Batohy Topgal. Vzít raději ten menší? Máte zkušenost?

neomenia
5. kvě 2020

Ahoj, vybírám batoh pro dcerku do první třídy a libit se mi Topgal. Dcera je vyšší než průměr, ale spíš hubená. Zkousely jsme typ Bebe pro drobné holčičky, který jí padne dobře, ale připadá mi malý. Dceři se líbí typ Coco s pávem, ten je psaný od 1. až snad do 5. třídy. Ale je vidět, že by do něj potřebovala par cm dorust. Radši vzít ten menší asi, že? Máte zkušenosti? Díky

zuzkasim
5. kvě 2020

Drobnému hubenému synovi jsem kupovala Topgal pro 1. - 5. třídu, seděl mu slušně, hlavně ta aktovka vydržela opravdu těch 5 let. Do školy jdou až za 4 měsíce, to dítě ještě povyroste.

neomenia
autor
5. kvě 2020

@zuzkasim taky právě bych brala tu větší, ale prodavačka me varovala, ať si to rozmyslím, aby ji nebolela zada...

shaun40
5. kvě 2020

Taky jsem mela menšího syna a kupovala jsem 1až5 třídu hlavně mám vypozorovane na mích dětech že přes prázdniny podrostou.Jinak Topgal je dobra volba starší syn dal batoh po třech letech mladšímu a byl jak novej.Teť už máme studentské.Nebála bych se většího i z finančních dúvodu.

zuzkasim
5. kvě 2020

@neomenia Jak dlouho to dítě aktovku na zádech má? U nás 15 min cesta do školy, ve škole 1 přesun po chodbě do družiny, pak 15 min cesta domů. Samozřejmě nejsou na aktovku zvyklí, připadá jim těžká (i proto jsem vybírala, aby měla do 1kg). Důležité je, aby aktovka seděla na zádech a ne na zadku (to je teda doména starších, ale mladší okoukávají, tak pozor na to), aby ji nosili na obou ramenách.