Aktovka pro 1. - 3. třídu: Ergobag vs. Beckmann. Máte srovnání?

jujatko
15. únor 2020

Aktovka/batoh do 1. třídy. Máte prosím někdo srovnání Ergobag vs Beckmann. Musím objednat z netu a nemohu se rozhodnout. Jde mi hlavně o prostornost batohu, hmotnost atd. Na každém se mi něco líbí, něco ne. Jak velká lahev se vejde do Ergobagu do přední kapsy? Vydrží batohy alespoň ty tři roky (velikostně)? Dají se prát? Bohužel se mi nikde nedaří najít srovnání těchto dvou značek. Děkuji za jakékoliv postřehy.

ahooooja
15. únor 2020

@jujatko Dcera měla od první třídy Beckmann, teď ve třetí třídě velikostně stále ok. Peru ji normálně, ale pravda ze po těch třech letech je na ni už znát, že není nová a světýlko už taky nefunguje. Nevýhodou bylo, že nemohla mit jakýkoli boxik na svačinu, když šla ještě např. na skauta byl problém nacpat do ní všechny věci. Jinak jsem moc spokojena. Kdybych dnes vybirala ještě by v úvahu připadaly aktovky Boll.

pospis
15. únor 2020

@jujatko nejstarší syn ma od prvni tride Beckmann a jsme moc spokojeni. Bude ho mit minimálně do 3-4tr. Letosni predskolak bude mit do první taky beckmanna, uz ho ma doma. Lahev mame 300ml, klidne bych sla i do 200ml. Ma ji jen do skoly a nema problém si klidne několikrát za den dopustit vodu. Nechtela jsem aby mel o 1kg tezsi aktovku, kvuli litru piti. Na výlety ma jinou lahev. Zatim jsme neprali, ale vim ze to jde. Svetylko jsme zatím nepouzili, vpodstatě ho nema kdy pouzit. Box na svacinu ma v predni kapsicce, maldsi syn uz ma kapsicku na svacinu uvnitr. Na skolni svaciny je dle meho box dostačující. Opět na vylety mame doma x jinych boxů. Vyzkoušeli jsme nescetne aktovek a batohu a zadny neseděl tak dobře. Nejmladsiho syna ceka skola az za tri roky, zatím bych znovu sla do beckmanna.

shaun40
15. únor 2020

Já nedám dopustit na Topgal kvalita za dobru cenu.

jujatko
autor
15. únor 2020

@shaun40 Děkuji, ale opravdu zvažuji jen ty dva výše uvedené. Topgal se mi nelíbí.

jujatko
autor
15. únor 2020

@pospis děkuji za info

jujatko
autor
15. únor 2020

@ahooooja Děkuji za info. A drží taška pořád tvar. Drží, když se postaví? Děkuji

pospis
Autor odpověď smazal
Zobraz
metallico_mondo
16. únor 2020

@jujatko taky jsme se letos rozhodovaly mezi těmito dvěma batohy a po vyzkoušení na zádech vyhrál jednoznačně Beckmann.

jujatko
autor
16. únor 2020

@metallico_mondo Děkuji za info. A z jakého důvodu vyhrál? Lépe seděl? Jsem furt na vážkách. V jiné diskuzi mi psala paní, že mají na prodejně oba typy a o něco lepší je prý ergobag. Zkoušeli jste v Praze? Pokud ano, mají někde oba typy?

alcar
16. únor 2020

Snad to nebude znit jako nevyzadana rada... Ja se venovala vyberu batohu nedavno, taky mam predskolacku. A z techto dvou uvedenych jsem nevybrala nakonec ani jeden. Duvod je prosty...prijde mi strasne neprakticky ten horni poklop. A ze stejneho duvodu jsem se vyhybala i vyberu klasickych aktovek.

jujatko
autor
16. únor 2020

@alcar Děkuji. Mně právě zase přijde praktický. Nechci zipy.

alcar
16. únor 2020

@jujatko ale zipy tam prave jsou a dite musi jeste k tomu zapasit s poklopem a kdyz ma batoh vedle lavice, musi ho pred otevrenim posunout nebo naklonit, aby mel dat kam ten poklop a pri zavirani tak stejne. Zatim vsechny kamaradky, ktere jsem na tuto neprakticnost upozornila mi daly zapravdu. 🤷‍♀️

jujatko
autor
16. únor 2020

@alcar zipy tam nejsou - na hlavní kapse ne. Každý má jiné preference. Mně přijdou nepraktické batohy typu topgal. A ty "klasické" aktovky nechci. Je beckmann tak ergobag se mi líbí. Ještě by připadal v úvahu bagmaster polo,ale mají jen dva designy a raději bych něco barevně decentniho.

alcar
16. únor 2020

@jujatko v cem ti prijdou treba batohy Topgal neprakticke? Ted to neber jako rypani. Zajima me to. Ja treba ten Topgal nakonec vybrala, ale vyber pro drobne prvnacky maji znacne omezeny, takze to byl kumst. Ale pro me bylo hlavni kriterium ta absence poklopu. Kvalitou to vyjde urcite nastejno, tam neni pochyb, ze vybiras z kvalitnich znacek.

jujatko
autor
16. únor 2020

@alcar Nevyhovuje mi systém oddělených kapes. Prostě ten typ batohu, kde jsou třeba tři kapsy oddeleny zipy a všechny zipy jsou nahoře. Prakticky všechny známé, kamarádky, prodavačky se shodly, že pro prvňáčky, druhacky je nejlepší typ aktovka, protože má dítě větší přehled, co má v tašce, kde to má atd. Ale je fajn, že je široký výběr a každý si vybere, co mu vyhovuje.

alcar
16. únor 2020

@jujatko ano, mas pravdu, to jsem take cetla jako nevyhodu pro prvnacky. My jsme tedy koupili batoh, kde jsou dve velke hlavni kapsy a jedna predni kapsicka. Ale ted mela dcera lyzak a cely tyden jezdila s batohem, kde mela tri kapsy...v kazde neco a uplne bez problemu si s tim poradila. Tak snad to bude zvladat i ve skole.

jujatko
autor
16. únor 2020

@pospis moc děkuji. Asi zkusím najít obchod v Praze, kde by měli oba. A vyzkoušíme

pospis
16. únor 2020

@alcar my treba topgal nechteli z několika důvodů syn byl a je maly a neseděl mu, byl na nej obrovský chtěla jsem jednokomorovy system aktovky, nechtěla jsem tři kapsy kazsa zvlášť na zip. Tyto klipsy se synovi otevírají mnohem lepe nez zipy navic tam je snurka na stáhnutí hlavní kapsy, takže ve skole ma klipsy otevrene a kapsu jen prehozenou i kdyby aktovku obrátil vzhůru nohama nic se nevysype. Kapsa neni pevna jak poklop aktovky nikde nezavazi.

pospis
Autor odpověď smazal
Zobraz
metallico_mondo
16. únor 2020

@jujatko my jsme zkoušely v Trutnově toho beckmanna , ergo u kamarádky, Beck nádherně seděl na zádech čímž vyhrál u mě a dcera když se v nich vrtala sama povídala že chce Becka že se jí s ním pracuje lip než s ergem. Taky jsme zkoušely i ty topgaly a to byl teda za nás propadák 😓 ale samozřejmě každýmu vyhovuje něco jinýho 🙂 zkus je někde najít a vyzkoušet opravdu se to pak rozsekne samo 🙂

metallico_mondo
16. únor 2020

@jujatko a ještě co beru jako velmi příjemné plus - vzaly jsme s otáčecí přední kapsou takže až dceru omrzí obrázek jen se otočí a bude ,, jednobarevný " 🙂

jujatko
autor
16. únor 2020

@metallico_mondo Děkuji. A myslíte, že vydrží ty tři roky, ideálně 4? Na Fb v jedné skupině mi lidi psali, že je tak na dva roky, že pak už bude malý...

jujatko
autor
16. únor 2020

@pospis Děkuji. A myslíte, že vydrží alespoň ty tři roky bez problémů? Pořád se nemohu rozhodnout 🙂

pospis
16. únor 2020

@jujatko počítám s tim. Zkoušela jsem do ni dat veci kamaradky tretaka a v pohode. Je pravda ze v aktovce musime nosit i přezuvky, ktere ve skole nesmí zůstat.. ale počítám s tim ze vydrží. Nechám se překvapit 😁

metallico_mondo
16. únor 2020

@jujatko já počítám alespoň se čtyřma 😅 tak uvidíme kolik jim toho pak naloží až budou větší, ale taška je prostorná takže věřím tomu že by to mohla zvládnout.

sunny1sis
14. dub 2020

Dobry den, rada bych se zeptala, jak vysoke mate deticky. Nas malej jde do prvni tridy v zari 2020 a uz ted ma 128cm. Uvazujeme o batohu Diamond hunter Beckmann 2020, ale obavame se, jestli nebude malej. Momentalne neni moznost nikde vyzkouset. Dekuji

mifamilianna
23. kvě 2020

@jujatko dobry den, resim stejny problem ;), vyzkousela jsem dceri Ergobag, Beckmann uplne nestiham, zkusim poptat, zda ho nema nekdo v okoli. Ale zajimalo by me, pro ktery jste se nakonec rozhodla vy? Moc dekuji!

jujatko
autor
24. kvě 2020

Nakonec Beckmann. Bez zkoušení. Tak uvidíme, zda to byla dobrá volba.

pribylovapetra
24. kvě 2020

My teď vybírali pro dceru, vyzkoušela snad 10 typů než ji něco sedlo. Myslela jsem že vezmu z netu,ale teď jsem fakt ráda ze jsme byli v obchodě.

sunny1sis
25. kvě 2020

My jsme se nakonec rozhodli take pro Beckmann pres internet a pecka! Sedi mu perfektne, je lehoucky a prostorny. Muzu doporucit!