Minulé životy u dětí...

ladyhacek
9. říj 2021

Minulé životy
Zažili jste někdy něco nevysvětlitelného, že minulý život byl jediné vysvětlení?
Mě se to stalo dnes
Syn 6let, se oblékl do kostýmů rytíře. Chvíli si s bráchou hráli a pak přišel, že si hrají na Kozáky 😮
Nikde to podle mě slyšet nemohl, min od nás ne a pochybuji, že zrovna tohle je učivo v mateřských školách 😮🤷

cilkat
9. říj 2021

Zrovna tohle mohl klidně zahlédnout v nějaké knížce, filmu, pohádce... Stačí mít trošku starší knihu a slovo "kozák" se tam objeví snadno a může zaujmout.
Ale jinak ano, stává se mi to. Ale jde většinou spíš o divně vyhrocené vztahy s osobami, které vidí poprvé/vídá velmi málo.

levandule_k
9. říj 2021

Mrkni se na knížku do Jany Štrausové Děti nového věku, je to sbírka zážitků dětí, co si vzpomněly na minulé životy. Psala na to i diplomku. Najdi si s ní rozhovor na youtube.

U nás koncept minulých životů je brán jako kravina, ale já se přikláním k tomu, že duše se rodí opakovaně.

klokanka31
9. říj 2021

@ladyhacek Já se taky přikláním k tomu že děti si mohou pamatovat něco z minulých životů

pampeliska1313
9. říj 2021

To ne, ale věřím tomu, že si nás děti vybírají.. ta duše. A že třeba můžou v průběhu života potkat někoho, koho znali dřív.. že se ta druhá duše vrátí a v nějaký formě se zase ti dva setkají, i když to nemusí být to samé pouto jako předtím.

ladyhacek
autor
9. říj 2021

@cilkat předškolák? On ještě neumí číst. Má válečnou kníku, zajímá se o to, ale neumí číst, takže i kdyby to slovo někde viděl tak by ho nepřečetl

ladyhacek
autor
9. říj 2021

@levandule_k moc děkuji určitě podívám

cherie24
9. říj 2021

@pampeliska1313 taky věřím tomu, že si nás děti vybírají. Respektive líbí se mi tato myšlenka, že by to tak mohlo být. 🙂 Moje první dcera byla počatá tak nepravděpodobně, že si říkám, že to muselo být něco mezi nebem a zemí. 😄

sudylichozrout
9. říj 2021

@ladyhacek Mám osobní zkušenost, jako dítě jsem poznávala lidi na fotografiích, které jsem nikdy předtím neviděla. Bylo mi cca 7. Ve 13 jsem podstoupila regresní terapii kvůli nezastavitelné bolesti hlavy, která neměla naštěstí základ ani v migrénách, ani v onko. Vyplynulo z ní, že jsem se s těmi lidmi v minulém životě potkala a našel se i důvod, proč mě bolela hlava. Teď je jen otázkou, jestli přistoupit na to, že minulé životy existují, nebo zda je to nějaká prazvláštní souhra náhod.

kacenka1111
10. říj 2021

@ladyhacek “ano, pracuji s takovými dětmi...moje si vzpomínají, já si si vzpomínám, pracuji s lidmi co si vzpomínají...tak to je 🙂”

pexi
10. říj 2021

Zrovna tohle může mít v klidu normální vysvětlení. Nemusel to nikde vidět nebo o nich číst. Moje dcera takto jednou přišla, že si hraje na Harryho Pottera nemůže si vzpomenout, jak se jmenuje ta profesorka (pak se pokoušela vyslovit to super těžké slovo pro školkové dítko - McGonagallová). Přinesla si to ze školky 😉

felixfelicis
10. říj 2021

"přišla bída na Kozáka"...
Klidně o tom mohl někde slyšet, proč by ne.

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@pexi
@felixfelicis
Číst neumí, slyšet by to musel na ČT déčku, ale i to sleduje jen občas, má pohádky na flashce. Ve školce kvůli nemoci přes měsíc nebyl

syslounek
10. říj 2021

Tak slyšet to mohl kdykoliv předtím a teď si vzpomněl. Já šla před měsícem ze školky s 4 letou dcerou a proti nám jel pán na takovém tom elektrickém jednokole a dcera hned "Pán si hraje na klauna". O prázdninách viděla Madagaskar, kde si hráli na cirkus, tak to má asi z tama.

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@syslounek tak i to je možné, ale že to správně i použil.
🤷

syslounek
10. říj 2021

Tak se ho zeptej, kde k tomu slovu přišel.

jane46
10. říj 2021

Verim na svet "mezi nebem a zemi". Mam sama hodne zazitku. A verim, ze nase dve deti spolu chtely byt (a nas si jen vybraly jako vhodny prostredek 😆). Verim na vnimavost malych deti, citi a vidi co uz dospely nemuze.
Sice mi nase nic obdivuhodneho nevypravely, ale stacilo mi, kdyz mi jednou syn vypravel (hodne konkrektne a presvedcive), jak se mel u me v brisku,co tam delal a jak uz se mu chtelo ven... Nemel to kde tehdy vzit podle me.
Ale taky si myslim, ze fantazie je mocna a hodne veci si dokazeme sami pribarvit a dokreslit, aby tam to tajemno samo vzniklo...

kacenka1111
10. říj 2021

@ladyhacek věř své intuici...🥰 probuzená ženo🥰💓

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@syslounek "nevím, slyšel jsem ho v hlavě" - jeho odpověď

18moniik
10. říj 2021

Já v minulé životy věřím.....respektive v to, že se duše přesouvá. Absolvovala jsem regresní terapii a jeden ze svých minulých životů si připomněla 🙂
Napsala jsem to do článku, tak si to můžete klidně přečíst 😉🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/18moniik/article/cesta-do-minulosti-knviyn/

michaela666
10. říj 2021

@ladyhacek Nevím jestli ještě běží, ale na Déčku je pořad Záhady Toma Vizarda ( nebo tak nějak se to jmenuje), tam to mohl slyšet ve více dílech.

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@michaela666 na to nekouká a na jsem teď neviděla ukázky. Ale je pravda, že pořád mluví o rajčatech svého kamaráda, jak je jedl na zahradě ato mu byli 3-3,5 let tak kdo ví. Kdy to mohl slyšet.
V posledních týdnech ale ne

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@18moniik přečtu si ráda

cilkat
10. říj 2021

@ladyhacek on číst neumí, ale říkáte, že chodí do školky... Učitelky ve školkách čtou celkem často a všechno možná. Píšete, že už měsíc ve školce nebyl, ale ta vzpomínka může být starší, jen vám ji zatím neřekl... No a taky může být opravdu mnohem starší, protože "slyšel jsem to v hlavě" je opravdu "zvláštní" zdůvodnění.

klokanka31
10. říj 2021

@levandule_k Skvělý tip na knížku, taky po ní kouknu

klokanka31
10. říj 2021

@18moniik Taky věřím, manžel byl na regresi, připomělo mu to 3 životy. Odjakživa tvrdil že 2.sv.válka skončila v roce 1943. Nikdy si nebyl schopný zapamatovat že až o dva roky dýl. Na regresi se pak dozvěděl, že bojoval ve 2.světový, a umřel právě v roce 1943. No ale nějak mu to zůstalo dodnes, když se ho zeptám, tak vždycky z něj vyletí letopočet 1943 🤔

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@cilkat ano je to možné, jen teda nevím v jaké "pohádce" by zrovna tohle četli učitelky.
Ale možné je všechno

irmamala
10. říj 2021

Tak tohle me fakt pobavilo 😀 Cekala jsem nejakou sokujici diskuzi, ze dite mluvilo o nejake realne dejinne souvislosti, nebo jinym jazykem, ale ze pouzilo jednou jedno slovo? Jeste takove nijak extra neobvykle? Moje sestileta pouziva vselijaka slova, u kterych me vzdycky prekvapi, ze je zna a rozumi jejich vyznamu. Nebo si nejaky nazev vymysli a leckdy to dava opravdu smysl. Ale nikdy me nenapadlo hledat v tom neco nadpozemskeho. Nezijeme ve vakuu, kdyz jsem ji to nerekla ja, slysela to jinde.

18moniik
10. říj 2021

@klokanka31 tak to je něco. Proto si pamatuje tenhle letopočet. Vidíš to....je zajímavé. Věřím, že mu regrese pomohla 🙂

klokanka31
10. říj 2021

@18moniik A to se ještě jako dítě šíleně bál letadel, a při té regresi zjistil že v té válce byl pilotem, a sestřelili ho. Ale jestli mu regrese pomohla, pochybuju...

felixfelicis
10. říj 2021

@cilkat pro mě "slyšet v hlave" je synonymum "prostě mě to jen tak napadlo". Někde to slyšel už před delší dobou a sám už neví. Nejdřív hledám normální vysvětlení, pak dlouho nic, a pak možná bych uvažovala o něčem nadprirozenem. Ale zrovna u Kozaka se zastavuju u možnosti 1.