Zdravím,
Chtěla bych se zeptat. Dcera bude mít 5 let a čekáme přírůstek. Dcera vždycky sourozence chtěla a má děti a miminka ráda. Ideálně by chtěla aby bylo v pokoji s ní. No plánuju, že prcek bude s námi v ložnici a až poporoste tak budou spolu. Ale o co mi jde. Dcera už má přeci jen 5 let a spoustu hraček které by pro batole byly nevhodné.. kostky lega, domeček pro panenky a všechny to doplňky v něm a pod. Jak jste to vyřešili? Všechny kamarádky mají děti blíže u sebe, takže hračky jsou vhodné obvykle pro obě děti. No nedovedu si představit že bych to dceři musela schovat a asi ani nechci. Ale zas představa že hlídám jestli batole nepojida střevíček od barbie nebo lego taky nebude ok. Když byla dcera malá tak jsme tomu vše přizpůsobili a mohla se pohybovat volně po celém bytě a nemohlo se jí nic stát.. .. tak nevím jak to vyřešit teď.Moc díky za tipy
Čekám teď třetí, děti budou mít 6 a 4 roky. Budeme to řešit dáváním věcí do výšek...
Dali jsme výš a starší si sám hlídal, aby mu to mladší nezničil...nejnebezpečnější věci si bere na hraní když jde mladší po o spát, nebo když ho zabavíme...
Ahoj, řeším teď totéž, syn 1 rok, leze všude, dcera 6 let. Staví a tvoří u stolu, aby ji na to nedosahl a je to🙂 a jinak hlídám, aby neco nevdechl nebo nespolknul, samozřejmě.. Zatím spí u me v ložnici, ale hodně času tráví u dceryv pokoji. Kramuje tam plyšáky a jeji panenky, auta, co jsem mu koupila, ho zatím neberou🙂
@meiem dokud nepoleze, tak asi nebude problém. Hodně ženských, co jsem tak viděla, to řešila ohrádkou. Buď mimčo dovnitř a nebo právě oplotily herní koutek staršího, aby starší měl prostor jen pro sebe. Což je za mne taky důležité, aby starší měl místo, kde může být sám a mít tam "nebezpečné" hračky nebo hračky, ke kterým má vztah a nechce půjčit malýmu žužlátorovi. ;)
Maximovi bylo 5,5 kdyz se Máťa narodil. S nama spal malej asi jen 2mesice pak na zadost brachy sel k nemu do pokoje i na spani..co se tyka tech hracek, tak to lego atd ma proste dané výš na.polickach, v boxech..ale ja to nejak extra neresim, treba s hotwheels autama.si ,,hraje" uz tak 2 mesice a je mu momentalne 9m. Fakt jsem dala výš jen to lego a Maxik vi, ze vse male musí být mimo dosah mimina. Prave ten vekovej rozdil je super ze uz spousty věcí chape. Takze lego presunout na policky nakoupit boxy a poucit sourozence.😊
@kacenka115 To se da vyresit treba polickama a tajnou skrinkou velkeho brachy (tak jsme ji pojmenovali😁) Ale ohradka aby si dite nemohlo hrat v pokojicku a zkoumat mi prijde skoro jak tyrani😁😁 (mysleno trosku s nadsazkou) 😊
@leniczka23 švagrová měla ohrádku velkou jak půl místnosti, malej tam měl deku, hračky, svůj prostor, byl spokojenej, ale on je celkově takový spokojený nenáročný dítě. :D Jinak svou zkušenost s tím nemám. Spíš se mi líbí ten koncept soukromých prostor staršího. Náš lezl všude a taky se mi nechtěl omezovat. ;) Uvidím jaký bude druhé dítko a vyřešíme operativně. 🙂
@meiem když se malá narodila,bylo synovi 4,5roku. Vysvětlila jsem mu,že miminko může cokoli spolknout,co by mohlo ublížit, a že je opravdu nutné hlídat,aby na zemi nezůstávalo po hraní nic,co by mohla spolknout. Dodržoval vše opravdu velmi důsledně. Vše z dosahu dával vždy zpět do poliček....když mu u hraní asistovala,důsledně hlídal,aby něco fakt malého nevzala a když měl strach,že by mohla,tak to uklidil a hrál si s něčím větším....to období bylo krátké,ona nikdy naštěstí neměla tendenci něco strkat do pusy,takže to bylo vše v pohodě. Ale velmi si vážím synovy důslednosti a ohleduplnosti,když byla ségra v blízkosti, že fakt přemýšlel, opatroval, staral se, dohlížel....
Mezi starší dcerkou a synem je rozdíl 2r a 1m.Říkám o synovi,že je malá opička, co dělá starší sestra,tak musí taky.takže vysvětlujeme, hlídáme.Od 1,5 roku sedí spolu u kuchyňského stolu a malují barvami a štetcem,i s plastelínou si spolu hrají.Jediné co dáváme z dohledu jsou vyrobené věci ze školky a nůžky.Největší zábava je otevřít si šufle v obýváku a zkoušet si oblečení-oba dva naráz😅
@meiem mám děti s věkovým rozdílem od sebe o necelé 4 roky, pokojíček mají společný a starší dcerka cí, že malé věci musí dávat vysoko, hračky z kindervajíček má přímo v kyblíku v obýváku, aby se k ním bráška nedostal, příslušenství k domečku pro panenky neřeším, oni jsou docela velké a jinak všechny pidi věci má v uzavíratelné krabici, kterou sotva otevře sama, natož aby to otevřel téměř 2letý syn, navíc jak je ten větší věkový rozdíl i to starší dítko víc chápe, že bráška by mohl něco spapat, že ještě neví, že se malé hračky nepapají, ale dcerka si je brání, někdy i vlastním tělem 😀
klido bych sl do te ohradky, je to dobry pomocnik, navic ted jsou ohradky takove, ze ji muzes vyuzit i jako cestovni postylku treba
@meiem U nás měl syn 3,5, když se narodila dvojčata. Vyřešili jsme to vyvýšenými místy, kam si věci odkládal (speciálně vyhrazené poličky, skříňky atd.). V 5 letech už by v tomto dcera mohla být poměrně disciplinovaná (plus zabere pud sebezáchovy). Jinak teda ještě zkušenost, že si dvojčata velmi brzy začala hrát s hračkami staršího, prostě jsou v tom ty druhé, třetí a xy děti rychlejší.