Můj syn nastoupil do první třídy. Dostal rozvrh a popravdě mě šokovalo, že jeden den v týdnu mají do půl jedné. Máte to tak všichni? Přijde mi to zbytečně dlouho pro prvňáčka...
@veronikajanova
takze maji pet vyucovacich hodin?to je na prvnaky docela dost...my jsme pet hodin mivali asi az ve 4.tride
@veronikajanova Ano, v první třídě bývá většinou 20-21 hodin týdně. Takže pokud 21, musí být jeden den do 12:30. Nevím, nikdy jsem se nad tím nepozastavila. Mně i našim dětem to přišlo v pohodě. Však ve školce bývali každý den až do odpoledne. A z těch pěti hodin jsou určitě nějaké "oddychové" - Hv, VV, Pč atd.
@zelenaesmolda už si nepamatuji, jak jsme to měli my na 1. stupni, ale mít 4 hodiny denně je výsadou jen prvňáků, pak ty hodiny přibývají. U nás aktuálně do 12:30 -1. třída 1x, 2. třída 2x, 3. třída 4x, 4. třída 5x.
@jajulin
tak my jsme meli v prvni tride tusim 3h,paamtuju si,ze ve treti tride to bylo na stridacku-jeden den 3h a jeden den 4h.
Pet hodin jsme meli az od 4.tridy tusim.
Já si teda nepamatuju, jak jsme to měli v 1. třídě. U nás je v 1. třídě 21 hodiny, takže jednou do půl 1. Nijak hrozné mi to teda nepříjde.
U nás je v první třídě pět hodin čtyřikrát do týdne. Čtyři hodiny mají jen jeden den v týdnu, kdy mají půlenou hodinu. Všechny děti to zvládly - to navýšení je způsobené tím, že mají od první třídy angličtinu a počítače. Takže tím, co je baví 🙂
@zelenaesmolda jo 5 hodin..
Dlouho? Tak to buďte rádi ze nejste v Anglii.
Tam se chodí do školy v pěti létech ( některým dětem jsou pouhé 4 roky ) a začíná se v 8.50 a konci 15.20.
Každý den.
@jajulin takže škola si může vybrat jestli budou mít 20 nebo 21 hodin?
@britney to jsem určitě ráda, že nejsem v Anglii..tam bych žít nikdy nechtěla.
@veronikajanova škola si může vybrat myslím v rozmezí 20 až 25 h týdně pro prvňáky. Záleží co mají za předměty. Někde je AJ, někde není vůbec, .... TV navíc, ty počítače ...
@veronikajanova No jsou povinné hodiny pro všechny školy, plus může škola něco přidat. U nás mají od 1. třídy hodinu angličtiny povinnou, proto těch 21 hodin.
@konidana tak to je kvůli té Aj...
Syn 1.trida 4 hod denně, 2.trida 2x5 a letos 5x5 týdně.
@veronikajanova já na tom nic tragického nevidím, vždyť ty předměty jsou hodně volné a pokud je normální učitelka, tak to dětem uletí ani neví jak😉syn má 4 hodiny, ale v pondělí hned po obědě pujde na Angličtinu, takže v podstatě taky pátá hodina. Pak jde do družiny, tam si hrají, pak sport👍
@klea81 Máme to úplně stejně.
Mam cersrvou prvnacku, v pondeli maji do 12:40 z toho maji prvni TV a posledni pracovky, to prezijou. V utery ma pak do 13:35. Chodi na zakladku s rozsirenou vyukou HV do hudebni tridy. V to utery maji nad ramec hudebni pripravu ze ZUS, nebyla povinna, ale kdyz uz ji do te tridy vybrali, tak at se rozviji 🙂 myslim ze to taky prezije, bude mit CJ, M, HV, CJ, volnou hodinu a tu ZUS.
Ahoj, dcera je ve 2.tride a 5.hodin mají v pondělí a ve středu. Loni v první tridě měla taky 2x 5.hodin 🤔 zdá se mi to docela hodně. Syn je ve 4.tride a do 12.35 mají každý den.
Syn mel minuly rok (1 trida) kazdy den do 12.40... Ale chodi do tridy s rozsirenou vyukou aj a matematiky, takze k tomu zakladu meli 3 aj, 1 logiku a 1 tridnickou..... vsechny deti to prezily 🙂)) Letos ve druhe tride uz bude mit 2krat do pul druhe (nebo mozna odpoledni vyucovani) a tak to bude pokra covat i ve vyssich rocnicich (vzdy o 5 hodin tydne vic nez v obyc tride 🙂))
Syn byl loni prvňáček a taky měl jednou týdně do 12:30. Ta pátá hodina byla prvouka, takže celkem oddychovka. Letos, ve druhé třídě, má 5 hodin 2x týdně😉
@klea81 ano 4 hodiny v 1.tridy mi přijde normální
@veronikajanova dcera měla vloni jako prvnacek dokonce jeden den do půl 2. Měla před tím tedy volnou hodinu, takže jich měli jakoby 5, ale koncili déle.
Bála jsem se toho, ale zvladali to všichni v pohodě, celá třída 🙂 ono je to o učiteli, aby to pojal v rozumné míře
V první třídě je jeden den pět hodin běžně, bývají to VV, TV nebo HV a děti to v pohodě zvládají. Děti většinou bývají pak ještě v družině, někdy třeba i do čtyř, takže mi to nepripada nijak přetěžující.
Dcera též letos nastoupila a má v pondělí 5 hodin, zbytek týdne 4. Z těch 5h jsou dvě ty "neučící" - TV a VV.
však tam nebude celý den sedět na zadku...
Oni nez napisou pismeno A tak zvoni... a kdo zrodicu ma cas ty deti jako v tak brzo vyzvedavat? Stejne pak pulka drepi v druzine. Vsichni chcete aby se ve skolach ucili neco poradnyho, vsichni nadavaj jak ucitele jsou k prdu, ale kdyz ma dite byt do pul 1 ve skole, tak je najednou problem... tohle nepochopim, furt jen remcani a reseni neresitelnyho
@veronikajanova a kdy vyzvyedavas z druziny?
@veronikajanova Tak to je masakr. Malá měla denně do půl 12 v 1. třídě