5denní miminko stále brečí, co s ním?

zoey162
7. kvě 2017

Mám problém se svojí 5denní holčičkou, od příjezdu domů pořád brečí, spala jen chvillu pod digestoří a venku v kočárku... Už nevím, co s ní, v porodnici bylo vše v pořádku. Dostávali jsme dokrmy, ale v noci už malá pila ode mě dostatečně, tak už nám je nedali, myslíte, že to může být tím? Taky máme trochu žloutenku, ale na ozáření to prý není, tak nás poslali domů, že máme jít ven na procházku a malou mám dávat hodně k oknu na denní světlo. A další problém je, že si po kojení nikdy neodkrkne... Má někdo podobnou zkušenost a radu, co dělat??

elinkal
7. kvě 2017

A kdybyste ji mela porad u prsu? Ja po navratu domu maleho kojila a kojila, ob u toho vetsinou usnul. Odrihavat jsme nenechavali, nejak nam to neslo. A byl uplne v pohode. Hodne jezdete kocarkem jestli v nem spi no a doma hodne chovejte, houpejte, zkuste si miminko dat na hrudnik, at slysi srdce.

kacenecka_24
7. kvě 2017

Ja vim, ze možná trosku takova marna rada, ale zkuste chovat, kojit třeba casteji nez se poradne rozkojite, pokud myslíte, ze by to mohlo byt bříško, zkuste zahřívat a masírovat.

panickatlamicka
7. kvě 2017

Je strasne malinka a holt jedine co zna a uklidni ji, jsi ty, tva naruc a tvoje prso. Nelekej se, kdyz bude chtit byt futt na prsu, neni to z hladu, ale proto, aby se uklidnila. Odrihnuti neni nutne.

elinkal
7. kvě 2017

Klidne spolu treba budte cele dopoledne v posteli, kojte, odpocivejte a po obede vyrazte na prochazku, pak zase treba skocte do postele, ja na zacatku byla s prckem taky bezradna a prso proste vyresilo vse 😅 fakt jsem kojila skoro porad, ale nebojte, je to jen obdobi a utece a vse se srovna.

dzejn002
7. kvě 2017

Pro klid duše si půjčte váhu a zvažte malou před a po kojení a zjistíte jestli pije. Naše malá vypadala, ze pije a při tom nic. Tak jsem 14 dni dokrmovala a pak už se kojení rozjelo. Plakala nám opravdu hlady.

dagmartomiskova
7. kvě 2017

Dobrý den, mně si ani syn a ani dcera neodříhávali. Synovi už bude 7, ale stejně jako má 8-měsíční dcera jedl, dá se říct, pořád. Kojila jsem každé 2 hodiny (i v noci). Jak se říká, a né pro nic za nic, šestinedělí si užívejte spolu, vše si sedne.... dcerka v porodnici neplakala, a co jsme ji přivezli domů, tak bylo rodeo. Pořád plakala a plakala, ať jsem ji chovala nebo byla v postýlce.... už jsme si nevěděli rady. Nebyla hladová, byla v suchu, v teple, u maminky, u prsa 🙂 A konec šestinedělí a najednou jsme měli doma spokojenou, hodňoučkou princeznu 🙂 Chce to čas, pro ty miminka to je také náročné... každopádně držím palečky

swetlusska
7. kvě 2017

kojit, mazlit, houpat, nosit a naopak moc světla teda zrovna ten náš uplně nesnášel 🙂 odříhnutí po kojení u nás taky nejde a je to v pohodě...

karlajasmine
7. kvě 2017

Kojit, kojit, kojit, mazlit, houpat, nosit... ja jsem prvnich 14 dni prosedela doma na kresle se spicim ditetem na sobe nebo s ditetem u prsu.. Proste chce byt u tebe. Syn si nikdy po kojeni neodrihl, treba to nepotrebuje.. me tim lezlo na nervy dost lidi, ze do me furt hustili, ze si ma odrihnout, ale proste to nepotreboval a nikdy ho bricho nebolelo.

bekyc
8. kvě 2017

Takhle malé děti ještě moc odkrknout neumí... ale mohlo by to být to bříško, podívejte se na nějaké video na youtube na masáž bříška, nám to pomohlo, a nosit v klubíčku.

hapovab
8. kvě 2017

Zkuste dat jednou UM a uvidite jestli se uklidni,treba je to hlady,kamaradce malej taky porad brecel a bylo to hlady.

kristynatita
9. kvě 2017

Jejda... nedavejte UM, pokud stojite o kojeni. Nam synek zvracel a v noci se kroutil, kdyz neříhnul. Az ted to nepotrebuje.

kacasa
9. kvě 2017

teda..kdo radi hned dat UM, to je na povazenou.... radim kojit, nosit, masirovat brisko, pro klid na dusi treba jit na kontrolni kojeni (prevazit) a zjistit, kolik vypije..a pokud je nejaky problem s mlekem..lepsi odstrikat svoje dat strikackou, nikoliv v lahvi..ale nejlepsi asi bude..obratit se na laktacni ligu - najdete na internetu..urcite erudovane poradi. nevzdavejte to!

astyna
9. kvě 2017

Podívej se na to očima dítěte: 40 týdnů je krmeno nonstop, má stabilní teplotu svého whirpoolu, okolo je to vlhké a příjemné...a najednou je konec. Od nestabilní teploty až po nestálé krmení jednou s dokrmem jednou bez, má v tom zmatek.

Po kojení si nemusí odříhnout, ty si odříhneš po každém jídle? A to přitom určitě i mluvíš, takže vzduch nalapeš. Syn si odříhnul jen když se fakt fest najedl.

Poradila bych ti ji hodně mazlit, ideálně dát do šátku a zkoumat, bude jí to vyhovovat? nebude? chce spíš klid v postýlce? Chce hračky nad sebe? Máš období 6nedělí, což je o sžívání s prckem, tady co maminka - to zkušenost.

Navíc koukám, že malé je jen 5 dní - takže to ještě nemáš plné mléko, nezoufej!