Úkoly ZŠ. Kolik jich dělají Vaše děti?

stenlunka11
22. bře 2020

Holky ,kolik ukolu dělají vaše deti ? A jak a rpes co komunikujete se skolou ? A posilaji detem i testy ,ktere známkují ? Mam 3deti dva skolaci a rocniho prcka ..

bervidova
22. bře 2020

Paní učitelka posílá 2x týdně učivo a seznam cvičení k vyplnění z matiky, češtiny, aj, prvouky. Denně nám to zabere tak 4 hodiny práce - něco dělá syn sám, když jsem v práci, pak to spolu kontrolujeme, učíme se novou látku, nafotím a posílám učitelce. Testy nám zatím žádné nepřišly.

tulikiss
22. bře 2020

normalne u nas jedou dal jako by byla skola. u nas se jede bezne podle tydennich planu, aby kdyz nekdo chybi vedel co dodelat, takze v tomhle neni zmena. jen se doplnili hromadu odkazu na procvicovani a nebo treba videa k prvouce, tv, hv. Taky se dost komunikuje pres e-maily. Ale u nas casto i ve skole maji veci formou hry a tak. Treba do Aj mel natocit syn video kde v 5-6 vetach rekne neco o zviratku(je ve 2, tak ta slovni zasoba je omezena) a to pak i pani uc. oznamkovala.

pabka
22. bře 2020

Asi záleží na tom, kdo kde v ucivu zrovna je. My - jako třída myslím - byli napřed tak jsme teď docela v pohodě. Učení cca na hodinu denně.

agneska7
22. bře 2020

Dle mě naše p.ucitelka dává úkolů málo a žádnou novou látku pořád jen procvičování toho sameho testy žádné takže děláme co zadá + na dvojce pořad učitelka a s tím pracujem

stenlunka11
autor
22. bře 2020

@stenlunka11 no Aj tam je hromada ukolu za jeden den . Dcera 4 trida. Nad tim sedime pomalu cele dopoledne a pak delame zbytek. Ale pro me Aj je uplne mimo . Jelikož jsme se učili německý . Matika ta taky denně zapisy plus ukoly . Do toho prcek. Vareni a uklid . A vecer jsem hotova . 🥴😩Prvnacek to ma lepsi . Jen jim ytaci npsat ze ukoly jaou splněne

klea81
22. bře 2020

Syn 3.trida v pohode, děláme tak max 2 dny učiva na týden. Dcera v 6 třídě toho má hodně zejména v češtině a němčině. Pokud to takhle půjde dál, nepíšu učitelce, ať si dá oraz, že máme i jiné předměty. Nic nevysvetli, pošle úkoly, které znamkuje, my to doma řešíme s dcerou, manželem, Googlem a slovníkem 🙏jo a tento týden píšou z cestiny 3 online písemky. 🤮

konidana
22. bře 2020

@stenlunka11 syn 4.trida dostava zafani 1x týdně.... cca 10 prac.listu plus 2 testy mailem. Cestinu jsme delali cely víkend (par hodin) matiku zvladne sám. Opsal si 3 lekce slivicek z aj(byl pozadu) a ted o víkendu jsme doklepli nejhorsi vlastivedu. To byl horor. V tydnu jsou deti samy doma. Dcera 6.trida ma vsechno online, zvlada vesměs vsechno sama.

konidana
22. bře 2020

@tulikiss no teda! ... ve 2tr deti v aj rozhodne nerekly větu ( ucily se jen názvy zvirat a barvy a cisla )a rozhodne bychom doma nemohli točit videa.. tou dobou ( 2 roky zpet) u nas v rodine ještě nikdo nemel chytry mobil. 😅

hathor86
22. bře 2020

Naši kluci se zatím chovají, jako by byly prázdniny.... Snažím se je popohánět, někdy se daří víc, někdy míň. Ale mám dva školáky a snaží se jen ten mladší.

petronelka20
22. bře 2020

Mam dceru v prvni tride, kdyz se zavrela skola, tak dostaly ukoly na dva tydny, dnes nam ucitelka prinesla uceni na dva a pul mesice, komunikujeme po telefonu a meilu. Zatim ucitelka nic nekontrolovala

petronelka20
22. bře 2020

, ale myslim si, ze casem poneseme hotove ukoly do skoly.

martt
22. bře 2020

Mám syna ve druhé třídě. Pani učitelka nám posílá úkoly v pátek na další týden emailem . Vychází to cca 3 stránky z matiky, 2 z pisanky, 3 z češtiny, 1 z citanky a 2 z prvouky, jednou za týden bychom jim měli dát ještě diktát do sešitu a + kdo chce a stíhá to, tak posílá jeste emailem, ofocene pracovní listy z češtiny a matiky, které muzem vyfotit a poslat emailem. Za ně pak děti dostávají razítka.

lv
23. bře 2020

Druhačka dobrý, par cvičení za den, za hodinu, max dvě hotové. Posílá úkoly na týden, část povinné, část dobrovolné. Sem tam odesleme, komunikujeme přes edookit.
Šestá třída - 4h denně, většinu odesílám neco ne, dle požadavků vyučujících. Je toho hodně, nová látka, cvičení.. Jsem to secetla za víkend - do 9 předmětů 40 úkolů. Jo a vtipně i z vaření, z pracovek, vytvarky 🤪 nekdy jsem z toho úplně hotová, nekdy min.

tifanyt
23. bře 2020

Deti 1. a 3.trida. Prvnacka docela v pohode. V nedeli dostaneme ukoly na tyden. 4 str.pisanky, 4 str.matiky, 4 str Slabikare, 2 cv. z AJ, ucit se slovicka + nejakou prvouku, denne cteme a piseme diktaty. Ucitelka nijak neznamkuje ani nekontroluje Delame cca 2h od pondeli do patku.
Tretacka krapet horsi. Cj, M, PRV, AJ - cca 3h denne a museli jsme to dohanet i pres sobotu a nedeli a uprimne to byl spis kalup to vse dopsat, nez se pak jeste ucit...
System ma ucitelka stejny, neznamkuje. Obe komunikuji mailem.
Jinak se snazim deti nechat pracovat samostatne, ale za 1.je nejdriv premlouvani ze to delat nechteji vubec, protoze jsou prece prazdniny a za 2. Kdyz nad nimi nestojim, tak jim to strasne trva, utikaji od toho apod.

nat
23. bře 2020

@stenlunka11 syn 7 třída toho má poměrně dost ,ale je fakt šikovný a samostatný takže u něho jen občas kontrola,mají u nás ve škole systém kde se přihlásí každý má své údaje a tam mají práce ,výplní a pošlou kantor oznamkuje.dcerka 4 třída dostává úkoly 2 x týdne a zatím to není těžké je to spíše formou hry,známky dostala dcera asi 4 alemyslim,že úkoly nezaberou víc jak 2 h denně p

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
stenlunka11
autor
23. bře 2020

@klea81 no j uz premyslim ze hlavne kvuli Aj . Se pak nestíhá ucot dalsi predmety. Tak asi zavolam reditelce. To neni jediny den kdyby neposlala naloz. Dakt masakr

drzticka81
23. bře 2020

Syn dostava tydenni plan-je ve druhe tride, minuly tyden jsme meli docela dost nalozeno, tento tyden pani ucitelka ubrala 🙂 Navic 2xtydne se s detmi spoji online a budou pracovat spolecne 🙂 pres kameru....
Ja jsem zatim do aj detem zadavala praci na 14 dni (pracovni list)...ted jim budu dvakrat tydne zasilat ukoly,ale drobne......
Ucim i pracovku-tam chci spis reagovat jednou za 14 dni, aby mi deti neco vyfotily, co doma udelaly-treba vel.vyzdobu, dam jim treba ukol upect s mamkou nebo tatkou babovku a vyfotit-znamkuju jen odevzdane veci a to 1......nektere deti nemaji pripojeni, takze proste ty znamkovat nebudu........

drzticka81
23. bře 2020

@konidana Tak je to o tom, te tulikiss ma deti na stejnem tyou skoly, co navstevuje i muj syn: a tam maji deti aj trikrat tydne uz od 1. tridy, navic jednu hodku tydne s rodilym mluvcim 🙂)) to je o necem jinem, no......

kupi
23. bře 2020

Dcera 6. třída toho má docela dost, každý všední den má úkoly k odevzdání, které odesílá z několika předmětů, plus další, které se neodevzdavaji, zabere ji to cca 3hodiny denně, syn první třída, učitelka nám posílá úkoly na celý týden, je to cca 7 stránek z každého prac. sešitu a z pisanky, plus má každý den číst a diktát, zpět nic neposíláme

konidana
23. bře 2020

@drzticka81 tak do pracovek by mohla dcera poslat fotku, jak se mnou o víkendu šila roušky 🙂
@kupi u nás to bude podobné šesťačka něco dělá do školy asi taky ty 2-3 h denně, nemám uplně přehled, nejsem doma a dělá to samostatně, většinou online.
Se synem to vychází na tu 1h -2 h denně (4.třída)

tifanyt
26. bře 2020

AHoj, hezký večer, mám prosbu. Odevzdávají vaše děti splněné úlohy? Příp. jakým způsobem? Komunikuje s vámi nebo s dětmi paní učitelka?
U nás je to zatím jen tak, že 1x týdně pošle e-mail s úkoly na další týden, ale odevzdávat zpracované nemusíme, protože to prý stejně nebudou dělat všichni. Takže kontrolovat bude až po návratu dětí do školy, což může být v červnu nebo v září a mě to přijde opravdu pozdě.
Dcery chodí do 1. a 3. třídy. 1. třída je ok - tam moc co odevzdávat není. Max. písanku, ale hlavně trénujeme pořád čtení a psaní.
Jenže třeťačka už některým věcem nerozumí, musíme jí látku vysvětlovat a upřímně z něčeho jsem taky dost vedle :-P
Zajímalo by mne, jestli zprávy v TV a na webu o školách, které se spojují s dětmi přes skype, telefonují si a jsou s dětmi v kontaktu jsou jen z hrstky škol, nebo jestli naopak je zarážející ten "nezájem" ze strany naší školy. Děkuji

tulikiss
26. bře 2020

@tifanyt u nas doted ucitelka jen se ptala jak to jde, ted uz presne znaci co mame posilat a cast toho bude asi i znamkovat. je to pry narizeni z vedeni skoly aby kontrolovali co deti delaji. takhle to ma druhak. dcera je v prvni a tma zatim chtela videt jen ucitelka z anglictiny. tam ale pani ucitelka celkove komunikuje min i behem roku.

tifanyt
26. bře 2020

@tulikiss Já učitelce posílala nějaké vypracované úlohy a napsala mi, že je to zbytečné, protože jí to stejně všichni nepošlou, tak to dělat nemusím a zkontroluje to až se sejdou ve škole...mě to strašně zaráží a štve, protože děti teď nemají žádnou motivaci. Mě mají totálně na salámu a musím je přesvědčovat, aby šly nějaký úkol udělat, protože stejně vědí, že to nikoho ve škole nezajímá...

tulikiss
26. bře 2020

@tifanyt ona prave i psala, ze bude davat znamky proto, aby to ty deti motivovalo. ve skole kdyz pisou diktat tak soutezi o jednicku se dvema hvezdickama pro toho kdo tobude mit nejhezci. a prave rikala ze se vsichni silene snazi a je pak radost to opravovat. a dokonce i ten nas flakac a skrabal uz to jednou na tu jednicku zvlad a to bylo radosti. 😀

aneta15
26. bře 2020

@stenlunka11 nám pošle učitelka v pondělí ráno ukoly má celý týden typu strana 115/3. Je toho opravdu moc, mame, co dělat abychom to vše do pátku stihli. Učíme se denně tak 4 až 5 hodin. Zrovna jsem po tříhodinove anglické nalevarne angličtiny. Nová látka. Nevím jak to dělají rodiče, kteří anglicky neumí. Určitě jsou učitele, kteří nestíhají a dělají nad rámec hodin ale naše paní učitelka je ta, která podle mého tak za hodinu sepise, co máme delat a pak má krasny volný týden. V pátek ji to máme poslat ke kontrole. Dnes jsem si všimla, že mi pulka úkolů zůstala stát ve frontě jako neodeslané. Nikdo ze školy mě nekontaktoval, takže jsem si udělala obrázek jak to asi kontroluje.

aneta15
26. bře 2020

@tifanyt mám stejný pocit, proto mě točí jak opět učitelé brečí, jak je to pro ně hrozně náročné a těžké. Dnes jsme četla nějaký článek jak je urazilo, že je Babiš nejmenoval v projevu, jak jsou opět podhodnocení. Také mám pocit nezájmu. Mě jako rodiči nevadí s dítětem pracovat. Musím říct, že mě to i docela baví. Musím říct, že mě mrzí, že naše učitelka na to kašle.

betelgeuzz
26. bře 2020

@tifanyt dcery 2. a 4. třída, paní učitelky nic posílat nechtějí, ale předpokládám, že kdybychom si nevěděly rady a napsaly, tak nám to vysvětlí. Zatím jsem s ničím problém neměly.
Ale muž učí matiku a výpočetku na střední, chce od děcek posílat práce, dělá konzultace přes teams a bude psát i písemky. Sedí u toho tak od 9 do 5, fakt daleko víc, než když se chodilo do školy.

tifanyt
26. bře 2020

@aneta15 Preane stejne zadane ulohy dostavame i my. S tim rozdilem, ze to po nas nechce ani odevzdat, coz je oak strasne demotivujici i pro me. Ze je vlastne jedno co udelame a co ne. Stejne se ve tride najde nekolik deti a rodicu, kteri neudelaji nic...takze az znovu zacne skola, tak co? Bude se to stejne probirat cele znovu...Jen proto, ze ucitelky nemaji zajem...
Napsat email s ukoly je asi na hodinku v pondeli a pak tezka pohoda za 100% platu...

aneta15
26. bře 2020

@tifanyt jsou obrovské rozdíly mezi školami i učitelkami. Dcera je patak a tam to probíhá trochu jinak. I když zadani je stejné v pondělí na celý týden ukoly typu str.114/3. Ale učitelka komunikuje. Každé dítě má svůj mail. Učitelka chce úkoly vidět, reaguje, chválí, děkuje osobně dítěti. Chce zpětnou vazbu od rodičů. Já mám pocit jako rodič, že dítě učitelku zajímá. Děti ji posílají i fotky, zprávy jak se mají a ona reaguje na každého zvlášť. Je to fakt milé a několikrát mě to i dojalo. Ale určitě je to dané i tím, že děti jsou starší a umí s mailem. Syn je druhák a tam je to opravdu tragédie. Zájem nula. Reakce nula. Motivace nula. Podle mě to učitelka pojala jako prázdniny. Včera ráno jsem ji psala. Ještě si to ani nepřečetla. Je mi líto učitelů, kteří makaji, záleží jim na dětech a berou to jako výzvu, protože tyhle typy učitelu jako má můj syn jim to celé pokazí. A zase se bude říkat, že nic nedělají a chtějí peníze a prázdniny. My jsme menší město. Škola má okolo 900 žáků a kromě jedné učitelky, která natáčí videa, dělá on line vyučování a fakt ji to musí dát hodně práce všichni jedou v modelu jak jsem psala výše.