Program na první školní den. Co budete dělat vy?

mourovatakocka
26. srp 2024

Holky, starší jde poprvé do školy a mladší do školky. Oba dospělí si bereme dovolenou, ať to všechno sladíme 🤭 Co budete dělat vy v takový skoro bych řekla slavnostní den? Četla jsem v knížce o první třídě, že ten první den by měl být nějak speciální, tak by mě zajímalo, jak to plánujete vy 😁
Stejně tak poslední víkend, než přijde game over 😜 Chtělo by to nějaký super výlet, ale jak furt někde trajdáme, tak jsem bez nápadu 🙈

jane46
26. srp 2024

U nas jde letos do prvni tridy dcera a jako jeji bracha si muze vybrat jestli pak kino nebo restaurace. Nemame v planu v tom pokracovat i dalsi roky, ale to poprve proste chceme necim prilepsit 😉

lennus
26. srp 2024

@mourovatakocka My byli v pizzerii, když šel starší do 1.třídy. Po vysvědčení chodíme taky na jídlo pak. Mladší jde teď do 1., půjdem na večeři do Mexické, vyhrála jsem voucher.

jaja01k
26. srp 2024

@mourovatakocka Když šel starší do 1. třídy, vzala jsem ho první školní den do Obecního domu na program klasické hudby pro děti, protože to má rád. Ale bylo to spíš fiasko, bylo toho na něj za jeden den moc.

dyechampion
26. srp 2024

nas 3,5 letak jde poprvy do statni skoly (loni soukroma) a asi nejake muzeum, zmrzka, nic svetovyho, aby zas nebylo moc vjemu :D

mourovatakocka
autor
26. srp 2024

U nás by byla restaurace spíš za trest - kdyby mohla, žije nejspíš z prány 😒 Ale došlo mi, že nikdy nebyla v kině a to by asi nebyla špatná volba - jen musím tatínkovi sdělit, že s ní půjde na nějaký dětský film 😜 Ono je taky fakt, že těch vjemů budou mít oba dva hodně...

daisymaminka
26. srp 2024

@mourovatakocka Asi půjdeme do cukrárny/kavárny a pak domů na oběd. Večer možná objednáme pizzu.

cilkat
27. srp 2024

U nás byli děti hodinu ve třídě, pak hodinu na exkurzi po budově - rodiče mezi tím měli třídní schůzky ... a syn byl po těch dvou hodinách natolik plný dojmů, že chtěl prostě "domů a nechat bejt". Ale uznávám, ž syna hodně zatěžuje pobyt v novém prostředí (oficiálně je autista) ... Ale prostě upozorňuju na fakt, že první den může být silný zážitek sám o sobě a dítě bude chtít spíš zklidnit, než další akci.

michaela666
27. srp 2024

Měla jsem v plánu zakončit prázdniny na místní akci se zábavou pro děti ( soutěže, animátor v podobě klauna a nějaká "párty" zakončená opékáním špekáčků).
Po prvním školkovém dni do kavárny na zmrzlinu. Mají tam super dětský koutek a když je vedro pouští osvěžovač s vodou. Jenže leží už 3 den s horečkou a vypadá to opět na zápal plic. ☹️ Takže snad příští rok.

michaela666
27. srp 2024

@mourovatakocka Něco většího bych podnikla o víkendu - zoo, k vodě, výlet na hrad,... Záleží co jste o prázdninách nestihli, protože ten první den bude asi dost náročný pro vás všechny.
U nas byla super dobrodružná cesta za pokladem společně s partou kamarádů. Byla to hurá akce domluvená 2 dny předem a vyžadovala půlhodinový náskok tatínků, aby mohli schovat stopy a poklad. To by si mohli užít i větší děti, ale záleží jak moc tě baví přípravy a vymýšlení takových akcí.

martinka0209
28. srp 2024

@mourovatakocka dcera jde poprvé do školky a druhá jde poprvé do školy,máme hned po cestě domů v plánu jít na zmrzlinusice prostřední dcera o to přijde, protože jde domů po obědě,ale udělám ještě domácí zmrzlinu,kterou si může dát i ona ať jí to není líto