kojením ještě pár měsíců pokračovat..🙂

matyldik
autor
6. bře 2018

@vendes mame avent natural lahvicku a pur netekouci hrnecek s měkkým pitkem... oboje mu celkem jde..sice to i chvílemi zvatla v pusince,ale i hezky saje...
@viridie díky Bohu,ze nejsem jediná na světě...

normalnimatka
6. bře 2018

@matyldik no, hlavně nevim ale, čím si pomůžeš ohříváním UM.... kojení je daleko pohodlnější..v noci nemusíš vstávat, ohřejvat...většina mimin se ještě dlouho budí v noci a jasně, můžeš zkusit podat vodu, ale nevim no...stejně do roka bys mlíko dávat měla.

alicie_k
6. bře 2018

@viridie

@matyldik

Holky mám to úplně jako vy 🙂

ishumisz
6. bře 2018

@normalnimatka nezapomen na imunologicke okno.. 😀

ellie25
6. bře 2018

než mi syn začal jíst, aby se z příkrmu najedl, tak to docela trvalo (já tedy dávala něco ve formě blw, žádné mixování kromě kaší nebo krémových polévek). Ale hlavně nezapomeň, že zelenina je docela hladová. Sice jí sní třeba hezkou porci, ale pořád je to jen zelenina, bez bílkovin. Takže mu pak vyhládne a potřebuje se prostě docpat. Až bude mít maso, časem jogurty, tak to bude také o něčem jiném. A jinak taky musím souhlasit s holkama, že doktorka má řeči dost mimo. Mně se doktorka nikdy neptala, kolikrát kojím. Odsun očkování mi dokonce sama nabídla, že byl syn malý a ona by to do těch dětí prý tak brzo necpala.

matyldik
autor
12. bře 2018

Holky,co když bychom už chtěli pomalu dávat ovoce dopoledne..ale když bych min třeba v 10:30 dala ovoce,pak třeba v 11:30 dokojila a pak budu dávat oběd v 13:30 a ještě dokojila v 14:00 třeba,abychom mohli jít také nějak rozumně ven? Není to moc blízko u sebe? Nechci zase malého precpavat a aby zase začal raketově pribirat...😡první 4 mesice dával i přes kilo za mesic..