Má smysl dítě vést k lyžování s instruktorem od 3 let ?
Vzala jsem dítě na Ostravskou Skalku, je to Family Park, kde kromě svahu pro dospělý a svahu pro děti je i zóna průlezek. Celou svojí bytostí chtěl být na průlezkách a já ho pořád vybízela, ať se jdeme kouknout na děti na lyžích. Teď sedím a váhám. Zda nepočkat ještě jednu sezónu. Jak jste to měli vy s malými dětmi a lyžemi ?
Pokud nejeví zájem, je brzy, akorat bys mu to znechutila. Pockej jeste rok, dcera zacinala v necelých 4 a ted bude jezdit 2.sezonu a stejne radsi sankuje. Na lyzich vydrzi max. 2h, i kdyz je docela šikovná..
obe vnucky lyzuji od útlého veku.Starsi od 3. let a 3. mes. a mladsi od 2 a3/4 roku.A to obe skvele jiz i na sjezdovkach v zahranici.Bavi je to.Asi zalezi zda je to bavi.,Nase holky nesmírně
V tomto věku se syn při výuce "kochal", o rok později pochopil, chytlo ho to a jezdí jak drak. Můžete půjčit vybavení, zkusit jednu lekci s instruktorem a uvidíte. Pokud nebude mít zájem, není to důvod ke zklamaní, jeho doba přijde.
U obou starších dětí jsme to v tomto věku zkoušeli a ani u jednoho se to nepovedlo, možná, kdybychom bydleli na horach a měli více času, tak by to šlo, protože určité pokroky byly vidět. Syn se to naučil potom bez potíží o rok později, dcerka se to určitě letos už taky naučí, budou ji 4 roky za měsíc. A taky by určitě pomohlo, kdybych loni mohla jezdit s dcerkou a prostě ji rozjezdit, ale byla jsem těhotná a nechtěla nic riskovat.
@chci_miminko Syn byl poprvé s instruktorem ve 2 a 9 měsíců. Vydržel asi 20 minut a bavilo ho to. Pred tim jsme jentak blbli na rovince, tahala jsrm ho na hulce a tak...
@chci_miminko Rozhodla bych se podle toho, jestli o to dítě jeví zájem. Naši kluci začínali ve 3 letech (mladšímu vlastně 3 ještě ani nebyly), protože prostě strašně chtěli, jinak bychom bývali ještě počkali.